Vooronderzoek

Brochure

Kees Nu ik weer scherp zie, mag ik gewoon mijn rijbewijs houden. Die vrijheid vind ik wel heel belangrijk.
Lensimplantatie: ReplaceLens lasergestuurd

Kees Schoenmakers

Van 6 leesbrilletjes naar 2 nieuwe lenzen

Dat hij niet alles even scherp zag, wist Kees (85) wel. Een leesbrilletje moest altijd in de buurt zijn. Maar last had hij niet. Tot bij de keuring van zijn rijbewijs bleek dat zijn ogen helemaal niet zo goed waren. Kees werd voor de keus gesteld. Rijbewijs inleveren of nieuwe ogen. Het werden ReplaceLenzen.

"Van 6 leesbrilletjes die altijd overal lagen heb ik 2 nieuwe lenzen gekregen," vertelt Kees tevreden. “Een openbaring, ik kon gelijk lezen.”

De behandeling vond plaats in de kliniek in Eersel. Een kliniek waar je je meteen thuis voelt. "Prachtig, alles is heel mooi ingericht. Je voelt je lekker, je krijgt gelijk een kopje koffie. Het is allemaal heel relaxed. De oogarts staat te opereren. Staan er 2 of 3 assistenten bij, die je hand vastpakken. Dat geeft een hoop rust.”

Zijn vrouw zit goedkeurend te knikken. Het is een mooi stel samen, duidelijke levensgenieters. Je zou Kees niet geven dat hij 85 jaar is. Casual gekleed en met een gulle lach op zijn gezicht is hij vooral dankbaar voor zijn herstelde zicht. Op deze manier kan hij alles zelf in de hand houden.

“Het is heel fijn dat je je rijbewijs mag houden. Ze nemen dan zo'n stuk vrijheid van je af. Ik fiets veel, ik speelde jeu de boules. Ik zou graag nog een paar jaar willen doorgaan met die nieuwe ogen.”