fbpx Spring naar content

ReplaceLenzen

Elk behandeltraject begint met een vooronderzoek. Daaruit komt een behandeladvies op maat, want elk oog is uniek.
Heb je nog geen vooronderzoek gehad, maar ben je wel benieuwd welke behandelmethodes geschikt zijn voor jou? Plan dan eenvoudig je vooronderzoek.

Al wel een vooronderzoek gehad en daaruit kwam het advies voor een ReplaceLens-behandeling? Op deze pagina lees je meer over wat deze behandeling precies inhoudt.

visibility
Nooit meer een bril of lenzen
Altijd een oplossing in huis
groups
Al 50.000 mensen gingen je voor
Een vertrouwd gevoel
medical_information
Arts van consult is behandelend arts
Een bekend gezicht

Lensimplantatiebehandeling op maat

Ouder dan 45 jaar en liever geen bril of contactlenzen meer dragen? Dan zijn ReplaceLenzen de perfecte oplossing. Hiermee kun je levenslang haarscherp zien, mits de andere onderdelen van je oog gezond blijven.
Met ReplaceLenzen kunnen we bijziendheid (-), verziendheid (+), ouderdomsverziendheid (leesprobleem) en cilinder definitief oplossen.

Hoe werkt de behandeling?

1: We verdoven de ogen met oogdruppels.
2: De oogarts fragmenteert je natuurlijke ooglens. Dit kan met de laser of handmatig gedaan worden.
3: Oogarts maakt een minuscuul sneetje van 2,2 millimeter in het hoornvlies om toegang tot de ooglens te krijgen
4: Met een soort stofzuigertje verwijdert de oogarts de natuurlijke ooglens uit het lenszakje.
5: Oogarts plaatst de ReplaceLens op de juiste positie. Het oog hoeft niet gehecht te worden.
arrow_back
arrow_forward

Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze behandeling?

1
2
3
Wat is je leeftijd?(Vereist)

De voordelen van ReplaceLenzen

check
Brilvrijheid

Nooit meer een bril of lenzen

check
Snel herstel

check
Implantlens gaat levenslang mee

check
Nooit meer staar

Wanneer ben ik geschikt voor ReplaceLenzen?

check
Je bent ouder dan 45 jaar

check
Moeite met zicht veraf of dichtbij

Vooronderzoek
Consult
Behandeling OK
Controle

Behandeltraject

1. Gratis vooronderzoek
arrow_forward

Gratis vooronderzoek

Het vooronderzoek is altijd gratis, geheel vrijblijvend en bestaat uit 2 delen. Tijdens het eerste deel worden je ogen uitgebreid gemeten. Er wordt onder andere gekeken naar jouw sterkte-afwijking, de bouw van je ogen, de algemene gezondheid van je ogen én of je geschikt bent voor een behandeling. Het tweede deel is een consult met de oogarts die uiteindelijk ook jouw behandeling uitvoert.

2. Behandeladvies op maat
arrow_forward

Behandeladvies op maat

Samen met de oogarts bespreek je welke behandeling voor jou het beste resultaat geeft. Er wordt naast alle metingen die zijn gedaan ook gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Wat zijn je hobby’s, beroep en andere dingen die belangrijk zijn voor jouw zicht. Wij hebben alle behandelingen in huis waardoor we jou het beste advies kunnen geven

3. Behandeling
arrow_forward

Behandeling

De behandeling vindt plaats in één van onze klinieken door de oogarts die je hebt gesproken tijdens het consult. Zo zie je meteen een bekend gezicht, wel zo fijn. Je ontvangt van tevoren uitgebreide informatie om je optimaal voor te bereiden.

4. Nazorg & controles
arrow_forward

Nazorg & controles

Kwaliteit staat voorop. Nazorg is daarom een belangrijk onderdeel na jouw behandeling. Controles zijn hierin onmisbaar. Zo kunnen we jouw herstel monitoren.

Meest gestelde vragen over IntraLasik

Doet een ReplaceLens-behandeling pijn? arrow_downward

Tijdens de behandeling ervaar je geen pijn, omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels. Een ReplaceLens-behandeling is pijnloos.

Hoe werkt lensimplantatie? arrow_downward

Als eerste worden je ogen verdoofd met oogdruppels, daarna maakt de laser een minuscule opening in de zijkant van het hoornvlies. Vervolgens wordt de implantlens door de opening op de juiste plaats gepositioneerd.

ExtraLenzen worden voor de natuurlijke ooglens geplaatst. Bij de ReplaceLens-behandeling wordt eerst de natuurlijke ooglens gefragmenteerd ofwel verpulverd. Dat kan lasergestuurd of handmatig gedaan worden door de oogarts, daarna vervangt de ReplaceLens de verwijderde natuurlijke ooglens.

Na de plaatsing van de implantlenzen hoeft het oog niet gehecht te worden. Het sneetje geneest vanzelf.

Kan de leessterkte na een lensvervanging nog teruglopen? arrow_downward

Nee, de leessterkte kan na een lensvervanging niet meer teruglopen. De reden dat je een leesprobleem krijgt, is omdat je natuurlijke ooglens veroudert en niet meer goed kan accommoderen. De vervanglens hoeft niet te accommoderen, want de verschillende sterktes in de ReplaceLens Multiple Vision doen het werk.

Wat is accommoderen?
Hoe goed jij ziet van dichtbij heeft alles te maken met je ooglens. Je ooglens zorgt dat jij kan in- en uitzoomen. Dit doet de ooglens door zich heel bol te trekken of juist platter te worden. Wil je iets van dichtbij zien, dan trekt de accommodatiespier de ooglens bol. Zo zie jij scherp op korte afstand. Ontspant de spier, dan blijft je ooglens plat en kan je goed focussen in de verte. Dit scherpstellen van veraf naar dichtbij heet accommoderen.
Werkt dit proces perfect, dan heb je geen klachten bij het dichtbij kijken. Alles wat je wil zien, valt precies op het netvlies.

Presbyopie (ouderdomsverziendheid)
Door het stugger worden van de ooglens, wordt het boller trekken van de ooglens steeds moeilijker, duurt het langer om van plat naar bol te gaan en weer terug. Daarnaast kan de ooglens steeds minder bol worden.
Hierdoor kun je steeds minder goed zien op kortere afstand en kan het langer duren voordat je het beeld scherp ziet. Dit kan ook erg vermoeiend zijn voor je ogen. Waar je voorheen nog makkelijk een boek of de menukaart in een restaurant kon lezen, moet je deze nu steeds verder van je af houden. Tot het punt waarop je armen ook te kort worden en het dus tijd wordt voor een leesbril of leesbrilcorrectie.

Kan ik blind worden na een lensimplantatie? arrow_downward

De kans dat je blind wordt na een behandeling is heel klein. Bij FYEO hebben wij hier nooit mee te maken gehad.
Net zoals bij iedere medische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een behandeling. Een complicatie, vaak door het niet opvolgen van medisch advies en onzorgvuldig omgaan met de leefregels en medicatie, zou in theorie kunnen leiden tot blindheid. De kans hierop is heel minimaal wanneer je alle leefregels volgt. Complicaties zijn bovendien vaak goed te behandelen.

Lees hier alles over mogelijke complicaties en risico’s

Wanneer geschikt voor een ReplaceLens-behandeling? arrow_downward

De ReplaceLens-behandeling is geschikt wanneer je boven de 45 jaar bent en je moeite hebt met lezen of dichtbij zien. Welke sterkte je in de verte hebt, maakt niet uit. De ReplaceLens corrigeert automatisch alle sterktes.

Vooronderzoek
Uiteindelijk kan alleen het vooronderzoek echt bepalen of de ReplaceLens-behandeling geschikt voor jou is. In bepaalde gevallen zal de oogarts adviseren te starten met een Readon ReplaceLens-behandeling. Na het vooronderzoek en het consult met de oogarts, krijg je altijd een behandeladvies volledig op maat.

Wat is nastaar en wat kan er aan gedaan worden? arrow_downward

De nieuwe ReplaceLens wordt in je natuurlijke lenszakje geplaatst. Na verloop van tijd kan er wat aanslag op dit zakje komen. Dat merk je aan een lichte waas over het beeld, alsof je door een plastic zakje kijkt. Wordt je zicht minder, maak dan een afspraak. De oogarts kan nastaar met een korte behandeling verwijderen, gewoon in de behandelkamer.

Wat zijn de nadelen van ReplaceLenzen? arrow_downward

Bij ReplaceLenzen hebben je hersenen gemiddeld 3 tot 6 maanden nodig om te wennen aan het nieuwe zicht.

Kan ik altijd nog een ReplaceLens-behandeling doen na een Readon ReplaceLens-behandeling? arrow_downward

De Readon ReplaceLens-behandeling corrigeert het zicht aan 1 oog om ouderdomsverziendheid aan te pakken. Het niet-behandelde oog moet uiteindelijk ook behandeld worden, omdat de natuurlijke ooglens van dit oog veroudert en vertroebelt. Op dat moment kan je, indien medisch mogelijk, de ReplaceLens-behandeling doen.

De ReplaceLens is eenmalig, corrigeert je zicht op alle afstanden levenslang en kan vanaf 45 jaar uitgevoerd worden.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs