Home » Behandelingen » Ooglaseren » ReLEx SMILE

ReLEx SMILE

ReLEx SMILE is de nieuwe lasertechniek waarbij afwijkingen in het gezichtsvermogen op een niet ingrijpende manier gecorrigeerd worden. Het is voor het eerst dat u kunt kiezen voor een ooglasertechniek die de correctie met één simpele stap uitvoert. ReLEx SMILE is volledig lasergestuurd en zonder de zogenoemde flaptechniek. Dankzij het innovatieve VisuMax® laser systeem met femtosecond technologie is ReLEx SMILE de meest zachtaardige laserbehandeling ooit.

 

Hoe werkt ReLEx SMILE?

In één stap creëert de VisuMax femtosecond-laser een dunne kleine lens (het lentikel) en een kleine toegang van minder dan 4 mm in het intacte hoornvlies. Vervolgens verwijdert de chirurg het lentikel via de kleine toegang. Hierdoor worden de biomechanische functies van het hoornvlies slechts minimaal beïnvloed. Er hoeft bij de ReLEx SMILE geen flap te worden gesneden. Doordat het lentikel met een minimaal invasieve procedure wordt verwijderd, verandert de vorm van het hoornvlies met als resultaat dat de lichtbrekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd.

Voordelen van ReLEx SMILE

– Er hoeft geen flap in het hoornvlies te worden gemaakt.
– De lasercorrectie wordt uitgevoerd met één stap.
– Er wordt een lentikel (kleine lens) gecreëerd in het intacte hoornvlies.
– Er is een minimale toegang nodig die slechts een paar millimeter groot is (80 % kleiner dan bij LASIK en femto-LASIK).
– Kleinere kans op droge ogen na de ingreep.
– De procedure zelf en de periode erna verlopen vrijwel pijnloos.


 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden