Vooronderzoek

Brochure

Leesbrilcorrectie

Waarom een leesbril

Hoe goed jij kunt zien van dichtbij heeft alles te maken met de vertesterkte die je hebt en je ooglens. De ooglens zorgt dat jij kan in- en uitzoomen. Dit scherp stellen van dichtbij of veraf heet accommoderen.

Bolle ooglens
Wil je iets van dichtbij zien, dan trekt de accommodatiespier de ooglens bol. Zo zie jij scherp op korte afstand. Ontspant de spier, dan blijft je lens plat en kan je goed focussen in de verte. Werkt dit proces perfect dan heb je geen sterkteafwijking. Alles wat je ziet valt precies op het netvlies.

Ouderdomsverziendheid
Vanaf ongeveer 40 jaar verliest je ooglens haar soepelheid en wordt stugger. De spiertjes zijn niet meer in staat je ooglens boller te trekken. Het wordt lastiger om van dichtbij te lezen, je bent ouderdomsverziend. Tijd voor een leesbril of leesbrilcorrectie.

Soorten leesbrilcorrecties

Preventief behandelen

Monovision-ooglaseren

Ogen laseren met leesklachten is mogelijk. Al corrigeert een ooglaserbehandeling meestal het zicht veraf. Een nadeel van ooglaseren is dat je vanaf 40 tot 45 jaar alsnog een leesbril nodig hebt, omdat je ooglens veroudert. Daar kan laseren niets aan doen.

Monovision is onze speciale laserbehandeling om je leesbril uit te stellen. Je hebt nu nog geen leesprobleem, maar de komende jaren gaat dat wel komen. Let op, met Monovision kan je een leesbril uitstellen. Om van de leesbril af te komen, is een Readon-behandeling of ReplaceLens-implantatie nodig.

Hoe werkt Monovision?
Ooglaseren kan maar 1 sterkte corrigeren. Veraf óf dichtbij. Behalve met Monovision. Dat is eigenlijk een compromis. Beide ogen worden behandeld voor je vertesterkte. Je oogarts maakt 1 oog perfect om in de verte scherp te zien, en het andere oog beter voor dichtbij. Samen is je totale blik wel helder.

Meer over ooglaseren
Langetermijn oplossing

Readon-behandeling

Letterlijk vertaald: lees door. En dat is precies wat de Readon-behandeling doet. Jou voor een aantal jaar van je bestaande leesbril afhelpen. Correctie van slechts 1 oog. Met als voorwaarde dat je vertezicht in je andere oog in orde is. Met beide ogen samen kun je na de Readon-behandeling zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Gewenningsperiode
Houd rekening met een gewenningsperiode van gemiddeld 6 tot 9 maanden. Je hersenen moeten getraind worden voor de nieuwe oogsituatie.

Readon
Permanente oplossing

ReplaceLenzen

Vervanging van je eigen natuurlijke ooglens door een hoogwaardige kunstlens. Na plaatsing van de kunststoflens kan je op meerdere afstanden weer scherp zien. Dichtbij en veraf. Lost ook staar op. ReplaceLenzen zijn mogelijk vanaf 45 jaar. De ReplaceLens gaat een leven lang mee.

Meer over ReplaceLenzen