De Lasek-behandeling is een beetje de 'grand old lady' onder de ooglaserbehandelingen. Behorend tot de eerste generatie ooglasertechnieken heeft Lasek veel innovatieve kennis en ervaring opgeleverd. Qua techniek misschien voorbijgestreefd door nieuwe technologieën, de Lasek-behandeling is nog altijd waardevol als je oogafwijkingen hebt, fysiek contactsport of risicovol contactwerk doet. Of je ogen wilt laseren met een beperkt budget. Dan is Lasek jouw behandeling.
Oogheelkundig uitgelegd
Zoals bij alle oppervlaktebehandelingen wordt eerst de toplaag van het hoornvlies verwijderd. Deze buitenlaag, het epitheel, wordt losgeweekt met alcohol. Om zo het onderliggende deel van het hoornvlies, het stroma, te bereiken. Hier vindt de sterktecorrectie plaats. De Lasek-ooglaserbehandeling om de sterkte te corrigeren duurt maximaal 20 seconden per oog. Hoe lang exact is afhankelijk van je sterkteafwijking.
Bandagelens
Als laatste wordt een bandagelens op je oog geplaatst. Deze lens werkt als een soort pleister en blijft zitten tot de eerste controle. Afhankelijk van je ogen vindt deze controle binnen 4 tot 7 dagen plaats. Het onderliggende epitheel geneest al binnen 3 tot 4 dagen.
Verdoving met oogdruppels
Toplaag hoornvlies losgeweekt met alcohol en weggehaald
Laseren duurt maximaal 20 seconden per oog
Bandagelens ter bescherming
De Lasek-behandeling is een aanrader wanneer je ogen tegen een stootje moeten kunnen of andere ooglaserbehandelingen technisch niet mogelijk zijn. Denk aan fysieke beroepen en contactsporten als boksen of rugby en je de kans loopt een forse klap tegen het oog te krijgen. De kans op complicaties is klein, omdat de verwijderde toplaag binnen 3 tot 4 dagen volledig is teruggegroeid.
Natuurlijk moet je eerst een vooronderzoek ondergaan om een compleet beeld te krijgen van jouw oogsituatie. Na het consult krijg je van jouw oogarts altijd een behandeladvies volledig op maat.
Wil jij weten hoe anderen hun ooglaserbehandeling hebben ervaren? En wat voor invloed dit heeft gehad op hun leven?
De eerste 3 tot 5 dagen na je behandeling kunnen je ogen geïrriteerd en gevoelig zijn voor licht. Soms zelfs pijnlijk. Dagelijkse bezigheden mogen, indien mogelijk, de dag na de behandeling weer worden opgepakt. De eerste nacontrole is 4 tot 7 dagen na de behandeling gepland. Wanneer de wond gesloten is, zal de bandagelens verwijderd worden.
Een Lasek behandeling begint bij 995 euro per oog. Bij deze kosten zijn het uitgebreide vooronderzoek, het consult met de arts en alle controles inbegrepen. Bovendien krijg je levenslange garantie op je ooglaserbehandeling bij FYEO.
Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro.
Als na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.
De eerste stap in jouw behandeltraject zijn het vooronderzoek en consult met de oogarts. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling. De oogarts die je ziet bij het consult, is tevens de oogarts die je uiteindelijk zal behandelen, mocht je voor een behandeling gaan. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.
Het is mogelijk dat je van tevoren had verwacht om met jouw sterkte in aanmerking te komen voor ooglaseren. Misschien heb je zelfs al een vooronderzoek gehad bij een andere oogkliniek waaruit dit bleek. Toch kan het zijn dat het advies na een vooronderzoek bij FYEO is om voor een ExtraLens behandeling te kiezen.
Om een optimale zichtkwaliteit te realiseren, dienen we rekening te houden met de specifieke vorm van jouw hoornvlies. Daarom adviseren we bij onze ooglaserbehandelingen Lasek, TransPRK en IntraLasik om deze altijd customised (ook wel bekend als wavefront) uit te laten voeren.
De natuur is niet in rekenmodellen te vangen. Wanneer de wondgenezing wat sneller, langzamer of anders verloopt kan dit effect hebben op het eindresultaat. Dit kan ervoor zorgen dat er na de behandeling een kleine reststerkte overblijft.