De comfortabele IntraLasik-techniek staat bekend als de flapbehandeling. Een innovatief stukje technologie waarmee je epitheel gespaard wordt. Dit buitenste laagje hoornvlies wordt niet verwijderd, maar opzij geflapt. Minder pijnlijk voor je ogen en helpt jou dus in je herstelproces. Intralasik geeft zeer snel herstel van je zicht en amper last na de behandeling.
Oogheelkundig uitgelegd
De IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling wordt door 2 verschillende lasers uitgevoerd. Door ultrasnelle lichtpulsen af te geven in het hoornvlies, ontstaan er kleine luchtbellen. Door deze luchtdruk raakt het hoornvlieslaagje aan 1 zijde los. Vervolgens kan de oogarts dit flapje omslaan, zodat de volgende laser het zicht kan corrigeren in het stroma.
In deze onderliggende laag van het hoornvlies slijpt de laser in een paar seconden de oogbol in de juiste vorm. Hoe lang het precies duurt hangt af van je oogsterkte. Hoe hoger je sterkte hoe meer tijd de laser nodig heeft. Als laatste stap slaat de oogarts het hoornvliesflapje weer om op de juiste plaats, als de bladzijde van een boek.
Verdoving met oogdruppels.
Flapje maken met een laser. Duurt nog geen minuut.
Omklappen van het flapje.
Laseren duurt max 30 seconden.
Terugklappen van het flapje
Of je geschikt bent voor IntraLasik hangt nauw samen met deze criteria voor ongeschiktheid. Heb je 1 van deze oogcondities, dan is IntraLasik niet de juiste behandeling voor jou.
Geen zorgen, er zijn volop alternatieven. Natuurlijk moet je eerst het vooronderzoek ondergaan om een compleet beeld te krijgen van jouw oogsituatie. Alleen dan kan je samen met je oogarts bepalen of je geschikt bent voor de IntraLasik-behandeling. Na het consult krijg je van jouw oogarts altijd een behandeladvies volledig op maat.
Wil jij weten hoe anderen hun ooglaserbehandeling hebben ervaren? En wat voor invloed dit heeft gehad op hun leven?
Een groot voordeel van een IntraLasik-behandeling is het snelle herstel. Normale dagelijkse bezigheden mag je de dag na de behandeling alweer oppakken. De meeste mensen kunnen na ongeveer 2 dagen weer autorijden. Dit zal tijdens je eerste controle beoordeeld worden.
Een IntraLasik behandeling begint bij 1395 euro per oog. Bij deze kosten zijn het uitgebreide vooronderzoek, het consult met de arts en alle controles inbegrepen. Bovendien krijg je levenslange garantie op je ooglaserbehandeling bij FYEO.
Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro.
Als na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.
De eerste stap in jouw behandeltraject zijn het vooronderzoek en consult met de oogarts. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling. De oogarts die je ziet bij het consult, is tevens de oogarts die je uiteindelijk zal behandelen, mocht je voor een behandeling gaan. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.
Het is mogelijk dat je van tevoren had verwacht om met jouw sterkte in aanmerking te komen voor ooglaseren. Misschien heb je zelfs al een vooronderzoek gehad bij een andere oogkliniek waaruit dit bleek. Toch kan het zijn dat het advies na een vooronderzoek bij FYEO is om voor een ExtraLens behandeling te kiezen.
Om een optimale zichtkwaliteit te realiseren, dienen we rekening te houden met de specifieke vorm van jouw hoornvlies. Daarom adviseren we bij onze ooglaserbehandelingen Lasek, TransPRK en IntraLasik om deze altijd customised (ook wel bekend als wavefront) uit te laten voeren.
Je mag gedurende twee weken na de ooglaserbehandeling niet in je ogen wrijven. Vanwege de hygiëne, genezing, plooivorming en het bandagelensje.
Na de behandeling is het belangrijk alle voorgeschreven leefregels goed in acht te nemen. Leefregels voorkomen complicaties en bevorderen je herstel. Deze regels staan uitgebreid beschreven in de behandelbrochure die je voor de behandeling ontvangt.