fbpx Spring naar content

Ooglaseren boven de 50 jaar is niet mogelijk, maar wat dan wel?

Ben je boven de 50 jaar en wil je weer scherp zien zonder hulpmiddelen zoals een (lees)bril of contactlenzen? Grote kans dat je in aanmerking komt voor een ReplaceLens-behandeling. Hiermee zie je de rest van je leven haarscherp.

Bij een ReplaceLens-behandeling vervangen we de natuurlijke ooglens door een kunstlens. Dit is een echte totaaloplossing omdat we zowel bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid én staar definitief oplossen.

Meer over de ReplaceLens behandeling

Plan jouw gratis vooronderzoek

Het vooronderzoek staat aan de basis van jouw behandeling. Hierbij meten we jouw ogen op diverse manieren uiterst nauwkeurig op. Aansluitend krijg je een adviesgesprek met een oogarts. Dit is ook de oogarts die jou uiteindelijk behandelt. Na het vooronderzoek weet je welke behandeling voor jou het beste is. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.

Dit zeggen onze cliënten over hun ReplaceLens behandeling

Behandelde cliënt Ron

Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Ik heb mezelf overtuigd dat het minder eng is dan ik dacht

Goedlachs, zelfbewust en energiek. Met Ron is de Brabantse gezelligheid snel binnen. Alleen die bril. Die wringt toch wel. Maar daar heeft Ron een oplossing voor bedacht: een lensvervanging. Als hij de behandeling aandurft.

“Ik ben Ron en ik heb een bril.” Hij moet zelf lachen om zijn introductie. “Wacht even hoor.” Terwijl zijn telefoon overgaat, graait hij naar zijn bril, die ergens moet liggen. Nooit een saai moment met Ron.

Voor zijn werk als internationaal creatief is zijn bril onmisbaar. “Ik ben veel onderweg, ik werk overal en nergens. Alles zit bij mij in de cloud. Ik hoef maar naar mijn bestanden te gaan en dan kan ik dingen doorsturen. Alleen dan heb ik wel een bril nodig.”

Zijn andere passie is wandelen, lange stukken door bos, hei, natuurgebieden. “Wij zijn bezig de Camino te lopen, naar Santiago de Compostella. Ik wil de G20 doen, ik wil nog zoveel lopen.”

Ron wil graag zijn ogen laten behandelen. Een leven zonder bril past zoveel beter bij zijn actieve levensstijl. “Ik ben dus bezig na te denken of ik een lens replacement ga doen. Ik vind dat kei eng. Kom niet aan mijn ogen. Maar als het mij van dit ding af kan halen.”

“Nu heb ik mezelf overtuigd, ook mede namens de gesprekken, dat het minder eng is dan dat ik dacht. Dus ik moet het wel nu doen. Misschien durf ik over 2 jaar niet meer.”

 

Behandelde cliënt Riny

Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Nu denk ik, had ik het maar 10 jaar geleden gedaan

Hoe ver ze nog moesten rijden, had zijn dochter gevraagd op vakantie. Veel verder dan een langgerekt euhhh kwam Riny niet. Het dashboard, de navigatie, hij kon het allemaal niet goed meer lezen. Tijd voor verandering. “Ik wilde weer gaan leven zonder bril.”

Riny merkte het vooral met klussen in en om zijn huis. Kleine dingetjes vastschroeven, hij zag het steeds slechter. “Moest ik weer een leesbrilletje op. Maar ja, als je aan het werk bent, dan zweet je een beetje. Brilletje beslaat, is weer kwijt, verschrikkelijk. Je bent meer tijd kwijt met de bril dan met het werk zelf.”

Veel gedoe en steeds minder plezier. Voor Riny de hoogste tijd om de zaken zichtbaar anders aan te pakken. “Ik heb me wel verdiept in de operatie. Het is eigenlijk hetzelfde als een staaroperatie. De kans dat het misgaat, is heel klein. Het echte beeld van je ogen zit op je netvlies en niet op je lens, dus daar wordt eigenlijk niks beschadigd. In die zin is het risico minimaal. Bijna nul.”

Zijn nieuwe zicht heeft zijn leven een stuk makkelijker gemaakt. “Als ik een schroefje moet vastdraaien, hoe klein ook, ik kan het gewoon goed zien. Ik kan nu lekker een zonnebril op, een boek lezen in de zon. Het lettertype van mijn telefoon staat niet meer op extreem groot.”

Dat zijn ReplaceLenzen in eerste instantie een behoorlijke uitgave zijn, klopt wel volgens Riny. “Maar als je het over de jaren verdeelt die je nog te leven hebt, is het een investering die best wel meevalt. En op dit moment denk ik, had ik het maar 10 jaar geleden gedaan. Dan had ik er nog 10 jaar meer plezier van kunnen hebben.”

Behandelde cliënt Raymond

Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Dat je weer je fietsnavigatie kunt zien, heerlijk

Binnen FYEO is hij een ervaren optometrist, maar toen Raymond zelf behandeld werd voor ReplaceLenzen, ging hij er toch met een bepaalde gespannenheid in. Ondanks dat hij weet dat de risico’s minimaal zijn.

“Ik heb veel ervaring op het gebied van ReplaceLenzen, ExtraLenzen en laserbehandelingen. Mijn werkzaamheden zijn met name de controles voor de mensen die al behandeld zijn om te kijken wat hun gezichtsscherpte is, de resultaten zelf, de operatie of die goed gelukt is.”

Raymond ziet het als een flinke pre dat hij een behandeling onderging in de kliniek waar hij zelf cliënten begeleidt. “Ik heb het behandeltraject zelf meegemaakt, ik kan erover meepraten, en daardoor ook de ervaringen van de cliënten goed begrijpen.”

Naarmate hij boven de 40 werd, kreeg Raymond te maken met meer leesklachten. “Dat sluipt er heel geleidelijk in. Dan loop je in de supermarket en denk je, ik kan het etiket niet lezen, okay, ik pak het maar, en dan kom je met het verkeerde product thuis.”

Ook op werk was het een ongemakkelijke situatie aan het worden. “Dan zit je in de kliniek met cliënten en dan zet je een leesbril op. Dat komt niet goed over.”

Evenals zijn cliënten ervaart Raymond zijn nieuwe zicht als een bevrijding. “Het feit dat je gewoon je telefoon en je fietsnavigatie weer goed kunt zien. We staan wel eens in het café en dan hebben we met een paar mannen na een paar biertjes de plannen om de Mont Ventoux te beklimmen. Een lekkere tour maken van een week of langer, heerlijk.”

Behandelde cliënt Patrick Lodewijks

Lensimplantatie: ReplaceLens lasergestuurd

Ik kan weer voorlezen aan mijn kleinkinderen

Toen zijn bril voor de zoveelste keer stukviel, was het zijn zus die opmerkte dat het de hoogste tijd was. Patrick kon alleen maar toegeven. Het was inderdaad tijd om een afspraak voor een oogbehandeling te maken.

“Ik zal nooit vergeten dat ik op mijn veertigste verjaardag 6 brilletjes kreeg van plus 1. Daar wil je niet aan toegeven. Ik vond mezelf geen brilman, terwijl dat wel zo was, want ik had ‘m gewoon keihard nodig. Was ik hem kwijt, stond hij op mijn hoofd.”

Gedurende zijn indrukwekkende keeperscarrière merkte Patrick Lodewijks hoe enorm belangrijk het is om goed te kunnen waarnemen. “Daarna doe je nog veel op intuïtie, maar het eerste signaal is wat je ziet en daar handel je naar.”

Tijdens het trainersvak was het vaak aanklooien op de bank. “Dichtbij met leesbril, veraf snel weer af. Wat een gedoe was dat.”

Na de opmerking van zijn zus maakte Patrick inderdaad snel een afspraak bij FYEO. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug. “De oogarts die mij geholpen heeft praatte mij door de behandeling heen. Dat gaf me rust. Nu gaan we dit doen, nu gaan we dat doen. Als het goed is zie je dit, nu zie je dat…”

“Ik heb wel wat dingen meegemaakt in mijn leven waardoor je een aantal zaken wat meer in perspectief plaatst. Ik ben inmiddels 2 keer opa. We zitten nu in de fase van voorlezen voordat ze gaan slapen. Ja, hoe fijn is dat je gewoon het boekje kunt pakken zonder dat je denkt, waar is mijn bril. Je kunt gewoon Woezel en Pip voorlezen.”

Behandelde cliënt Pascale

Lensimplantatie: ReplaceLens lasergestuurd

Alsof ik de hele dag in een feestjurk rondloop

Pascale weet het moment nog dat ze dacht: Weg met die bril. Ze wilde loskomen van haar verdriet en weer de vrijheid hebben om te leven op haar manier. Een soort symbolisch ‘bril afgooien’. Dat zelfs háár slechte ogen behandeld konden worden, was de definitieve beslisser.

“In 2018 is mijn man overleden. Hij is heel lang ziek geweest en ook door alle omstandigheden verdroeg ik lenzen niet meer en ben ik die bril gaan dragen. Voor mij is die bril wel een beetje een symbool geworden van dat verdriet.”

Voor Pascale was het duidelijk: Ik ga het doen. Maar ja, hoe pak je zoiets vervolgens aan? “Ik werk veel, ik heb een eigen praktijk, dus ik moet en ik wil ook wel door. Dus niet even een maandje ergens in Turkije uitrusten van een oogbehandeling.”

Pascale dacht eigenlijk dat haar slechte ogen niet eens voor een behandeling in aanmerking kwamen. “Maar nu was er een speciale operatie waardoor alles in één keer kon. En ver wegkijken, en lezen, en met een cilinder, dus ik dacht, nou ja, als dat kan, en het zou altijd zo blijven, dan ga ik dat wel doen.”

Het is bijna emotioneel weer de vrijheid te hebben om te doen wat je wilt. Niet bang te zijn dat je je bril verliest. Lekker vrij op de fiets. Niet meer die bril uit ijdelheid half verbergen en dat dan ook weer stom vinden. “Ik merk nu wel, wat lekker. Alsof ik de hele dag in een feestjurk rondloop!”

Behandelde cliënt

Lensimplantatie: ReplaceLenzen

Mijn ogen betekenen heel veel voor mij

Opgelucht dacht Liesbeth dat de tijd van een bril dragen definitief voorbij zou zijn. Tot bleek dat haar zicht na de ReplaceLens-behandeling niet optimaal was. Gelukkig regelde FYEO alles perfect met een tijdelijke bril en een lasercorrectie.

Van de behandelend oogarts kreeg Liesbeth te horen dat haar zicht tot 100% gecorrigeerd kon worden, maar dat er wel een periode moest zitten tussen de ingreep en de correctie. Hoe dat te doen met de geplande vakantie?

“Mijn man en ik zouden net 2 maanden door Spanje en Portugal gaan trekken. Dus ik dacht met autorijden is dat wel lastig. FYEO’s oplossing was om mij een gratis bril mee te geven. Nou, leuk montuurtje uitgezocht, allemaal bekostigd door FYEO, dat zit in de prijs inbegrepen. Ik kreeg de bril en daarmee ben ik op reis gegaan. Dat was perfect, ik heb geen last gehad met autorijden.”

Na de vakantie is Liesbeth teruggegaan naar de kliniek voor de geplande laserbehandeling. “De ingrepen stellen weinig voor. Daarna is het wel wat gedoe met antibioticum druppelen, andere druppeltjes en droge ogen.”

Zo samen is Liesbeth heel wat keertjes in Eersel geweest, waar ze altijd met alle geduld en gastvrijheid ontvangen is. De grootste verandering is dat nu Liesbeth zo scherp kan zien. Ze oogt dankbaar dat haar blik zo helder is geworden. “Mijn ogen betekenen heel veel voor me. Mijn ogen zijn mijn ziel.”

 

Lensimplantatie: ReplaceLens handmatig

Ik ben er zo blij mee. Ik zou het meteen weer doen

Het levensmotto van Juliëtte? Leef alsof het je laatste dag is. Het staat zelfs in haar telefoon. Alleen jammer dat ze de woorden amper nog zelf kon lezen.

Enthousiast vertelt Juliëtte haar verhaal hoe ze bij FYEO terecht is gekomen. Energiek en positief, zoals alles uit haar mond klinkt. “Dus ik zat op een feestje en ik hoorde dit verhaal van FYEO en ik denk, hé, dat is iets voor mij.”

Het was in de periode dat ze stapelgek werd van haar bril. “Brilletje op, brilletje af, brilletje op, brilletje af, brilletje vergeten, in paniek, want ik zit in een restaurant, ik heb mijn brilletje niet bij me. Ik kan de menukaart niet lezen.”

Het besluit om voor een behandeling te gaan was snel genomen. “En ik moet je zeggen, de volgende dag had ik al nergens last meer van. Je ziet meteen goed, de hele dag door. Ik heb geen last van halo’s, dat had ik ’s avonds wel met mijn lenzen. Overal kringen omheen, om de lichten van de lantaarnpalen, van de achterlichten van auto’s, ik heb het allemaal niet meer. Ik ben er zo, zo blij mee. Ik zou het echt meteen weer doen.”

“Afgelopen zomer hebben we een andere vakantie gedaan dan dat we normaal doen en dat heeft natuurlijk met corona te maken. We zijn toen de bergen in geweest. Dan loop je in die bergen en dan denk ik, wow, hier is het ook prachtig. Weet je, het zijn gewoon allemaal de kleine dingen. Als iedereen dat tevreden zijn heeft, van iedere dag genieten. Ik kan me niet voorstellen dat ik 1 dag chagrijnig ben. Nooit, dus dat zegt denk ik wel iets dat ik goed in mijn vel zit en overal plezier in heb.”

Hein

Lensimplantatie: ReplaceLens lasergestuurd

Alleen maar een blijer mens geworden

Hij blijft een mooie, ietwat ijdele man. Het jarenlange topschaatsen heeft Hein Vergeer altijd bewust gemaakt wat goed is voor hem. Tot op de dag van vandaag. Maar sommige zaken negeer je toch het liefst. Minder goed kunnen lezen als je eind 40 bent is zo’n dingetje.

“Daar ben je voor gewaarschuwd, maar dat geldt voor jou in principe niet natuurlijk, denk je dan. Tot dat het wel gebeurt.”

Hein probeerde zijn leesklachten half aan te pakken. Toch maar een leesbrilletje kopen. Liefst niet opzetten, omdat het er niet uit ziet.

Totdat hem nieuwe lenzen werden aanbevolen. “Hoe bedoel je, hele nieuwe lenzen?” vroeg ik nog aan de oogarts. “Nou gewoon, nieuwe lenzen. Je eigen lenzen eruit en nieuwe lenzen erin. In principe sta je binnen een uur weer buiten.”

Precies zoals het hem was uitgelegd, is de behandeling gegaan. De ReplaceLenzen ervaart Hein echt als een openbaring en geven hem een ongelooflijke vrijheid. “Niet meer ’s morgens wakker worden en dan je bril op moeten zetten. Anders kon ik niet op mijn telefoon kijken hoe laat het was. En het stond er echt met zulke grote letters op.”

Tijdens presentaties en lezingen kan Hein nu gewoon op zijn scherm kijken en zien wie er in de zaal zit. Voor zijn ReplaceLens-behandeling was dat constant brilletje wisselen of gissen wie de vraag stelde.

“Er gaat, letterlijk, een wereld voor je open. Ik ben alleen maar een blijer mens geworden.”

star star star star star
"Tot tranen geroerd toen ik dezelfde avond al alles kon lezen wat ik al jaren niet kon zonder leesbril."
star star star star star
“Op 20 maart zijn de Replacelenzen geplaatst. Na een uurtje stond ik weer buiten en voor mij ging de wereld opnieuw open."

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs