Home » Behandelingen » Ooglaseren » IntraLasik

IntraLasik ooglaserbehandeling (Femtosecond LASIK)

IntraLasik (ook Femtosecond, Femtolasik of Intralase genoemd) is een van de meest comfortabele technieken om uw ogen te laten laseren.

Hoe werkt IntraLasik?

Met behulp van het Femtosecond laserapparaat maakt de oogarts een flapje in het hoornvlies (epitheel). De laser geeft met microscopische precisie ultrasnelle lichtpulsen af binnen in het hoornvlies, waardoor er kleine luchtbellen ontstaan. Door deze luchtdruk raakt het hoornvlieslaagje aan één zijde los. Het flapje wat hierdoor ontstaat kan door de oogarts eenvoudig worden omgeslagen.

 

Geen pijn en snel herstel

De Femtosecond laser creëert op een unieke wijze schuine randen aan de rand van het flapje. Door deze schuine randen sluit het flapje bij het terugslaan weer naadloos aan op het oog. Dit resulteert in een extreem snelle genezing en een perfect eindresultaat. Bovendien neemt bij de IntraLasik ooglasermethode het risico op een complicatie verder af.

Vervolgens wordt het oog gelaserd om tot het gewenste resultaat te komen: 100% zicht zonder bril of lenzen.

De IntraLasik behandeling wordt als vrijwel pijnloos ervaren. U krijgt voor de ingreep verdovende oogdruppels toegediend. Een unieke eigenschap van Intralasik ooglaseren is het bijzonder snelle herstel. Vaak is het zicht na één dag al volledig hersteld en kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken en deelnemen aan het verkeer.

Voor wie is IntraLasik geschikt?

IntraLasik wordt gekenmerkt door de snelle genezing en is voor bijna iedereen geschikt. Uiteraard zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Tijdens het vooronderzoek kijkt u samen met de oogarts of deze behandeling voor uw ogen geschikt is.

Voordelen IntraLasik

1. Snel herstel van uw zicht.
2. Minder kans op complicaties.
3. Weinig last van napijn.


Media


Wie gingen u voor?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden