Vooronderzoek

Brochure

De lensoplossing voor álle afstanden

ReplaceLenzen

De alleskunner onder de implantlenzen. Met de ReplaceLens kan je levenslang alles haarscherp zien, mits alle andere onderdelen van het oog gezond blijven. Ideaal wanneer je ouder bent dan 45 en af wilt van bril of contactlenzen.
De ReplaceLens vervangt je natuurlijke ooglens door een speciaal voor jou gemaakte implantlens. Een totaaloplossing, omdat ReplaceLenzen bijziendheid (-), verziendheid (+), ouderdomsverziendheid en cilinder definitief oplossen. Er kan ook geen staar meer ontstaan.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek GRATIS en speciaal.

Gratis vooronderzoek
Alles op een rijtje

ReplaceLens to-the-point

 • Geavanceerde implantlens
 • Vervanging van natuurlijke ooglens
 • Oplossing voor min-sterkte, plus-sterkte, cilinder en staar
 • Multiple Vision of Single Vision ReplaceLens
 • Pijnloze behandeling
 • Onmiddellijk herstel
 • Vanaf 45 jaar
 • Toeslag 895 euro per oog voor lasergestuurde behandeling
 • Multiple Vision ReplaceLens 2850 euro per oog
Oogheelkundig uitgelegd

De behandeling

Eigen lens eruit, de vervangende implantlens erin. Zo simpel is de ReplaceLens-behandeling. Wil je hightech en uiterst precies gaan, dan is de behandeling deels lasergestuurd beschikbaar. Het verpulveren van de ooglens wordt hierbij door de laser uitgevoerd. Een andere optie is volledig handmatig uitgevoerd door je oogarts. Aan jou de keus.

Dagbehandeling

De ReplaceLens-implantatie is snel en vrijwel pijnloos. ’s Morgens naar de oogkliniek, direct na de behandeling weer naar huis. De ingreep duurt 10 tot 15 minuten per oog. Na een gewenningsperiode van ongeveer 3 tot 6 maanden kun je weer de vrijheid ervaren om zonder (lees)bril door het leven te gaan.

Lensimplantatie behandeling
2 types Replacelenzen

Multiple of Single Vision ReplaceLens

Na het vooronderzoek en gesprek met je oogarts besluiten jullie samen welk type ReplaceLens het beste bij jou past. Dat hangt af van de bouw van je oog, levensstijl en eisen die je stelt aan je dagelijks zicht. Beschikbaar zijn de Multiple Vision ReplaceLens of de Single Vision ReplaceLens. Ieder met een eigen Select-variant. Ieder met unieke eigenschappen.

Zien op alle afstanden

Multiple Vision ReplaceLens

Eerste keus is een lens met meerdere sterktes. Deze Multiple Vision ReplaceLens corrigeert het zicht op meerdere afstanden.

Select-lens
Soms adviseert de oogarts een upgrade naar een Multiple Vision ReplaceLens Select. Bijvoorbeeld omdat je dynamisch kijkgedrag voor dichtbij hebt, je veel autorijdt in het donker of wanneer de macula wat minder van kwaliteit is.

Dichtbij óf veraf goed zien

Single Vision ReplaceLens

Helaas laat een oogsituatie de Multiple Vision Lens niet altijd toe. Voor die ogen is de Single Vision ReplaceLens of de Single Vision ReplaceLens Select beschikbaar.

Select-lens
Afhankelijk van je levensstijl en de gezondheid van je oog kan de Single Vision ReplaceLens Select beter bij je passen. De Select-lens geeft naast een perfect vertezicht ook zicht voor de tussenafstand. Voor dichtbij heb je nog steeds een leesbril nodig. Of de select variant jouw beste oplossing is, bespreek je met je oogarts.

Voordelen lensimplantaten

De voordelen van ReplaceLenzen

 • Brilvrijheid
 • Snel herstel
 • Implantlens gaat levenslang mee
 • Nooit meer staar
Autocorrectie alle sterktes

Wanneer ben ik geschikt voor ReplaceLenzen?

Ben je boven de 45 jaar en heb je moeite met lezen of dichtbij zien? ReplaceLenzen lijken een goede optie voor jou. Welke sterkte je in de verte hebt maakt niet uit. De vervanglens corrigeert automatisch alle sterktes.

Vooronderzoek

Iedere oogbehandeling begint met een vooronderzoek. Het exact in kaart brengen van jouw ogen. Zijn je ogen gezond of heb je afwijkingen? Wat is de lengte van je oog, de grootte van de pupil en de werkelijke sterkteafwijking? Een flink deel van het vooronderzoek is medisch. Belangrijk is ook jouw persoonlijke verhaal. Hoe gebruik jij je ogen? Samen kom je met de oogarts tot de geschikte behandeling die bij jou past. Je krijgt dus altijd een behandeladvies op maat.

Ooglens vervangen: 2 methodes

Lasergestuurd

De lasergestuurde methode vervangt de eerste stappen van de behandeling, namelijk het openen van het lenskapsel in slechts 2 seconden en het verpulveren van de natuurlijke ooglens.
Zodra de laser het voorwerk heeft gedaan, zal de oogarts je ooglens verwijderen en de ReplaceLens plaatsen.

Voordelen lasergestuurd

 • Korter in oog aanwezig.
 • Minder energie nodig om de lens te verpulveren.
 • De opening in het kapsel is exact rond, waardoor de rand die achter blijft overal even breed is. Dit heeft een positieve invloed op de plaatsing van de lens.

Lasergestuurd: Stap voor stap

1. Verdoving

Verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding

Lasergestuurde deel van de behandeling. De laser opent je lenskapsel en fragmenteert de natuurlijke ooglens.

3. Verpulveren ooglens

Oogarts neemt de behandeling handmatig over. Maakt een minuscuul sneetje van 2,2 millimeter in het hoornvlies om toegang tot de ooglens te krijgen.

4. Verwijderen ooglens

Met een soort stofzuigertje verwijdert de oogarts de natuurlijke ooglens uit het lenszakje.

5. Plaatsen kunstlens

Oogarts plaatst de ReplaceLens op de juiste positie. Het oog hoeft niet gehecht te worden.

Handmatig

Behalve lasergestuurd kan de ReplaceLens-behandeling ook volledig handmatig uitgevoerd worden. Een betrouwbaar alternatief uitgevoerd door ervaren oogartsen met de juiste techniek.

Handmatig: Stap voor stap

1. Verdoving

Verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding

Oogarts maakt een minuscuul sneetje van 2,2 millimeter in het hoornvlies om toegang tot de ooglens te krijgen.

3. Verpulveren ooglens

Oogarts opent het lenskapsel met een pincentje en fragmenteert de ooglens. Deze kan nu makkelijk verwijderd worden.

4. Verwijderen ooglens

Met een soort stofzuigertje verwijdert de oogarts de natuurlijke ooglens uit het lenszakje.

5. Plaatsen kunstlens

Oogarts plaatst de ReplaceLens op de juiste positie. Het oog hoeft niet gehecht te worden.

Trainen van je hersenen

Herstel ReplaceLenzen

Je hersenen moeten flink wennen aan de nieuwe manier van zien. Dit gewenningsproces duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Hoe lang dit voor jou duurt, hangt ook van af hoe kritisch je kijkt.
In deze periode kun je veelal normaal functioneren. Zorg wel voor goede verlichting bij het lezen en gun je ogen de tijd te wennen. Houd rekening dat de kijkafstand in het begin anders is dan je gewend bent.

Halo's
Na de behandeling kun je lichtkringen rond lampen ofwel halo's zien. Geen zorgen, je hersenen gaan die vanzelf negeren. Zoals het puntje van je neus. De hele dag in je zicht, maar toch valt het niet meer op.

Lees meer over het herstel na ReplaceLenzen
Altijd all-inclusive prijs

Kosten ReplaceLens

Voor de Multiple Vision ReplaceLens betaal je 2850 euro per oog. Kies je voor de lasergestuurde behandeling dan is de toeslag 895 euro per oog. Bij deze kosten zijn het uitgebreide vooronderzoek, het consult met de arts en alle controles inbegrepen. Bovendien krijg je levenslange garantie op je lensimplantatie bij FYEO.


Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro.

Lees meer over de prijzen ReplaceLenzen
Garantiebepaling

Levenslange garantie op je behandeling

Als na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.

Meer over levenslange garantie

Het vooronderzoek

De eerste stap in jouw behandeltraject zijn het vooronderzoek en consult met de oogarts. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling. De oogarts die je ziet bij het consult, is tevens de oogarts die je uiteindelijk zal behandelen, mocht je voor een behandeling gaan. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.

Gratis vooronderzoek boeken

Veelgestelde vragen ReplaceLenzen

Nee, de leessterkte kan na een lensvervanging niet meer teruglopen. De reden dat je een leesprobleem krijgt, is omdat je natuurlijke ooglens veroudert en niet meer goed kan accommoderen. De vervanglens hoeft niet te accommoderen, want de verschillende sterktes in de ReplaceLens Multiple Vision doen het werk.

Tijdens de behandeling ervaar je geen pijn, omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels. Een ReplaceLens-behandeling is pijnloos. 

Bij ReplaceLenzen hebben je hersenen gemiddeld 3 tot 6 maanden nodig om te wennen aan het nieuwe zicht.

De nieuwe ReplaceLens wordt in je natuurlijke lenszakje geplaatst. Na verloop van tijd kan er wat aanslag op dit zakje komen.

Na een ReplaceLens-implantatie heb je geen bril meer nodig voor je algemene dagelijkse activiteiten.

De ReplaceLens-behandeling is geschikt wanneer je boven de 45 jaar bent en je moeite hebt met lezen of dichtbij zien. Welke sterkte je in de verte hebt, maakt niet uit. De ReplaceLens corrigeert automatisch alle sterktes.

Nee, implantlenzen zijn niet zichtbaar na een behandeling.