Vooronderzoek

Brochure

Niet ieder oog is perfect

Oogafwijkingen

Jouw ogen bepalen hoe jij de wereld ziet. Soms scherp, soms wazig. Niet scherp zien wordt veroorzaakt door uiteenlopende oogafwijkingen. De oogvorm kan te lang zijn, juist te kort of is vervormd. Hierdoor valt het licht niet direct op het netvlies.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek GRATIS en speciaal.

Vooronderzoek inplannen
Gratis en persoonlijk

Het vooronderzoek

De eerste en essentiële stap om je oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen oogbehandeling.

Verschillende aspecten van het oog worden gemeten. De dikte en bolling van het hoornvlies, de lengte van het oog, de grootte van de pupil en je huidige zicht. Uit de testresultaten en jouw persoonlijke verhaal komt de meest geschikte oogbehandeling naar voren.

Anatomie oog illustratie
Normaal en scherp

Het ideale oog

Het oog heeft 1 echt belangrijke functie. Een scherp beeld doorgeven van alles wat jij ziet. Dat doet je oog heel slim door ultiem teamwerk van het hoornvlies, de lengte van het oog en natuurlijke lens. In een normaal oog zijn deze bouwstenen volledig afgestemd. Zo niet, dan heb je een refractieafwijking. Je ziet niet scherp. De bekendste refractieafwijkingen zijn min-sterkte, plus-sterkte en cilinderafwijking.

Hoe werkt je oog?

Alle oogafwijkingen

Bijziendheid (-)

Het hoornvlies is steiler dan normaal. Licht valt voor het netvlies. Het zicht veraf is niet scherp. Je hebt een min-sterkte.

Meer over bijziendheid

Verziendheid (+)

Het hoornvlies is te vlak. Licht valt achter het netvlies. Het zicht dichtbij is niet scherp. Je hebt een plus-sterkte.

Meer over verziendheid

Cilinderafwijking (dioptrie)

Het hoornvlies is niet exact overal even bol als een voetbal, maar ovaalvormig. Er ontstaan 2 brandpunten op het netvlies in plaats van 1 bij een normaal oog. Het totale beeld is niet tgelijkertijd scherp. Het oog heeft in de verte 2 verschillende sterktes nodig.

Meer over cilinderafwijking

Ouderdomsverziendheid (+)

De ooglens veroudert en wordt stugger. Lezen op korte afstand wordt lastiger en het instellen op verte of nabij heeft meer tijd nodig.

Meer over ouderdomsverziendheid

Staar

Staar is het troebeler worden van je natuurlijke ooglens door veroudering. De vertroebeling ontstaat wanneer eiwitten in je natuurlijke ooglens samenklonteren. Licht valt hierdoor niet meer goed door de lens, waardoor je minder goed ziet.

Meer over staar
Cliënt lezen
Scherp zicht dichtbij én veraf

Leesbrilcorrectie

Al aan de leesbril? Met de Readon-behandeling is het een simpele stap naar weer kunnen lezen. Alleen jij en jezelf weer. Zonder dagelijkse hulpmiddelen.

Readon