Vooronderzoek

Brochure

Contactlens ín je oog

ExtraLenzen

Soms is ooglaseren niet mogelijk. Of wil je liever niet laseren. Dan kunnen ExtraLenzen een intelligent alternatief zijn. Deze voorzetlenzen zijn een veel toegepaste en pijnloze methode om je oogafwijking te corrigeren. In tegenstelling tot ooglaseren verandert er niets aan de anatomie van je ogen.
Bij de ExtraLens-implantatie plaatst de oogarts een kunstlens vóór de natuurlijke ooglens. Een soort contactlens ín je oog in plaats van óp je oog. Vooral geschikt voor hogere min- en plus-sterktes, extreme afwijkingen, cilinder, droge ogen of dun hoornvlies.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek GRATIS en speciaal.

Gratis vooronderzoek
Perfect alternatief voor ooglaseren

Extralenzen to-the-point

 • Perfect alternatief voor ooglaseren
 • Mogelijk bij hogere sterkteafwijkingen of dun hoornvlies
 • Bij extreme sterktes van -23,5 tot +17 en cilindersterkte tot -6
 • Pijnloze behandeling
 • Zeer snel herstel
 • Tussen 18 en 50 jaar
 • Vanaf 2350 euro per oog
 • Toeslag 395 euro per oog voor cilinder of hoge sterkte
 • Toeslag 495 euro per oog voor correctie leesgedeelte
Oogheelkundig uitgelegd

De behandeling

De geavanceerde ExtraLens wordt in de achterste oogkamer geplaatst. Achter de iris en voor de natuurlijke ooglens. Na de implantatie is de flinterdunne voorlens niet zichtbaar voor anderen. Eenmaal geïmplanteerd, kan de ExtraLens levenslang blijven zitten. Maar ook zonder problemen verwijderd of vervangen worden, mocht je op latere leeftijd van je leesbril af willen.

Flexibele voorzetlenzen

Extralenzen zijn gemaakt van elastisch materiaal. Lekker flexibel. Makkelijk om de lens 'opgevouwen' in je oog in te brengen. Er is slechts een miniscule opening nodig. Sneller herstel door minimale schade.

Lensimplantatie ExtraLens

Voordelen ExtraLenzen

 • Pijnloze behandeling
 • Correctie van extreem hoge sterktes van -23,5 tot +17 en cilinderafwijkingen tot -6
 • Resultaten extreem goed voorspelbaar
 • Anatomie van het oog blijft hetzelfde
 • Omkeerbaar proces, lens makkelijk te verwijderen
 • Mogelijk bij dun hoornvlies of vormafwijking van het hoornvlies
 • Zeer snel herstel
Autocorrectie alle sterktes

Wanneer ben ik geschikt voor ExtraLenzen?

ExtraLens is jouw ideale voorlens wanneer ooglaseren niet mogelijk is of wanneer je zelf kiest voor een alternatieve behandeling. Een perfecte oplossing, omdat ExtraLenzen unieke technische eigenschappen hebben. Ze zijn in staat extreme sterkte- en cilinderafwijkingen te corrigeren. Ook mogelijk bij dun hoornvlies.

Natuurlijk moet je eerst het vooronderzoek ondergaan om een compleet beeld te krijgen van jouw oogsituatie. Alleen dan kan je samen met je oogarts bepalen of je geschikt bent voor de ExtraLens-behandeling. Na het consult krijg je van jouw oogarts altijd een behandeladvies volledig op maat.

ExtraLenzen: Stap voor stap

1. Verdoving

Verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding

Oogarts maakt minuscule opening in het hoornvlies.

3. Plaatsen kunstlens

ExtraLens wordt door het sneetje de oogkamer ingeschoven en op de juiste plaats gepositioneerd.

4. Herstel

Opening geneest vanzelf.

Snel en pijnloos

Herstel bij ExtraLenzen

Er is slechts een minuscule opening nodig, wat het herstel van ExtraLenzen snel en pijnloos maakt. Meestal kan je na 2 dagen alweer aan het werk.
Het zichtresultaat is extreem goed te voorspellen. Je zicht is 1 tot 6 dagen na de behandeling al bijna maximaal.

Lees meer over het herstel na ExtraLenzen
Altijd all-inclusive prijs

Kosten ExtraLenzen

Per oog betaal je voor een ExtraLens 2350 euro. Bij een cilinderafwijking of hoge sterkte is de toeslag 395 euro per oog. De toeslag voor de correctie van het leesgedeelte is 495 per oog. Bij deze kosten zijn het uitgebreide vooronderzoek, het consult met de arts en alle controles inbegrepen. Bovendien krijg je levenslange garantie op je lensimplantatie bij FYEO.

Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro.

Lees meer over prijzen ExtraLenzen

Garantiebepaling

Levenslange garantie op je behandeling

Als na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.

Meer over levenslange garantie

Het vooronderzoek

De eerste stap in jouw behandeltraject zijn het vooronderzoek en consult met de oogarts. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling. De oogarts die je ziet bij het consult, is tevens de oogarts die je uiteindelijk zal behandelen, mocht je voor een behandeling gaan. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.

Gratis vooronderzoek boeken

Veelgestelde vragen ExtraLenzen

Nee, implantlenzen zijn niet zichtbaar na een behandeling.