Vooronderzoek

Brochure

Leven zonder bril

Draag jij een bril omdat je zicht zonder bril niet scherp is? Of je nu last hebt van bijziendheid of verziendheid, ook jij kunt zonder bril weer scherp zien. Hiervoor zijn, naast het dragen van contactlenzen, in principe twee verschillende behandelingen mogelijk. De eerste mogelijkheid is een ooglaserbehandeling, de tweede een lensimplantatie behandeling.

Om te bepalen welke behandelmethode het beste bij jouw situatie past, spelen meerdere factoren een rol. Denk aan je leeftijd, gezondheid, je oogsterkte en de staat van je ooglens.

Om je zo goed mogelijk te informeren, selecteer je hieronder eerst de leeftijdscategorie waarin jij je bevindt.

Selecteer jouw leeftijdscategorie

Onder 40 jaar

Je kunt je ogen laten laseren. Mocht je hier niet geschikt voor zijn (bijvoorbeeld omdat je sterkte te groot is) behoren ExtraLenzen ook tot de mogelijkheden. Deze voorzetlenzen worden voor je natuurlijke ooglens geplaatst waardoor je weer scherp ziet.

Lees meer

Tussen 40 en 50 jaar

Indien je geen leesbril hebt en je sterkte niet te groot is, kom je nog in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Heb je wel een leesbril, dan past een ReplaceLens- of Readon ReplaceLens-behandeling beter bij jou. Bij de Readon ReplaceLens wordt slechts één oog behandeld.

Lees meer

Boven 50 jaar

Boven de 50 jaar wordt een ooglaserbehandeling niet meer aangeraden. Wat wel wordt aangeraden is een ReplaceLens behandeling. Hiermee hoef je de rest van je leven geen bril meer te dragen én kun je geen staar meer ontwikkelen.

Lees meer

Bekijk hier het verhaal van Juliëtte

Brilletje op, brilletje af, brilletje op, brilletje af. Brilletje vergeten. Paniek. Ik werd er op een gegeven moment stapelgek van.

Kom geheel vrijblijvend te weten welke behandeling bij jou past

De eerste stap naar een leven zonder bril is het inplannen van een gratis en vrijblijvend vooronderzoek en consult met de oogarts.

Voor dit onderzoek kom je langs bij een van onze oogklinieken en heb je een gesprek met een van onze ervaren oogartsen. Tijdens dit gesprek zullen er ook een reeks uitgebreide tests worden uitgevoerd om de staat van jouw ogen te beoordelen. Dit is overigens geheel pijnloos.

Met alle informatie die onze oogarts verzameld heeft, is hij of zij in staat te bepalen welke behandeling het beste bij jou past.

Vervolgens is het aan jou zelf om te beslissen of je de behandeling wil laten uitvoeren of niet. Goed om te weten is dat de arts waarmee je het gesprek hebt, ook de arts is die de behandeling uit zal voeren.

Vooronderzoek aanvragen