Vooronderzoek

Brochure

Ooglaseren voor jou

De beste ooglaserbehandelingen in huis

Benieuwd welke ooglaserbehandeling bij jou past? De oogarts geeft jou een gepersonaliseerd advies. Op basis van de gezondheid van je ogen, jouw levensstijl en jouw wensen wordt dit bepaald. Het vooronderzoek vormt altijd de basis en is cruciaal.
Een groot voordeel is dat wij álle behandeltypes van ooglaseren in huis hebben. Wat jouw ogen nodig hebben, bieden wij aan. Altijd met de grootste zorg en kundigheid van onze professionele oogartsen. 

Hoe werkt een ooglaserbehandeling?

De snelle technologische vooruitgang heeft verschillende technieken ooglaseren opgeleverd. De focus bij iedere ooglaserbehandeling is het hoornvlies.

Om de oogvorm te veranderen, moet de onderliggende laag van het hoornvlies worden bereikt, het stroma. De manier waarop is precies wat iedere ooglaserbehandeling anders maakt. Iedere techniek heeft een eigen manier om in dat deel van het oog te komen.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek
GRATIS en speciaal.

Vooronderzoek inplannen
Wat past bij jou

Geschikt voor jouw ogen

De dieptebehandelingen ReLEx SMILE of IntraLasik zijn niet per definitie beter voor jouw ogen dan de oppervlaktebehandelingen TransPRK en Lasek. Of andersom. Wat écht telt, is welke techniek bij jou past.

Het hangt totaal af van jouw oogsituatie, levensstijl en je budget. Zoals ook iedere laserbehandeling specifieke voordelen en minpunten heeft. Denk aan hersteltijd, belasting voor je oog en bij welke sterkteafwijkingen de behandeling mogelijk is.

Soorten ooglaserbehandelingen

Er bestaan 2 groepen ooglaserbehandelingen, de dieptebehandelingen en de oppervlaktebehandelingen. Elk van deze behandelingen hebben een andere manier om op de plek in jouw oog te komen waar de sterkte gecorrigeerd gaat worden.

Dieptebehandelingen

De nieuwste generaties ooglaseren ReLEx SMILE en IntraLasik zijn dieptebehandelingen. Door technologische vooruitgang kan de laser vrijwel direct daar komen waar de oogvorm aangepast moet worden: het stroma.

Revolutionaire methode

ReLEx SMILE

De nieuwste technologie. De laserbehandeling duurt amper een halve minuut. Revolutionair omdat de bovenste laag van het hoornvlies intact blijft. Zonder flap.

Meer over ReLEx SMILE
Flaptechnologie

IntraLasik

De flapbehandeling. Met een speciale laser wordt een hoornvliesflapje gemaakt. Daarna slaat de oogarts het flapje om, letterlijk als de bladzijde van een boek.

Meer over IntraLasik

Oppervlaktebehandelingen

Een gevestigde manier van ooglaseren. Vooral gebruikt als IntraLasik niet geschikt is. Denk dan aan oogafwijkingen of als je hoornvlies te dun is.

De buitenste beschermlaag van het hoornvlies, het epitheel, wordt verwijderd. Dit gebeurt volledig lasergestuurd of handmatig met een alcoholoplossing. Dit hele dunne laagje hoornvlies herstelt snel. Binnen 2 tot 3 dagen is het weer aangegroeid.

Daarna vindt de echte correctie plaats. Het laseren van het stroma, de diepere laag van het hoornvlies.

No-touch methode

TransPRK

Geen oogarts raakt je ogen aan. Een 100% computergestuurde laser doet het werk op basis van een 3D-model van je ogen. Daarom de terechte naam no-touch.

Meer over TransPRK
Actieve levensstijl

Lasek

Ideale behandeling als je niet in aanmerking komt voor andere ooglaserbehandelingen. Vaak gebruikt bij bepaalde contactsporten en extreme beroepen.

Meer over Lasek
Oogarts ooglaseren
Leesprobleem

Ooglaseren met leesbril

Ogen laseren met leesklachten is mogelijk. Een nadeel van ooglaseren is dat je op termijn alsnog een leesbril nodig hebt. Dat komt doordat je ooglens veroudert. Daarom is ooglaseren als leesbrilvervanging maar geschikt tot 45 jaar en altijd van tijdelijke aard. Daarna zijn lensimplantaten jouw beste oplossing.

Tijdelijke oplossing

Monovision is een nuttige behandeling wanneer je nu nog geen leesprobleem hebt, maar de komende jaren dat wel gaat ontstaan. Let op, Monovision is uitstel, omdat je ooglens blijft verouderen. Een tijdelijke oplossing dus. Meest toegepast in de leeftijdscategorie 38 tot 45 jaar. Om definitief van de leesbril af te komen is een Readon ReplaceLens- of ReplaceLens-behandeling nodig.

Leesklachten vóór zijn

Monovision: leesbril uitstellen

Ooglaseren kan maar 1 sterkte corrigeren. Veraf óf dichtbij. Behalve met Monovision. Dat is eigenlijk een compromis. Beide ogen worden behandeld. Je oogarts maakt 1 oog perfect om in de verte scherp te zien, en het andere oog beter voor dichtbij. Samen is je totale blik wel helder. Monovision is een gratis toevoeging aan onze ooglaserbehandelingen als je daarvoor in aanmerking komt.

Langetermijn oplossing

Readon ReplaceLenzen of ReplaceLenzen: in plaats van je leesbril

Afhankelijk van je leeftijd en je oogsituatie kan je je leesklachten meer permanent aanpakken. Keuze uit ReplaceLenzen of een Readon ReplaceLens-behandeling. Mits je aan de criteria voldoet.