Vooronderzoek

Brochure

Edwin Het was tijd voor de nieuwe Edwin: 50 kilo afgevallen en nooit meer een bril. Ik ben eigenlijk compleet gereviseerd.
Ooglaseren: IntraLasik

Edwin Vennix

Zo uitgebreid testen had ik niet verwacht

Ferme blik in de camera. Een no-nonsens vrachtwagenchauffeur. Maar wel één met een levensverhaal. Van iemand met zwaar obesitas én slecht zien naar 50 kilo lichter en leven zonder bril. Ontmoet Edwin, of beter gezegd de nieuwe Edwin.

“Ogen zijn het eerste wat je van iemand anders ziet. Een stuk persoonlijkheid.” Wie Edwin aankijkt, kan hem alleen maar gelijk geven. Zijn knalblauwe ogen lijken een open boek.

Trots vertelt Edwin over zijn metamorfose die hij dit jaar heeft ondergaan. Eerst een maagverkleining tegen obesitas, daarna ooglaseren om weer goed te kunnen zien. “Ik wilde al langer van mijn bril af. Buiten laden en lossen in de regen, vettige glazen. Sowieso wil ik in het verkeer goed om me heen kunnen kijken.”

Het vooronderzoek was de eerste stap. Dat hij zo uitgebreid getest zou worden, had Edwin niet verwacht. “De hoeveelheid tests die ze doen, de oogdrukmeting, de lichtdoorlating, van die dingen allemaal. En dan niet één testje op dat gebied, maar meerdere.”

“Die mensen die doen eigenlijk niets anders, dus ja, hoe groot zijn nu de risico’s nog? Dat geeft toch net even iets meer vertrouwen, want ze gaan er nu ook echt in, dus dan moet het ook wel 100% goed zijn.”

Edwin is sinds zijn ogen zijn gelaserd compleet brilvrij. Hij is er supertevreden mee. “Ik ben compleet gereviseerd. We kunnen weer de toekomst in, gewoon verder.”