Vooronderzoek

Brochure

Raymond Op goed geluk iets uit de supermarkt meenemen omdat je het etiket niet goed kan lezen. Zo ver ging het.
Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Raymond Zwart

Dat je weer je fietsnavigatie kunt zien, heerlijk

Binnen FYEO is hij een ervaren optometrist, maar toen Raymond zelf behandeld werd voor ReplaceLenzen, ging hij er toch met een bepaalde gespannenheid in. Ondanks dat hij weet dat de risico’s minimaal zijn.

“Ik heb veel ervaring op het gebied van ReplaceLenzen, ExtraLenzen en laserbehandelingen. Mijn werkzaamheden zijn met name de controles voor de mensen die al behandeld zijn om te kijken wat hun gezichtsscherpte is, de resultaten zelf, de operatie of die goed gelukt is.”

Raymond ziet het als een flinke pre dat hij een behandeling onderging in de kliniek waar hij zelf cliënten begeleidt. “Ik heb het behandeltraject zelf meegemaakt, ik kan erover meepraten, en daardoor ook de ervaringen van de cliënten goed begrijpen.”

Naarmate hij boven de 40 werd, kreeg Raymond te maken met meer leesklachten. “Dat sluipt er heel geleidelijk in. Dan loop je in de supermarket en denk je, ik kan het etiket niet lezen, okay, ik pak het maar, en dan kom je met het verkeerde product thuis.”

Ook op werk was het een ongemakkelijke situatie aan het worden. “Dan zit je in de kliniek met cliënten en dan zet je een leesbril op. Dat komt niet goed over.”

Evenals zijn cliënten ervaart Raymond zijn nieuwe zicht als een bevrijding. “Het feit dat je gewoon je telefoon en je fietsnavigatie weer goed kunt zien. We staan wel eens in het café en dan hebben we met een paar mannen na een paar biertjes de plannen om de Mont Ventoux te beklimmen. Een lekkere tour maken van een week of langer, heerlijk.”