Home » Behandelingen » Ooglaseren

Ooglaseren bij FYEO Medical

Wilt u van uw bril of contactlenzen af? Ooglaseren is al meer dan 30 jaar een effectieve manier om weer scherp te kunnen zien met eigen ogen. Binnen dit gebied van de refractiechirurgie bestaan veel vaktermen waardoor het soms lastig te begrijpen is wat er nou precies gebeurt bij een ooglaserbehandeling. Stel dat u graag uw ogen wilt laten laseren, hoe gaat het dan precies in zijn werk?

Wat is ooglaseren?

Bij ooglaseren wordt een gedeelte in het hoornvlies met behulp van een laserstraal gecorrigeerd zodat u weer kunt zien zonder bril of lenzen. Om bij het juiste laagje in het hoornvlies te komen, bestaan verschillende ooglasertechnieken. Het verschil in deze technieken zit vooral in de hersteltijd en de pijnbeleving. FYEO Medical is de enige kliniek in Nederland waar we alle bestaande ooglasermethodes kunnen uitvoeren. Hierdoor kunnen we behandelingen op maat aanbieden.

Klantervaringen

98% van onze cliënten beveelt FYEO Medical aan. Lees hier wat cliënten over ons vertellen.

Ben ik een geschikte kandidaat voor ooglaseren?

Wanneer u interesse hebt in een ooglaserbehandeling is de eerste stap of uw ogen in aanmerking komen voor een behandeling. Dit kunnen we natuurlijk niet vaststellen zonder dat we u echt in de ogen hebben gekeken. Een QuickScan of uitgebreid vooronderzoek maakt veel duidelijk. Beide typen vooronderzoek zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend en bovendien weet u direct of u een goed gevoel hebt bij onze kliniek.

Na het uitgebreide vooronderzoek krijgt u een consult met een oogarts. Tijdens dit consult bespreekt u uw mogelijkheden, wensen en verwachtingen. Met het advies dat hier uit komt, maakt u een afspraak voor uw ooglaserbehandeling.

Let op: in bepaalde gevallen kunnen we zeker geen ooglaserbehandeling uitvoeren. Dit noemen we absolute contra-indicaties.

Vraag een gratis vooronderzoek aan

Welke ooglaserbehandeling past bij mij?

Een ooglaserbehandeling bestaat altijd uit twee stappen:
Stap 1 – het bereiken van de juiste laag in het hoornvlies waarin de correctie moet worden uitgevoerd.
Stap 2 – het verwijderen van weefsel om de sterkte te corrigeren.
Tegenwoordig bestaan er 3 generaties ooglaseren: PRK/Lasek, IntraLasik en ReLEx SMILE. Iedere nieuwe generatie is geavanceerder op het gebied van herstel en pijnbeleving.

De eerste generatie ooglaseren

De eerste generatie ooglaseren is PRK/Lasek; hierbij wordt stap 1 uitgevoerd door het bovenste laagje van het hoornvlies te verwijderen met een mechanisch borsteltje of door het te verdampen met alcohol. Vervolgens wordt met een laser de correctie uitgevoerd. Deze methode is een goede en veilige vorm van ooglaseren, maar het zichtherstel kan lang duren en de ogen kunnen nog lang geïrriteerd aanvoelen.

De tweede generatie ooglaseren

Vijftien jaar geleden werd met IntraLasik de tweede generatie ooglaseren geïntroduceerd; de zogenoemde flaptechnologie. In plaats van het bovenste laagje geheel te verwijderen, wordt er een flapje in het hoornvlies gemaakt met een femtosecond-laser. Vervolgens wordt de correctie uitgevoerd met een andere laser. Na correctie wordt de flap weer teruggelegd. Deze methode is zachtaardig en het herstel is snel. U ervaart alleen de eerste dag wat ongemakken.

De derde generatie ooglaseren

De allernieuwste techniek ReLEx SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) is de derde generatie ooglaseren en werkt volgens een compleet nieuw principe. Dit laserplatform maakt geen flapje of andere relatief grote opening in het hoornvlies, maar creëert in één behandeling van slechts 30 seconden een schijfachtig lensje (lentikel genaamd) en een minuscule opening. Via deze kleine opening verwijdert de oogchirurg het lentikel waardoor het zicht is gecorrigeerd. U ervaart alleen de eerste uren wat ongemak en het herstel is zeer snel.

Welke lasertechniek voor uw ogen het meest geschikt is, wordt gedeeltelijk bepaald door de meetgegevens uit uw vooronderzoek. Hierbij kijken we naar de sterkteafwijking van uw oog, de dikte van het hoornvlies en de grootte van uw pupil.
Welke behandeling past bij u?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden