Vooronderzoek

Brochure

Algemene veelgestelde vragen

Het is mogelijk dat je van tevoren had verwacht om met jouw sterkte in aanmerking te komen voor ooglaseren. Misschien heb je zelfs al een vooronderzoek gehad bij een andere oogkliniek waaruit dit bleek. Toch kan het zijn dat het advies na een vooronderzoek bij FYEO is om voor een ExtraLens behandeling te kiezen.

Terhandstellingskosten zijn vaste kosten die iedere apotheek in Nederland per type medicijn in rekening brengt (de hoogte kan verschillen maar het bedrag schommelt meestal tussen de 75 en 150 euro). FYEO stelt deze kosten niet vast, dat zijn afspraken tussen apotheek en zorgverzekeraar. FYEO werkt samen met apotheek Amstelkwartier. Mogelijk kom je deze naam tegen op de nota van de zorgverzekeraar.

Dat is volledig afhankelijk van de behandeling waarvoor je ogen geschikt zijn.

Prijsindicatie

We kunnen je wel een prijsindicicatie geven. De kosten voor lensimplantatie lopen uiteen van 2350 euro per oog voor de ExtraLens-behandeling tot 2850 euro per oog voor de ReplaceLens-behandeling.
Dit zijn de basiskosten. Eventuele toeslagen voor een cilinderafwijking, Select, lasergestuurd of in het geval van de ExtraLens-behandeling een leesbrilcorrecite, zijn daar niet bij inbegrepen. Bij de behandelprijs zijn het vooronderzoek, consult en de controles inbegrepen. Een compleet overzicht vind je op de kostenpagina

Dat is volledig afhankelijk van de behandeling waarvoor je ogen geschikt zijn.

Prijsindicatie

De kosten voor ooglaseren lopen uiteen van 1050 euro per oog voor de goedkoopste handmatige Lasek-behandeling tot 1850 euro per oog voor de ReLEx SMILE-behandeling. Wellicht passen ExtraLenzen beter bij je, die is vanaf 2350 euro per oog beschikbaar. Dit zijn de basiskosten voor ExtraLenzen. Eventuele toeslagen voor een cilinderafwijking of hoge sterktes zijn daar niet bij inbegrepen. Bij de behandelprijs zijn het vooronderzoek, consult en de controles inbegrepen.

Na een oogbehandeling mag je 2 weken geen crème en make-up rondom je ogen dragen. Bij de IntraLasik-behandeling zelfs pas na 4 weken. De make-updeeltjes kunnen in je ogen terechtkomen, wat ontstekingen kan veroorzaken.
Wrijf de eerste 4 weken sowieso niet hard in je ogen. Wees ook voorzichtig met het verwijderen van hardnekkige oogmake-up.

Vooronderzoek en aansluitend gesprek met de oogarts​:
Nee, zelf autorijden kan niet. Pupilverwijdende druppels zorgen dat het zicht tijdelijk verminder is en je gevoeliger bent voor het licht. Neem daarom altijd een chauffeur mee.

Dag van de behandeling
Na de behandeling mag je niet zelf autorijden. Wanneer je rustgevende medicatie hebt genomen, mag dit ook niet naar de kliniek toe. Je reactievermogen is dan 24 tot 72 uur verminderd. Volg bij medicatie altijd het advies van je apotheek.
 

Wij bieden levenslange garantie. Je bent standaard verzekerd van complete nazorg, inclusief alle controles. Bekijk hier de voorwaarden.

Weer sporten is afhankelijk van de behandeling. Dit lees je hieronder. Vermijd de eerste 2 weken sowieso water in de ogen en wacht dus even met zwemmen. Dit geldt voor elke behandeling.

Oppervlaktebehandeling & ReLEx SMILE
Wees voorzichtig met contact-, bal- of intensieve sporten. Wacht hier tot 2 weken na je behandeling mee. Overige sporten kunnen na een week rustig worden opgepakt.

IntraLasik
Wees voorzichtig met contact- en balsporten. Het advies is 4 weken geen fysiek contact en balsporten.

Lensimplantatie
Wees voorzichtig met contact- en balsporten. Wacht hier zeker tot 4 weken na je behandeling mee.

In bepaalde gevallen kunnen we zeker geen behandeling uitvoeren. Dit noemen we absolute contra-indicaties. Bij ongeveer 1 op de 20 cliënten is het medisch gezien niet verantwoord te behandelen.

Nee, wacht eerst de nacontrole af. Tijdens de nacontrole overleg je met de optometrist wanneer vliegen verantwoord is. Je reisbestemming is ook bepalend. Zorg dat je toegang hebt tot een oogarts en juiste medicatie mocht je een oogontsteking krijgen.

De gouden regel is tot 2 weken na je oogbehandeling geen water in je ogen. Dus niet zwemmen. Geen sauna. Ogen sluiten onder de douche en pas na 3 dagen haren wassen. De reden is om irritatie te voorkomen en de kans op infecties te verkleinen. Dat kan een flinke vertraging opleveren bij je herstel. Als je besluit om na 2 weken te gaan zwemmen, draag dan een zwembril.

Dit verschilt per type contactlens, maar ook per type behandeling. Voorafgaand aan je behandeling krijg je vanuit ons te horen hoe lang je jouw lenzen uit moet laten.

Heb je zelf geen bril tot je beschikking om deze periode te overbruggen? Dan kun je vanuit ons een brilvoucher van Charlie Temple krijgen met een waarde van 50 euro.

Voorafgaand aan het vooronderzoek gelden deze regels:

  • Zachte contactlenzen 1 week uit
  • Harde contactlenzen minimaal 4 weken uit
  • Nachtlenzen minimaal 8 weken uit

Knipperen is niet mogelijk. Tijdens de behandeling krijg je een ooglidspreider op. Geen comfortabel gevoel, maar nodig om knipperen tegen te gaan. Daarnaast zit er eye-tracking op de apparatuur, zodat je ogen continu gevolgd worden bij het wisselen van blikrichting.

Wanneer er een hele sterke knijpkracht van het oog aanwezig is, kan een andere laserbehandeling worden geadviseerd.