Vooronderzoek

Brochure

Roel Je wil geen bril, dus het eerste wat je doet zijn de letters op je telefoon vergroten.
Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Roel Jongenelen

Je kunt Roel kennen van V.O.F. de Kunst. Tegenwoordig is hij muziekproducer, liedjesschrijver en gitaarleraar. De liefde voor muziek en vooral gitaar spelen is de rode draad in zijn leven. Vanaf zijn 50e is zijn zicht afgenomen en werd onder andere noten lezen steeds lastiger. ''In mijn vak is dat erg vervelend. Je wil geen bril, dus het eerste wat je doet zijn de letters op je telefoon vergroten. Tot mijn dochter zei: hé pa, doe eens normaal! Dan ga je toch maar voor een bril, of in mijn geval nog een bril en nog een bril.’’

Roel is namelijk altijd alles kwijt. Vandaar dat er overal, zowel thuis als op zijn werk, meerdere leesbrilletjes verstopt lagen die hij nooit kon vinden. Tijd om hier iets aan te doen! Tijdens het zoeken naar een oplossing kwam Roel de naam FYEO tegen. De heldere informatie op de website en het gratis vooronderzoek trokken hem over de streep om contact op te nemen. “Na deze afspraak wist ik meteen: Dit wil ik.”

Bij FYEO heeft Roel een ReplaceLens-behandeling gehad. Bij deze behandeling wordt de natuurlijke ooglens vervangen door een hoogwaardige kunstlens. Deze kan het zicht op meerdere afstanden corrigeren. Je ontwikkelt dan ook geen staar meer. Een win-win situatie dus!

‘’Na 3 maanden was mijn zicht al helemaal prima en ik ben zó blij dat ik het gedaan heb. Ik zie alles weer haarscherp. In beide ogen heb ik 100% zicht wat natuurlijk een hartstikke goed resultaat is. Wel heb ik nog wat last van halo’s, maar ik heb er vertrouwen in dat dit nog verdwijnt. Hier staat ongeveer 9 maanden voor.’’

De vele leesbrilletjes in de studio van Roel zijn inmiddels verleden tijd. Hij kan zijn werk weer doen zonder zich druk te maken of er wel een leesbril binnen handbereik ligt.

‘’En wat de toekomst betreft, ik zie het wel zitten!’’