Home » Behandelingen » Ooglaseren » Oppervlaktebehandeling » TransPRK

TransPRK

TransPRK is de modernste vorm van alle oppervlakte ooglaserbehandelingen. Bij deze behandeling wordt het bovenste laagje van het hoornvlies verwijderd met lasertechnologie.

Hoe werkt TransPRK?

Met behulp van de Schwind Amaris 500E eximerlaser verwijdert de oogarts het bovenste laagje van het hoornvlies (epitheel) zonder dat hierbij het oog aangeraakt wordt. Dit is de zogenoemde “No Touch” methode.

 


Vervolgens wordt de correctie met hetzelfde laserplatform aangebracht. Doordat de gehele behandeling met de  Schwind Amaris 500E eximerlaser wordt uitgevoerd, hoeft u niet te wisselen tussen meerdere apparaten. De duur van de ingreep wordt hierdoor aanzienlijk verkort en biedt daarom extra comfort.

Na de behandeling wordt er een tijdelijke beschermlens op het oog geplaatst om het herstel te bevorderen en de pijn te verzachten. Binnen enkele dagen groeit het natuurlijke epitheellaagje vanzelf weer aan en is uw oog volledig hersteld.

Veiligheid voorop en snel herstel

Door de unieke behandelmethode van TransPRK hoeft het oog niet aangeraakt te worden. Hierdoor behoort TransPRK tot een van de veiligste ooglaserbehandelingen ter wereld. De TransPRK behandeling zelf is vrijwel pijnloos. Bij alle ooglaserbehandelingen bent u volledig bij kennis en krijgt u van ons verdovende oogdruppels toegediend. Gemiddeld verdwijnen eventuele ongemakken weer na 48 uur.

Voor wie is Trans PRK geschikt?

De behandeling is zeer geschikt voor mensen bij wie het maken van een flapje (IntraLasik) niet wordt geadviseerd. TransPRK biedt bovendien het snelste herstel van alle oppervlaktebehandelingen. Na ongeveer twee weken is uw zicht optimaal.

Voordelen TransPRK

1. Het is toepasbaar bij mensen met een dunner hoornvlies.
2. No touch; dus geen aanraking van het oog.
3. Vrijwel pijnloze ingreep.
4. Relatief snelle genezing.


Media


Wie gingen u voor?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden