Vooronderzoek

Brochure

Onder de loep genomen

Low Vision Lens

Lees je deze tekst met een beeldschermloep dan ben je bijna zeker slechtziend. Je gezichtsscherpte is minder dan 30%. Zonder low vision hulpiddel zie je amper van dichtbij. Dan is de Low Vision Lens jouw oplossing. Speciaal ontwikkeld voor laag gezichtsvermogen als gevolg van beschadigingen aan de macula, het centrale deel van het netvlies. Let op, de Low Vision Lens kan je slechtzienheid niet oplossen. Wel een flink stuk leesvrijheid teruggeven.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek GRATIS en speciaal.

Gratis vooronderzoek

Alles op een rijtje

Low Vision Lens to-the-point

  • Bij slechtziendheid
  • Als zichtscherpte maximaal 30% bedraagt en nu stabiel is
  • 1 Low Vision Lens in het beste oog
  • Pijnloze behandeling
  • Hersenentraining om te wennen aan nieuwe zicht
  • 2995 euro per lens

Oefenbril

Na het vooronderzoek ga je eerst aan de slag met een oefenbril. Een speciale bril met één glas die alles vergroot op een afstand van 10 tot 15 cm. Precies zoals je de Low Vision Lens ook gaat gebruiken.

Oogheelkundig uitgelegd

De behandeling

Met de Low Vision Lens zie je op korte afstand weer scherper. De lens vervangt je vergrootglas, leeslineaal of wat je ook gebruikt. Zie het als een loep die ín je oog geplaatst wordt. Wel zo handig, altijd je leeshulpmiddel bij je.

Eén oog

Low Vision Lens wordt in één oog geplaatst. Het is zo'n speciale lens dat je ogen niet kunnen samenwerken wanneer de Low Vision Lens in allebei de ogen zou zitten. Door een vergrootglas kijk je ook maar met één oog. Het andere oog knijp je vanzelf dicht. De Low Vision Lens heeft hetzelfde principe.

Hoe het werkt

In het midden van de lens zit een rondje dat werkt als een loep. Wanneer je leest op korte afstand van 10 tot 15 cm kijk je door het ronde loepje. Bij andere afstanden kijk je om het rondje heen. Dat zicht verandert dus niet.

Staaroperatie als tussenstap

Wanneer ben ik geschikt voor Low Vision Lenzen?

De Low Vision Lens is een absolute aanrader als je slechtziend bent. Oogtechnisch betekent het dat je macula van mindere kwaliteit is. In het vooronderzoek kan exact bepaald worden wat voor jou werkt.

Om zo optimaal mogelijk van de Low Vision Lens te kunnen genieten is het in veel gevallen het beste om de eigen ooglens weg te nemen. De ooglens veroudert, wordt troebel - in je ooglens ontstaat staar - en blokkeert steeds meer licht.

Staaroperatie

De oplossing is je natuurlijke ooglens vervangen door een dunnere kunstlens. Inderdaad, een staaroperatie. Nu niet om de troebele lens te vervangen, maar om een zo helder mogelijk beeld te creëren voor de Low Vision Lens. De Low Vision Lens komt als tweede lens voor de kunstlens.

Low Vision behandeling

Heb je nog geen staaroperatie gehad? Geen probleem. Het vooronderzoek kan gewoon in de kliniek plaatsvinden. Indien het advies is om eerst een staaroperatie uit te voeren, kan dit in een ziekenhuis naar keuze. Om bij ons de Low Vision Lens-behandeling te ondergaan.

Slechtziendheid

Oorzaken die slechtziendheid veroorzaken

Macula degeneratie (MD)

Macula degeneratie wordt ook wel slijtage van het netvlies genoemd. Hierbij sterven de kegeltjes in de macula af. Binnen macula degeneratie kennen we een droge en een natte variant.

Droge vorm

Geleidelijke achteruitgang van het zicht. Leidt na 10 tot 15 jaar tot slechtziendheid.

Natte vorm

Naast het afsterven van kegeltjes is er ook sprake van groei van bloedvaten onder het netvlies. Hierdoor verloopt deze vorm sneller en leidt binnen weken tot maximaal 2 jaar tot slechtziendheid. Uiteindelijk zal ook hier een stabiele situatie ontstaan.

Diabetische retinopathie (DRP)

Diabetische retinopathie zorgt voor schade aan het netvlies. Door diabetes kunnen bloedvaatjes in het netvlies gaan lekken of afgesloten raken. Het netvlies krijgt te weinig zuurstof wat kan leiden tot slechtziendheid of zelfs blindheid.

Myope maculopathie (MM)

Door een hele hoge minsterkte kunnen er plaatsen in het netvlies ontstaan die minder goed functioneren. Zo’n plek in de macula heet myope maculopathie.

Stap voor stap

1. Verdoving

Verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding

Oogarts maakt minuscuul sneetje in de zijkant van de iris. Amper 2 mm.

3. Plaatsen kunstlens

Low Vision Lens wordt opgevouwen geïnjecteerd in je oog en op de juiste plaats gepositioneerd.

4. Herstel

Sneetje geneest vanzelf.

Hersengymnastiek

Herstel

De behandeling duurt minder dan 10 minuten per oog. De implantie en het herstel zijn compleet pijnloos. De uitdaging zit in het wennen aan de Low Vision Lens. Je ogen en hersenen moeten echt getraind worden aan hun nieuwe zicht.

Training

2 tot 3 weken lang krijg je daarom een speciale training. Iedere dag teksten lezen op een afstand van 15 tot 18 cm.

Altijd all-inclusive prijs

Kosten per Low Vision Lens

Per Low Vision Lens betaal je 2995 euro.

Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro.

Lees meer over de Low Vision Lens prijzen
Wel zo eerlijk

Niet goed - geld terug garantie

Mocht je na je lensimplantatie echt niet tevreden zijn met je zicht, dan verwijderen wij de lens en krijg jij je geld terug.

Veelgestelde vragen Low Vision Lens

Dat kunnen we pas vaststellen na een aantal noodzakelijke onderzoeken en testen. Vervolgens bespreken onze speciaal opgeleide oogartsen met jou welke visuele verbetering kan worden bereikt. Het doel van de Low Vision Lens is je vergrootglas, leeslineaal of wat je ook gebruikt te vervangen. Zie het als een loep die ín je oog geplaatst wordt.

De lens heeft een levensduur van meer dan 100 jaar. Het is wel mogelijk dat aandoeningen die slechtziendheid veroorzaken toenemen.

Dat kunnen we pas vaststellen na een aantal noodzakelijke onderzoeken en testen. Vervolgens bespreken onze speciaal opgeleide oogartsen met jou welke visuele verbetering kan worden bereikt. Het doel van de Low Vision Lens is je vergrootglas, leeslineaal of wat je ook gebruikt te vervangen. Zie het als een loep die ín je oog geplaatst wordt.

Nee, de Low Vision Lens heeft helaas geen genezende werking.