Vooronderzoek

Brochure

Ron 'Kom niet aan mijn ogen!' was mijn motto. Wel dus.
Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Ron Strik

Ik heb mezelf overtuigd dat het minder eng is dan ik dacht

Goedlachs, zelfbewust en energiek. Met Ron is de Brabantse gezelligheid snel binnen. Alleen die bril. Die wringt toch wel. Maar daar heeft Ron een oplossing voor bedacht: een lensvervanging. Als hij de behandeling aandurft.

“Ik ben Ron en ik heb een bril.” Hij moet zelf lachen om zijn introductie. “Wacht even hoor.” Terwijl zijn telefoon overgaat, graait hij naar zijn bril, die ergens moet liggen. Nooit een saai moment met Ron.

Voor zijn werk als internationaal creatief is zijn bril onmisbaar. “Ik ben veel onderweg, ik werk overal en nergens. Alles zit bij mij in de cloud. Ik hoef maar naar mijn bestanden te gaan en dan kan ik dingen doorsturen. Alleen dan heb ik wel een bril nodig.”

Zijn andere passie is wandelen, lange stukken door bos, hei, natuurgebieden. “Wij zijn bezig de Camino te lopen, naar Santiago de Compostella. Ik wil de G20 doen, ik wil nog zoveel lopen.”

Ron wil graag zijn ogen laten behandelen. Een leven zonder bril past zoveel beter bij zijn actieve levensstijl. “Ik ben dus bezig na te denken of ik een lens replacement ga doen. Ik vind dat kei eng. Kom niet aan mijn ogen. Maar als het mij van dit ding af kan halen.”

“Nu heb ik mezelf overtuigd, ook mede namens de gesprekken, dat het minder eng is dan dat ik dacht. Dus ik moet het wel nu doen. Misschien durf ik over 2 jaar niet meer.”