Home » Behandelingen » Klantervaringen » Chris Kerkhoff

Chris Kerkhoff

“Goed is goed, maar dit is perfect!”

Chris Kerkhoff (78) kwam na zijn opleiding elektrotechniek aan de HTS in Eindhoven terecht bij Philips waar hij zijn hele leven diverse functies vervulde. Toch had hij ook zomaar leraar kunnen worden, want hij doet niets liever dan mensen iets leren. Nog steeds geeft hij zijn kleinkinderen regelmatig bijles in zijn favoriete vakken; wis- en natuurkunde. Als echte familieman is Chris enorm trots op zijn drie zonen. Hoe bijzonder is het dan dat een van je eigen kinderen in staat is om je zicht zodanig te herstellen dat je weer perfect kunt zien zonder hulpmiddelen!

“Als klein jongetje van 6 wilde Frank al arts worden, vertelt Chris in zijn gezellige huiskamer in Heerlen. Dat zat er van meet af aan al in. Hij was dol op minuscule dingen, maakte graag complexe bouwmodellen van schepen, motoren of auto’s. Daar was hij uren mee bezig. Dat was al een signaal dat hij houdt van het kleine, van de details. En hij wilde altijd de beste zijn, tot het uiterste gaan. Mijn motto is: ‘goed is goed genoeg’, maar mijn vrouw wilde alles altijd nog beter. Dat perfectionistische heeft Frank van haar, daardoor is hij zo goed in zijn vak als oogarts. Hij behoort tot de beste oogartsen van Nederland, misschien wel van de wereld. Dat hij, als enige oogarts van Nederland, netvliesoperaties bij premature baby’tjes kan uitvoeren, dat vind ik echt ongelooflijk. Wat ik vooral in hem waardeer, is dat hij blijft innoveren. Hij wil constant nieuwe dingen leren en proberen. Toen bleek dat ik staar aan beide ogen had, stond hij erop dat ik het nieuwste type lens kreeg.

Oog voor detail
Frank wilde ook per se dat ik mijn lensvervangende behandeling zou krijgen bij oogkliniek FYEO Medical in Eersel, want hoewel hij ook in het Maxima werkt, hebben ze gewoon betere apparatuur bij FYEO. Toen ik bij de oogkliniek binnenstapte, snapte ik ook wel waarom Frank hier werkt. Hij houdt van schoonheid en hij heeft veel oog voor detail. En daar hebben ze wel over nagedacht in Eersel. Ik dacht meteen; ‘ja, dit bevalt Frank’. Er heerst een prettige ontspannen sfeer en het is er comfortabel ingericht. Je bent er geen nummer.

Emotionele behandeling
Doordat Frank me al heel goed op de hoogte had gebracht van wat er zou gebeuren en ik het volste vertrouwen in hem had, was ik totaal niet nerveus op de dag van de behandeling. Toen ik eenmaal in de behandelstoel lag, werd ik ineens een beetje emotioneel. Ik dacht, het kind dat ik heb zien opgroeien, heb opgevoed en bijles heb gegeven, is nu in staat om mijn ogen te repareren.  Hoe bijzonder is dat!

Het resultaat is geweldig. Er zijn twee nieuwe lenzen ingezet waarmee ik zowel veraf als dichtbij veel scherper kan zien en dat werkt heel goed. Ik dacht eerst dat het zo’n Varilux effect zou hebben, maar ik heb er totaal niet aan hoeven wennen, het ging vanzelf. Als ik de krant ver genoeg leg, kan ik die ook lezen zonder bril. Dat had ik niet verwacht. Ik hoop dat ik er zo nog lang van mag genieten. Goed is goed, maar dit is perfect!