fbpx Spring naar content
Ouder dan 50 jaar Beide opties

Jij komt waarschijnlijk in aanmerking voor een ReplaceLens-behandeling

Ben je benieuwd of het voor jou interessant is om je ogen te laten behandelen? Op deze pagina hebben we alle informatie onder elkaar gezet over de ReplaceLens-behandeling.

Lensimplantatiebehandeling op maat

Ouder dan 45 jaar en liever geen bril of contactlenzen meer dragen? Dan zijn ReplaceLenzen de perfecte oplossing. Hiermee kun je levenslang haarscherp zien, mits de andere onderdelen van je oog gezond blijven.
Met ReplaceLenzen kunnen we bijziendheid (-), verziendheid (+), ouderdomsverziendheid (leesprobleem) en cilinder definitief oplossen.

Behandelingsmethode

ReplaceLens
ReplaceLenzen

Met de ReplaceLens wordt je natuurlijke ooglens vervangen door een speciaal op maat gemaakte implantlens.

  • Geen bril of contactlenzen meer
  • Nooit meer staar
  • Eénmalige investering
Lees meer arrow_forward
ReplaceLens
ReplaceLenzen

Met de ReplaceLens wordt je natuurlijke ooglens vervangen door een speciaal op maat gemaakte implantlens. Hiermee kunnen we minsterktes, plussterktes en een cilinder definitief oplossen. Ook kun je geen staar meer krijgen.

Dit zeggen onze cliënten

Behandelde cliënt

Lensimplantatie: ExtraLenzen

Happy toen ik de volgende dag wakker werd

Grote kans dat je Mandy bij een behandeling in onze kliniek in Eersel tegenkomt. Als cliëntbegeleidster bereid ze onze cliënten voor op hun behandeling. Tot Mandy merkte dat haar zicht verslechterde en ze zelf cliënt werd in haar eigen kliniek.

“Ik draag al vanaf kleins af aan een bril of lenzen. Ik merkte dat mijn lenzen steeds sneller wazig werden. Een vooronderzoek gehad, een consult bij de oogarts. Ik kwam erachter dat ik niet geschikt was voor het laseren, omdat mijn hoornvlies te dun was en ik littekens had op mijn oog.”

Gelukkig kwam Mandy in aanmerking voor Extralenzen, een perfect alternatief voor ooglaseren. “Het is een hele fijne behandeling, bijna geen herstelperiode. Ik was ook benieuwd hoe het bij de ExtraLens zou zijn met de oogdruk, want dat kan per persoon verschillen. Maar het was helemaal goed, dus ik was gerustgesteld. Echt happy toen ik de volgende dag wakker werd.”

“Als ik doordeweeks thuiskom, ga ik lekker op de bank zitten. Ik kijk een filmpje, ik ga een rondje wandelen, ik kan alles doen zonder problemen. Ik ben er echt heel blij mee.”

star star star star star
“Op 20 maart zijn de Replacelenzen geplaatst. Na een uurtje stond ik weer buiten en voor mij ging de wereld opnieuw open."
Cliënt FYEO: Leon

Ooglaseren: Lasek

Ik wil niets missen. Alles blijven zien

Het was FYEO die hem benaderde om op te treden als cabaretier. Niet dat Leon anders nooit zijn ogen had gelaserd, hij speelde al met het idee. Maar het was wel het zetje om zich te verdiepen in wat FYEO voor zijn ogen kon doen.

Dolend door het lege theatergebouw verschijnen voorstellingen weer op zijn netvlies. “Ik ben zo visueel ingesteld. Alles wat ik in het theater neerzet, zie ik eerst voor me.”

De kleedkamer, dat is toch waar het echt begint. Altijd even goed in de spiegel kijken, een paar dingetjes klaar leggen. Zijn microfoon, flesje water, flesje sportdrank. Stemoefeningen om zijn wat hese stem goed aan de gang te krijgen.

“Het blijft altijd een magische plek. In de kleedkamer laad je je op, hier ga je ook visualiseren hoe het er dadelijk uitziet. Wat moet ik doen, wat moet ik niet doen, waar moet ik opletten. Hier begint de voorstelling al te spelen.”

Het ogen laseren heeft hem geholpen zijn scherpe blik te behouden. Nu met nieuwe ogen. De laserbehandeling kon mooi aan het einde van het seizoen worden gepland. “Ik weet nog dat ik dacht: Dan kun je even helemaal niets, en dan kun je daarna weer verder. Toen ik dat eenmaal geblokt had, viel dat gedoe-idee wel mee.”

“Ik heb een dochtertje van 5. Die zie ik nu groeien. Ik zie haar stapjes maken, bijna alsof ze iedere ochtend als een nieuw mensje wakker wordt. Dát moet ik zien, dat wil ik blijven zien.”

star star star star star
"Alles is perfect bij FYEO, vriendelijk, denken mee, nazorg is waanzinnig maar het belangrijkste is dat er na de behandeling een wereld voor mij open is gegaan."
Saskia behandelde cliënt

Lensimplantatie: ExtraLenzen

Ik ben meteen gaan sparen voor mijn ogen

Zo moeder, zo dochter. Zat haar moeder op korfbal, wilde Saskia ook korfballen vanaf de welpjes en sinds haar vijftiende in een hecht vriendenteam. Toen haar moeder haar ogen liet laseren, dacht Saskia gelijk: dit wil ik ook.

“Ik denk dat ik in groep 4 een bril nodig had. En toen heb ik al heel snel aan mijn moeder gevraagd of ik alsjeblieft lenzen mocht. Vooral ook voor het sporten, want ik zag het niet zitten met een bril te korfballen.”

“Mijn sterkte was -9, dus ik zag echt bijna niets. Mijn moeder heeft zich, denk ik, op haar veertigste laten laseren. Toen had ze een video meegekregen hoe dat laseren precies ging. Dat vond ik echt supereng om naar te kijken, maar ik dacht wel: dit wil ik ook.”

Het was in de tijd dat Saskia net haar eerste echte fulltimebaan had. “Ik heb toen gezegd, het eerste waar ik voor ga sparen, zijn mijn ogen. Ik heb als accountant natuurlijk wel een beetje een berekening gemaakt,” voegt ze er lachend aan toe. “Als ik kijk naar wat ik uitgaf per jaar aan lenzen en bril, dan is dit het voor mij 100% waard. Ik heb er echt geen moment spijt van gehad.”

Behalve misschien om de geintjes van haar teamgenoten lacht ze hardop. “Van mijn team hoor ik nu allerlei opmerkingen, zo van, ik hoop dat je nu eindelijk een keer kan scoren. Dus ja, dat moet ik nog even laten zien.”

Persoonlijk advies bij jou in de buurt

FYEO heeft 10 klinieken waar je welkom bent voor alle vooronderzoeken en nazorg. Ontdek welke kliniek het dichtstbij is voor jou. Zo komt die ooglaserbehandeling nóg dichterbij!

location_on Vind een kliniek in de buurt

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult is behandelend oogarts
  • All-in prijs