Home » Behandelingen » Lensimplantatie » ReplaceLens implantatie

ReplaceLens implantatie bij FYEO Medical

Wij noemen de implantlenzen die de natuurlijke ooglens vervangen ReplaceLenzen. Een ReplaceLens implantatie is ideaal wanneer u ouder bent dan 45 jaar en van het ongemak van uw bril of lenzen af wilt, of wanneer u last hebt van staar. De behandeling verloopt nagenoeg hetzelfde als een staarbehandeling in het ziekenhuis.

Bij ons zijn de meest geplaatste implantlenzen de zogenaamde multifocale ReplaceLenzen; hiermee kunt u na de behandeling weer scherp zien op meerdere afstanden en dus ook weer lezen van dichtbij. U hebt dan geen bril meer nodig! De lenzen gaan een leven lang mee en er kan bovendien geen staar meer in ontstaan.

Wij hebben een zeer breed assortiment ReplaceLenzen en beschikken over de nieuwste implantmethodes. Zo kunnen we voor iedere zichtverwachting het beste resultaat bieden. Aan de hand van de resultaten uit uw vooronderzoek kunnen onze oogartsen kunnen u het beste adviseren welke lens het beste bij u past.

Bekijk direct onze lenzen


Populaire ReplaceLenzen

Multifocaal lens

Multifocale
lenzen

devider

Op diverse afstanden weer scherp zien. Vertesterkte, leesbril én staar kunnen met een multifocale implantlens direct worden verholpen.
Meer informatie

Polifocaal lens

Monofocale
lenzen

devider

Met deze standaard lens ziet u weer perfect op één afstand; de verte. Voor de overige afstanden zoals dichtbij is wel nog een (lees)bril nodig.
Meer informatie


Meerdere implantmethodes, uniek in Nederland

Catalys robot gestuurde lensimplantatie

Tot voor kort bestond er voor het inbrengen van een ReplaceLens slechts één techniek; de zogenaamde phaco-emulsificatie. Een uitstekende techniek wanneer hij wordt uitgevoerd door een ervaren en kundige oogchirurg, maar wel een techniek die volledig handmatig wordt uitgevoerd.

Het Catalys Precision Laser System biedt voor een ReplaceLens implantatie een compleet nieuwe techniek die volledig lasergestuurd werkt en de behandeling daarmee nog preciezer uitvoerbaar maakt. Het herstel zal dankzij deze techniek sneller zijn en het uiteindelijke resultaat beter voorspelbaar. Tevens is de kans op een aanvullende behandeling om het uiteindelijk gewenste resultaat te bereiken dankzij deze nieuwe techniek vele malen kleiner geworden. Meer informatie over het Catalys Precision Laser System

Manuele Phaco lensimplantatie

Naast de lasergestuurde ReplaceLens behandeling biedt FYEO Medical ook een excellente manuele ReplaceLens behandeling middels phaco techniek; De oogchirurg maakt dan handmatig een kleine incisie (ca. 2,6 mm) net naast het hoornvlies. Vervolgens maakt de chirurg een ronde opening in het kapsel aan de voorkant van de lens. Door deze opening brengt hij een minuscuul zuigbuisje in dat ultrasoon trilt. Hierdoor verpulvert de lens en kan deze worden weggezogen.

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden