Vooronderzoek

Brochure

Ooglaseren tussen 40 en 50 jaar mét leesklachten

Het is onomkeerbaar. Je natuurlijke oogzicht gaat achteruit. Veraf is alles misschien nog helder, maar dichtbij wordt alles steeds waziger. Wil jij jouw leesklachten aanpakken? Dan hebben we twee oplossingen voor jouw ogen; Readon of ExtraLenzen.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over deze oogbehandelingen, maar om uiteindelijk te bepalen welke het beste bij jouw ogen en levensstijl past is een vooronderzoek nodig.

Weten wat bij jou past?

Praat gratis en vrijblijvend met een van onze ervaren oogartsen.

Vooronderzoek aanvragen

Meer dan alleen een onderzoek

Vraag vandaag nog jouw persoonlijk vooronderzoek aan. Het is gratis en je bent na het onderzoek niet verplicht om de behandeling uit te laten voeren.

  • Je maakt kennis met jouw oogarts
  • Jouw ogen worden opgemeten
  • Je krijgt een behandeladvies op maat
  • Al je vragen worden beantwoord

Wat is een Readon-behandeling

Letterlijk vertaald vanuit het Engels staat Readon voor 'lees door'. Dat is precies waar de Readon-behandeling voor zorgt; jou voor een aantal jaar van je leesbril afhelpen.

Er wordt bij de Readon-behandeling slechts één oog gecorrigeerd met als voorwaarde dat je vertezicht in zowel je linker- als rechteroog in orde is. Met beide ogen samen kun je na de Readon-behandeling zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Let wel dat je hersenen hier flink aan moeten wennen, houd rekening met een wenningsperiode van 6 tot 9 maanden.

Drie mogelijke Readon-behandelingen

Er zijn drie verschillende Readon behandelingen beschikbaar. Afhankelijk van de bouw, gezondheid van je ogen én de benodigde correctie zal één oog behandeld worden.

Op basis van de resultaten uit het vooronderzoek en het behandeladvies van de oogarts heb je de keuze uit ooglaseren, ExtraLens of ReplaceLens.

Readon ooglaser behandeling

Met een hightech laser past jouw oogarts de vorm van jouw hoornvlies aan zodat het beeld van dichtbij weer scherp op je netvlies valt. Let op, ooglaseren kan slechts 1 sterkte corrigeren. Bij Readon-ooglaseren is de 1-oog-correctie dus voor dichtbij, omdat je vertezicht in orde is. Een optie waarmee je weer enkele jaren zonder leesbril kunt.

Lees meer

Readon ExtraLens behandeling

Bij deze behandeling wordt er een heldere kunstlens tussen je natuurlijke ooglens en de iris geplaatst. Een soort contactlens ín je oog in plaats van óp je oog. De ExtraLens corrigeert de leessterkte van één van je ogen. Samen met je andere oog dat dus niet behandeld wordt en van veraf goed ziet, kan je weer scherp zien. De eerstvolgende jaren heb je geen leesbril meer nodig.

Lees meer

Readon ReplaceLens behandeling

Door de natuurlijke ooglens van één oog te vervangen door een hoogwaardige kunststoflens wordt je zicht van zowel dichtbij als veraf gecorrigeerd. Dit blijft de ReplaceLens een leven lang doen. Er ontstaat dus ook geen staar meer in dit oog. Let op, deze behandeling is wel pas mogelijk vanaf 45 jaar.

Lees meer

Blijvend beter zicht met ReplaceLenzen

Met ReplaceLenzen kun je de rest van je leven haarscherp zien. In tegenstelling tot de Readon behandeling is dit wel een behandeling voor beide ogen. De natuurlijke lenzen worden vervangen door hoogwaardige kunstoflenzen. Je sterkte zal daarna nooit meer veranderen.

De minimumleeftijd voor deze behandeling is 45 jaar. Heb je die leeftijd en wil je af van je bril of lenzen dan is dit een echte totaaloplossing. ReplaceLenzen lossen de problemen met bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid, cilinder én staar namelijk definitief op!

Kom geheel vrijblijvend te weten welke behandeling bij jou past

De eerste stap naar een beter gezichtsvermogen is het inplannen van een gratis en vrijblijvend vooronderzoek (consult).

Voor dit onderzoek kom je langs bij een van onze oogklinieken en heb je een gesprek met een van onze ervaren oogartsen. Tijdens dit gesprek zullen er ook een reeks uitgebreide tests worden uitgevoerd om de staat van jouw ogen te beoordelen. Dit is overigens geheel pijnloos.

Met alle informatie die onze oogarts verzameld heeft, is hij of zij in staat te bepalen welke behandeling het beste bij jou past.

Vervolgens is het aan jou zelf om te beslissen of je de behandeling wil laten uitvoeren of niet. Goed om te weten is dat de arts waarmee je het gesprek hebt, ook de arts is die de behandeling uit zal voeren.

Vooronderzoek aanvragen