fbpx Spring naar content

Leesbrilcorrectie

Merk je dat het zicht dichtbij steeds waziger wordt? En heb je steeds meer moeite om fijn te kunnen lezen? Grote kans dat jij een leesprobleem aan het ontwikkelen bent. Hoe goed jij kunt zien van dichtbij, heeft alles te maken met de vertesterkte die je hebt en jouw natuurlijke ooglens. De ooglens zorgt dat jij kunt in- en uitzoomen. Dit scherpstellen van dichtbij of veraf heet accommoderen.

Accommoderen

Bolle ooglens
Wil je iets van dichtbij zien, dan trekt de accommodatiespier de ooglens bol. Zo zie jij scherp op korte afstand. Ontspant de spier, dan blijft je lens plat en kan je goed focussen in de verte. Werkt dit proces perfect, dan heb je geen sterkteafwijking. Alles wat je ziet valt precies op het netvlies.

Ouderdomsverziendheid
Vanaf ongeveer 40 jaar verliest je ooglens haar soepelheid en wordt stugger. De spiertjes zijn niet meer in staat je ooglens boller te trekken. Het wordt lastiger om van dichtbij te lezen, je bent ouderdomsverziend. Tijd voor een leesbril of leesbrilcorrectie.

Leesbrilcorrectie mogelijkheden

Zodra je merkt dat een leesbril onmisbaar wordt, kun je gaan nadenken over de mogelijkheden om hier vanaf te komen. De rest van je leven geen bril meer dragen, dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Is het niet, met de brilvervangende behandelingen die wij aanbieden kunnen we jou een leven zonder bril (of contactlenzen) geven.

Preventief behandelen - monovision ooglaseren
Ogen laseren met leesklachten is mogelijk. Al corrigeert een ooglaserbehandeling meestal alleen het zicht veraf. Een nadeel van ooglaseren is dat je vanaf 40 tot 45 jaar alsnog een leesbril nodig hebt, omdat je ooglens verouderd. Daar kan ooglaseren niets aan doen.

Monovision is onze speciale laserbehandeling om je leesbril uit te stellen. Je hebt nu nog geen leerprobleem, maar de komende jaren zal dat wel komen. Let op, met Monovision kan je een leesbril uitstellen. Om van de leesbril af te komen, is een Readon ReplaceLens- of ReplaceLens-behandeling nodig.

Hoe werkt Monovision?

Ooglaseren kan maar 1 sterkte corrigeren. Veraf óf dichtbij. Behalve met Monovision. Dat is eigenlijk een compromis. Beide ogen worden behandeld voor je vertesterkte. Je oogarts maakt 1 oog perfect om in de verte scherp te zien, en het andere oog beter voor dichtbij. Met beide ogen samen zie je weer scherp.

Meer over ooglaseren

Langetermijnoplossing - Readon ReplaceLens-behandeling
Letterlijk vertaald: lees door. En dat is precies wat de Readon ReplaceLens-behandeling doet. Jou voor een aantal jaar van je bestaande leesbril afhelpen. Correctie van slechts 1 oog. Met als voorwaarde dat je vertezicht in je andere oog in orde is. Met beide ogen samen kun je na de Readon ReplaceLens-behandeling zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Gewenningsperiode

Houd rekening met een gewenningsperiode van gemiddeld 6 tot 9 maanden. Je hersenen moeten getraind worden voor de nieuwe oogsituatie.

Meer over Readon

Permanente oplossing - ReplaceLens-behandeling
Vervanging van je eigen natuurlijke ooglens door een hoogwaardige kunstlens. Na plaatsing van de kunstlens kan je op meerdere afstanden weer scherp zien. Dichtbij en veraf. Daarnaast lost het ook staar op. ReplaceLenzen zijn mogelijk vanaf 45 jaar. De ReplaceLens gaat een leven lang mee.

Meer over ReplaceLenzen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij FYEO hebben we in 20 jaar tijd ruim 50.000 mensen van hun bril af geholpen.

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek en consult met een oogarts. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. De oogarts die je ziet bij het consult, is tevens de oogarts die je uiteindelijk zal behandelen, mocht je voor een behandeling gaan. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan jouw vooronderzoek

Heintest

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs