Home » Behandelingen » Klantervaringen » Henk Swiggers

Henk Swiggers

“Nooit meer tranen in het zand”

Voor Henk Swiggers (36) uit Lierop is biljarten  op maandagavond vaste prik. En als trouwe seizoenskaarthouder van PSV wil hij geen enkele wedstrijd missen. In zijn dagelijks werk houdt hij zich bezig met het aanleggen, repareren en vervangen van gas -en waterleidingen. Door weer en wind kun je hem overal op (en in! de) straat tegenkomen. En niet een stevige hoosbui, maar juist droog en zonnig weer leverde voor hem wel eens problemen op. Want als contactlensdrager is het dan niet altijd even handig om veel in het zand te staan…

“Vanaf mijn 18e draag ik zachte lenzen en eigenlijk had ik er niet eens zoveel ‘last’ van. Ik stond er eigenlijk niet zo bij stil. Toch had ik achteraf gezien vaak een hoop gedoe met die dingen. Op mijn werk bijvoorbeeld werk ik met een trilstamper, om de grond te verdichten. Dan komt er een hoop zand omhoog. En zo kreeg ik regelmatig een korreltje of stofje in mijn oog. Zeker met droog weer. Met mijn vieze handen kon ik de lens er niet zomaar uithalen. Dan liep ik al jankend naar de bus om een fles water te pakken zodat ik eerst mijn handen kon schoonmaken en dan pas kon die lens eruit. Dat kostte me al gauw zo’n 5 minuten en een hoop ergernis. Ook ’s avonds na een avondje stappen was het wel eens lastig om ze nog uit mijn ogen te vissen. En je wilt niet weten hoeveel ik er kwijt ben geraakt met zwemmen.”

Netjes

“In mijn omgeving hoorde ik steeds vaker positieve verhalen van mensen die hun ogen hadden laten laseren. Via via kende ik FYEO Medical en ik wist dat deze kliniek een goede reputatie had. Met zoiets moet je niet op het geld kijken vind ik. Het gaat wel om je ogen. Het vooronderzoek was heel uitgebreid. Alles wat je maar kan verzinnen wordt gemeten en nagekeken. Wat ik goed vond was dat ze heel eerlijk waren. Ik heb aan mijn linkeroog maar heel weinig min-sterkte en volgens de oogarts was het daarom voldoende om alleen het rechteroog te laseren. Na de behandeling zou het zicht van beide ogen dan meer dan genoeg moeten zijn. Kijk, dat vind ik nou netjes. Als ze hadden gewild hadden ze me zo wijs kunnen maken dat ik ze allebei had moeten laten behandelen.”

Meer dan 100%

“Op de dag van de behandeling was ik totaal niet zenuwachtig en het was ook zo gepiept. Ik denk dat ik alles bij elkaar nog geen 10 minuten in de behandelkamer ben geweest. Van het laseren voelde ik niks, alleen het oogklemmetje vond ik een beetje vervelend. Eenmaal thuis ben ik meteen een paar uurtjes gaan slapen en toen ik wakker werd had ik eigenlijk al nergens last meer van. De ochtend daarna kon ik zonder lenzen de nummerborden aan de overkant van de straat lezen! Diezelfde dag bleek mijn zicht bij de controle al op 104% te zitten. Meer dan gemiddeld!

Ik vind het ongelooflijk hoe snel je van je slechte zicht af kunt zijn. En hoe fijn het nu is om zonder mijn lenzen goed te kunnen zien. Ik had dit echt al 10 jaar eerder moeten doen!”

Beoordeling
Review Date
Behandeling
Ooglaseren
Beoordeling
41star1star1star1stargray