Home » Behandelingen » Ooglaseren » Oppervlaktebehandeling » Lasek

Lasek

Lasek is een traditionele oppervlaktebehandeling waarbij het bovenste laagje van het hoornvlies (epitheel) wordt losgeweekt met alcohol.

Hoe werkt Lasek?
Met behulp van een alcoholoplossing verwijdert de oogarts handmatig het bovenste laagje van het hoornvlies (epitheel). Vervolgens wordt de correctie met de laser aangebracht. Na de behandeling wordt er een tijdelijke beschermlens op het oog geplaatst om het herstel te bevorderen en de pijn te verzachten. Binnen enkele dagen groeit het natuurlijke epitheellaagje vanzelf weer aan en is uw oog volledig hersteld.


Voor wie is Lasek geschikt?
De behandeling is een uitstekend alternatief voor mensen bij wie een flapje maken (IntraLasik) niet wordt geadviseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met een actieve leefstijl of sporters op topniveau. Een Lasek behandeling is voordeliger, maar het herstel duurt wat langer.

Voordelen Lasek
1. Het is toepasbaar bij mensen met een dunner hoornvlies.
2. Geschikt voor personen met een actieve levensstijl.

View Video

Welke behandeling past bij u?


Wie gingen u voor?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden