fbpx Spring naar content

Nastaar

Staar en nastaar zijn twee verschillende dingen. Deze kun je dan ook niet met elkaar vergelijken. Bijna iedereen die een staaroperatie in het ziekenhuis of een ReplaceLens-behandeling bij FYEO heeft gehad, krijgt op den duur te maken met nastaar. Wat dit is en hoe je hier weer vanaf komt? Dat leggen we je graag uit.

Wat is nastaar

Bij een staaroperatie of ReplaceLens-behandeling wordt de natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens. Deze kunstlens wordt in het natuurlijke lenszakje (lenskapsel) geplaatst. Na een tijdje kan op het lenszakje een soort aanslag ontstaan of deze troebeling kan al aanwezig zijn voorafgaand aan je ReplaceLens-behandeling. Dit wordt nastaar genoemd.

Nastaar symptomen

Wanneer je last hebt van nastaar merk je dit vaak door een lichte waas op je beeld. Vergelijk het met kijken door een plastic zakje. Dit effect kan heel lichtjes beginnen en steeds erger worden. Dit kan direct na de behandeling merkbaar zijn, maar ook jaren later ontstaan.

Nastaar behandeling

Merk jij dat je last hebt van een waas op je beeld en heb je eerder een ReplaceLens-behandeling gehad? Dan is de kans groot dat jij last hebt van nastaar. Dit is gelukkig heel eenvoudig te verhelpen met een kleine ingreep. De oogarts kan dit gewoon in de behandelkamer verhelpen. Je hoeft hiervoor dus niet naar de operatiekamer.

Met een speciale laser wordt er een klein gaatje gemaakt in het natuurlijke lenszakje. De waas verdwijnt hierdoor meteen en jij kunt weer genieten van een scherpe blik. Deze kleine ingreep is volledig pijnloos en binnen enkele minuten klaar.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs