“Het kunstlicht is in elk stadion anders, ik werd er gek van.”

Patrick Lodewijks liet ReplaceLenzen implanteren bij FYEO Medical

Op oudjaarsavond viel voor de zoveelste keer zijn bril kapot. Voor Patrick Lodewijks, keeperstrainer van het Nederlands Elftal, was dit het teken dat hij nu eens serieus werk van moest maken om van dat onding verlost te worden. Tussen de kwalificatie wedstrijden van Oranje en de wedstrijden om de Nations League kon hij precies voldoende ruimte vinden voor een bril vervangende behandeling bij FYEO Medical. Sinds 27 maart 2019 is Patrick volledig brilonafhankelijk.

Begin september gaat het Nederlands elftal verder met de kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020. Patrick Lodewijks is bij het Nederlands elftal verantwoordelijk voor de keeperstrainingen en de spelhervattingen op het veld. Verder besteedt hij veel tijd aan de computer om wedstrijden terug te kijken, toekomstige tegenstanders te analyseren en trainingsprogramma’s in elkaar te zetten. En daarnaast rijdt hij wekelijks heel wat keren heen en weer tussen de KNVB Campus in Zeist en zijn woonplaats Eersel.

“Ik kreeg steeds meer een hekel aan die bril. Ik ben zelf nog heel actief op het veld. Ik schiet bijvoorbeeld zelf de keepers in. Bij daglicht was dit geen probleem”, legt Lodewijks uit. “Maar het kunstlicht is in elk stadion anders. En wanneer ik dan, bij dat beperkte licht, iets wilde lezen van de uitgeprinte instructies, ergerde ik me dood.” Maar ook in de verte werd het zicht minder. “Ik had geen hele hoge sterkte maar zeker in de auto, ’s avonds in het donker, had ik wel echt een bril nodig”, vertelt Lodewijks.

Patrick besloot een afspraak te maken voor een uitgebreid vooronderzoek. “Vooraf heb ik me heel goed ingelezen. Tijdens het vooronderzoek heb ik heel veel vragen gesteld. En ik werd steeds enthousiaster. Ik was dan ook heel blij toen uit het vooronderzoek bleek dat ik geschikt was voor een lensvervanging”, vertelt Lodewijks. “Het was wel heel fijn dat er nog een consult bij de oogarts werd ingepland. Ik wilde beslist niets inleveren op het zien van veraf. Dr. Kerkhoff heeft mijn lenzen daarop aangepast. Ik had direct het volste vertrouwen in Dr. Kerkhoff en besloot ter plekke dat ik de behandeling zou laten doen.”

“De kleur blauw was ineens wel echt blauw!”

De behandeling werd twee dagen na de EK kwalificatiewedstrijd Nederland – Duitsland ingepland. “Ik was helemaal niet zenuwachtig op de dag zelf. Het was heel prettig dat de arts, stap voor stap, precies vertelde wat hij ging doen”, vertelt Patrick. “Bij het plaatsen van het oogklemmetje voelde ik een lichte druk maar ik heb geen moment pijn gevoeld. De behandeling was voorbij voor ik het wist. Het stelt echt helemaal niets voor.”

Al na twee dagen merkte Patrick duidelijke veranderingen in zijn zicht. “Vooral kleuren zag ik heel anders. Mijn spijkerbroek was ineens echt heel blauw”, lacht Patrick. “De eerste drie dagen heb ik wat last van het zonlicht gehad maar nu, ruim drie maanden later, is dat al veel beter geworden. Voorheen moest ik veel sneller een zonnebril op en nu is het dragen van een pet al voldoende. En ik geniet echt van het feit dat ik de kleinste lettertjes weer kan lezen. Tijdens de eerste vergadering van het Nederlands Elftal kreeg ik er ook al direct vragen over, van Ronald Koeman bijvoorbeeld. Ik heb hem meteen verteld waar hij moest zijn als hij van zijn leesbril af wil.”

 

 

Wilt u weten of FYEO Medical iets voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis vooronderzoek. U kunt natuurlijk ook bellen met: 0497-360860.

Gratis vooronderzoek?

Beoordeling
Review Date
Behandeling
ReplaceLenzen
Beoordeling
51star1star1star1star1star