Vooronderzoek

Brochure

Weer scherp zien met kunstlenzen

Lensimplantatiemethodes

Kies je voor lensimplantatie, dan ga je voor een kunstlens. Geplaatst aan de voorzijde van je oog waar je natuurlijke lens zit. Een populaire oplossing die lensimplantaten zelfs tot de meest voorkomende operatie in Nederland maken.

2 methodes

Afhankelijk van je leeftijd kan je kiezen uit 2 lensimplantatiemethodes. Een voorlens die voor je natuurlijke lens wordt gezet. Of een implantlens ter vervanging van je eigen ooglens. Benieuwd welke methode het best bij jou past? De oogarts geeft jou een gepersonaliseerd advies. Op basis van de gezondheid van je ogen, jouw levensstijl en jouw wensen wordt dit bepaald. Het vooronderzoek vormt altijd de basis en is cruciaal.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek

Gratis en persoonlijk

Vooronderzoek inplannen
Wat past bij jou

Geschikt voor jouw ogen

Verschillende factoren bepalen voor welke behandeling je geschikt bent. Allereerst of je alleen af en toe een leesbril nodig hebt of dat je ook een sterkte nodig hebt bij veraf zien. Maar ook de gezondheid van je ogen, leefstijl en kijkgewoonte zijn bepalend in het behandeladvies. Het totale overzicht belist uiteindelijk welke behandeling jou het beste past.

Altijd de beste oplossing beschikbaar
Het kiezen van jouw geschikte behandeling is een complexe puzzel die je samen met je oogarts maakt. Altijd met het vooronderzoek als basis. Een groot voordeel: wij hebben álle lensimplantiemethodes in eigen huis. Wat jouw ogen nodig hebben, bieden wij aan.

Lensimplantatie voorzetlens
Methode 1

Voorlens ín je oog

Implantatie van een kunstlens ín je oog. Niet permanent, kan altijd verwijderd worden. Anatomie van je ogen verandert dus niet. Verschillende soorten implantlenzen zijn beschikbaar voor verschillende oogproblemen. Ver zien, leesklachten of zeer slecht zicht.

Voorzetlens

ExtraLenzen

Een intelligent alternatief voor ooglaseren. Als ogen laseren door te grote plus- of minsterkte of te dun hoornvlies niet mogelijk of verantwoord is. Of je wilt zelf niet voor een laserbehandeling gaan.
Plaatsing van de voorzetlens in beide ogen tussen je natuurlijke lens en de iris. De ExtraLens is vooral geschikt als je onder de 50 jaar bent en veraf niet scherp ziet.

Meer over ExtraLenzen lezen
Bij slecht zien

Low Vision Lens

Heb je slecht zicht door schade aan de macula, ook wel gele vlek genoemd? Dan is de Low Vision Lens wellicht jouw oplossing. In 1 oog wordt een loeplens geplaatst. Je hebt je low vision hulpmiddel als vergrootglas of leeslineaal om dichtbij te zien niet meer nodig. Die zit na de lensimplantatie in je oog.

Meer over Low Vision Lens lezen
Lensimplantatie replacelens
Methode 2

Vervanging natuurlijke ooglens

De alles-in-1-oplossing. Weg met min- en plus-sterkte, cilinder en eventueel staar. Wel levenslange scherp zien op alle afstanden. Mogelijk vanaf ongeveer 45 jaar.

Vervanglens

ReplaceLenzen

De lensoplossing voor álle afstanden. Vervanging van je eigen natuurlijke ooglens door een hoogwaardige lensimplantaat. Na plaatsing van de kunststoflens kan je op meerdere afstanden weer scherp zien. Dichtbij en veraf. Lost ook staar op. ReplaceLenzen zijn mogelijk vanaf 45 jaar en gaan een leven lang mee. Totale brilvrijheid.

Lees meer over ReplaceLenzen

Readon ReplaceLens-behandeling (leesbrilcorrectie)

Letterlijk vertaald: lees door. En dat is precies wat de Readon ReplaceLens-behandeling doet. Jou voor een aantal jaren van je huidige leesbril afhelpen. Geschikt wanneer je ouder bent dan 45 jaar met leesklachten.

Hoe het werkt?

Correctie van slechts 1 oog. Een Readon ReplaceLens vervangt de natuurlijke ooglens. Met als voorwaarde dat je vertezicht in orde is. De vervanglens corrigeert je zicht van zowel dichtbij als veraf. Met je andere oog heb je prima verzicht. Samen zijn je ogen weer een perfect koppel. Tot de ooglens in het onbehandelde oog zoveel veroudert, dat ook dit oog behandeld moet worden.

Lees meer over de Readon ReplaceLens-behandeling

Waarom niet ooglaseren?

Ooglaseren is de meest bekende oogbehandeling, maar is geen oplossing voor iedere oogsituatie. Ogen laseren kan niet bij een dun hoornvlies, teveel sterkte en is slechts tijdelijk bij een leesprobleem. Situaties die een lensimplantaat wel simpel oplost.

Leesprobleem

Ooglaseren kan maar 1 sterkte corrigeren. Veraf óf dichtbij. Vanaf 40 jaar is de veroudering van je ogen in volle gang. Inderdaad, aan de leesbril. Flinke kans dat je verzicht ook afneemt.

Tijdelijk

Als je bij ooglaseren kiest voor een veraf behandeling, dan blijft het leesprobleem over. Het leesprobleem corrigeren kan, maar is altijd tijdelijk. De natuurlijke ooglens blijft verouderen, waardoor je uiteindelijk weer een leesbril nodig hebt. Het is dus niet mogelijk leesklachten levenslang te verhelpen met ooglaseren.

Lensimplantatie leesbrilcorrectie
Ooglens verliest soepelheid

Waarom een leesbril?

Je ooglens verandert constant van vorm om scherp te zien. Platter bij ver weg kijken. Boller bij dichtbij kijken. Dit effect heet accommodatie.

Accommodatievermogen

Door ouder worden neemt dit accommodatievermogen af. De natuurlijke ooglens veroudert en verliest soepelheid met als gevolg verminderd nabijzicht vanaf 45 jaar. Soms wat eerder, maar niet later. Dat gebeurt bij iedereen. Om op korte afstand scherp te blijven zien heb je een leesbril nodig. Je hebt nu ouderdomsverziendheid.

Lees meer over leesbrilcorrectie