Vooronderzoek

Brochure

Riny Toen ik meer tijd kwijt was met zoeken naar een leesbril dan met de klus zelf, besloot ik: ik wil weer gaan leven zonder bril.

Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Riny

Nu denk ik, had ik het maar 10 jaar geleden gedaan

Hoe ver ze nog moesten rijden, had zijn dochter gevraagd op vakantie. Veel verder dan een langgerekt euhhh kwam Riny niet. Het dashboard, de navigatie, hij kon het allemaal niet goed meer lezen. Tijd voor verandering. “Ik wilde weer gaan leven zonder bril.”

Riny merkte het vooral met klussen in en om zijn huis. Kleine dingetjes vastschroeven, hij zag het steeds slechter. “Moest ik weer een leesbrilletje op. Maar ja, als je aan het werk bent, dan zweet je een beetje. Brilletje beslaat, is weer kwijt, verschrikkelijk. Je bent meer tijd kwijt met de bril dan met het werk zelf.”

Veel gedoe en steeds minder plezier. Voor Riny de hoogste tijd om de zaken zichtbaar anders aan te pakken. “Ik heb me wel verdiept in de operatie. Het is eigenlijk hetzelfde als een staaroperatie. De kans dat het misgaat, is heel klein. Het echte beeld van je ogen zit op je netvlies en niet op je lens, dus daar wordt eigenlijk niks beschadigd. In die zin is het risico minimaal. Bijna nul.”

Zijn nieuwe zicht heeft zijn leven een stuk makkelijker gemaakt. "Als ik een schroefje moet vastdraaien, hoe klein ook, ik kan het gewoon goed zien. Ik kan nu lekker een zonnebril op, een boek lezen in de zon. Het lettertype van mijn telefoon staat niet meer op extreem groot.”

Dat zijn ReplaceLenzen in eerste instantie een behoorlijke uitgave zijn, klopt wel volgens Riny. “Maar als je het over de jaren verdeelt die je nog te leven hebt, is het een investering die best wel meevalt. En op dit moment denk ik, had ik het maar 10 jaar geleden gedaan. Dan had ik er nog 10 jaar meer plezier van kunnen hebben.”