Vooronderzoek

Brochure

Ooglaseren voor jou

Soorten ooglaserbehandelingen

De snelle technologische vooruitgang heeft verschillende technieken ooglaseren opgeleverd. De focus bij iedere ooglaserbehandeling is het hoornvlies.

Middelste laag hoornvlies
Om de oogvorm te veranderen, moet de onderliggende laag van het hoornvlies worden bereikt, het stroma. Hoe is precies wat iedere ooglaserbehandeling anders maakt. Iedere techniek heeft een eigen manier om in dat deel van het oog te komen.

Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek
GRATIS en speciaal.

Vooronderzoek inplannen
Wat past bij jou

Geschikt voor jouw ogen

De dieptebehandelingen ReLEx SMILE of IntraLasik zijn niet per definitie beter voor jouw ogen dan de oppervlaktebehandelingen TransPRK en Lasek. Of andersom. Wat écht telt, is welke techniek bij jou past.

Het hangt totaal af van jouw oogsituatie, levensstijl en je budget. Zoals ook iedere laserbehandeling specifieke voordelen en minpunten heeft. Denk aan hersteltijd, belasting voor je oog en bij welke sterkteafwijkingen de behandeling mogelijk is.

Cliënt ooglaseren
Altijd de beste oplossing beschikbaar

Kiezen van jouw geschikte behandeling is een complexe puzzel die je samen met je oogarts maakt. Altijd met het vooronderzoek als basis.

Een groot voordeel: wij hebben álle behandeltypes ooglaseren in eigen huis. Wat jouw ogen nodig hebben, bieden wij aan.

Dieptebehandelingen: ReLEx SMILE en IntraLasik

De nieuwste generaties ooglaseren ReLEx SMILE en IntraLasik zijn dieptebehandelingen. Door technologische vooruitgang kan de laser vrijwel direct daar komen waar de oogvorm aangepast moet worden: het stroma.

Revolutionaire methode

ReLEx SMILE

De nieuwste technologie. De laserbehandeling duurt amper een halve minuut. Revolutionair omdat de bovenste laag van het hoornvlies intact blijft. Zonder flap.

Hoe het werkt
Een krachtige laser creëert een schijfje, het lentikel, en een miniscule opening in je hoornvlies. Via deze kleine opening verwijdert de oogchirurg het gelaserde lentikel, waarna je zicht weer scherp is.

Voordelen ReLEx SMILE

 • Comfortabel tijdens behandeling en snel herstel
 • Geschikt bij contactsporten en extreme beroepen
 • Geschikt bij drogere ogen
 • Hoornvlies blijft stevig en sterk
 • Minder kans op complicaties door kleinere incisie
Meer over ReLEx SMILE
Flaptechnologie

IntraLasik

De flapbehandeling. Met een speciale laser wordt een hoornvliesflapje gemaakt. Daarna slaat de oogarts het flapje om, letterlijk als de bladzijde van een boek.

Hoe het werkt
Een volledig computergestuurde laser corrigeert vervolgens je oogsterkte. Alles binnen 1 minuut.

Voordelen IntraLasik

 • Pijnloze behandeling en amper napijn
 • Zeer snel herstel
 • Bijna direct goed zien
Meer over IntraLasik

Oppervlaktebehandelingen: TransPRK en Lasek

Een gevestigde manier van ooglaseren. Vooral gebruikt als IntraLasik niet geschikt is. Denk dan aan oogafwijkingen of als je hoornvlies te dun is.

Verwijdering van de buitenste beschermlaag van het hoornvlies, het epitheel. Dit gebeurt volledig lasergestuurd of handmatig met een alcoholoplossing. Dit hele dunne laagje hoornvlies herstelt snel. Binnen 2 tot 3 dagen is het weer aangegroeid.

Daarna vindt de echte correctie plaats. Het laseren van het stroma, de diepere laag van het hoornvlies.

No-touch methode

TransPRK

Geen oogarts raakt je ogen aan. Een 100% computergestuurde laser doet het werk op basis van een 3D-model van je ogen. Daarom de terechte naam no-touch.

Hoe het werkt
De laser verwijdert het bovenste laagje van je hoornvlies. Dezelfde laser brengt de correctie aan. De totale behandeling duurt nog geen minuut.

Voordelen TransPRK

 • Comfortabele behandeling in 1 stap
 • Zeer geschikt als je hoornvlies dun is maar oogheelkundig gezond
 • Op 1 na goedkoopste ooglaserbehandeling
Meer over TransPRK
Actieve levensstijl

Lasek

Ideale behandeling als je niet in aanmerking komt voor andere ooglaserbehandelingen. Vaak gebruikt bij bepaalde contactsporten en extreme beroepen.

Hoe het werkt
Bij een Lasek-behandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd door middel van een alcoholoplossing. Na het verwijderen van deze laag kan het oog gelaserd worden.

Voordelen Lasek

 • Mogelijk bij dun hoornvlies, drogere ogen, lage sterkte of verhoogd risico op oogletsel
 • Voordeligste behandeling
   
Meer over Lasek
Oogarts ooglaseren
Leesprobleem

Ooglaseren met leesbril

Ogen laseren met leesklachten is mogelijk. Een nadeel van ooglaseren is dat je op termijn alsnog een leesbril nodig hebt. Dat komt doordat je ooglens veroudert. Daarom is ooglaseren als leesbrilvervanging maar geschikt tot 45 jaar en altijd van tijdelijke aard. Daarna zijn lensimplantaten jouw beste oplossing.

Waarom een leesbril?

Je ooglens verandert constant van vorm om scherp te zien. Platter bij ver weg kijken. Boller bij dichtbij kijken. Dit effect heet accommodatie.

Door ouder worden neemt dit accommodatievermogen af. De natuurlijke ooglens veroudert en wordt stugger. Om op korte afstand scherp te blijven zien heb je een leesbril nodig. Oftewel, je bent nu ouderdomsverziend.

Tijdelijke oplossing

Monovision is een nuttige behandeling wanneer je nu nog geen leesprobleem hebt, maar de komende jaren dat wel gaat ontstaan. Let op, Monovision is uitstel, omdat je ooglens blijft verouderen. Een tijdelijke oplossing dus. Meest toegepast in de leeftijdscategorie 38 tot 45 jaar. Om definitief van de leesbril te komen is een Readon-behandeling of ReplaceLens nodig.

Leesklachten vóór zijn

Monovision: leesbril uitstellen

Ooglaseren kan maar 1 sterkte corrigeren. Veraf óf dichtbij. Behalve met Monovision. Dat is eigenlijk een compromis. Beide ogen worden behandeld. Je oogarts maakt 1 oog perfect om in de verte scherp te zien, en het andere oog beter voor dichtbij. Samen is je totale blik wel helder.

Langetermijn oplossing

Raedon of ReplaceLenzen: in plaats van je leesbril

Afhankelijk van je leeftijd en je oogsituatie kan je je leesklachten meer permanent aanpakken. Keuze uit ReplaceLenzen of een Readon-behandeling. Mits je aan de criteria voldoet.