Vooronderzoek

Brochure

Doet een IntraLasik-behandeling pijn?

Nee, de behandeling is niet pijnlijk, maar kan wat oncomfortabel aanvoelen.

Er zit ook verschil in hoe de behandeling zelf en de herstelperiode ervaren wordt. De IntraLasik-behandeling is minder comfortabel dan de oppervlaktebehandelingen of de ReLEx Smile-behandeling. De oppervlaktebehandelingen Lasek en TransPRK zijn de eerste 3 tot 5 dagen gevoelig of zelfs pijnlijk in het herstel, waar IntraLasik een comfortabel en snel herstel kent. Zo is iedere behandeling verschillend in comfortniveau.

Veelgestelde vragen over IntraLasik

Voorafgaand aan het vooronderzoek gelden deze regels:

  • Zachte contactlenzen 1 week uit
  • Harde contactlenzen minimaal 4 weken uit
  • Nachtlenzen minimaal 8 weken uit

Knipperen is niet mogelijk. Tijdens de behandeling krijg je een ooglidspreider op. Geen comfortabel gevoel, maar nodig om knipperen tegen te gaan. Daarnaast zit er eye-tracking op de apparatuur, zodat je ogen continu gevolgd worden bij het wisselen van blikrichting.

Wanneer er een hele sterke knijpkracht van het oog aanwezig is, kan een andere laserbehandeling worden geadviseerd.

Na de behandeling is het belangrijk alle voorgeschreven leefregels goed in acht te nemen. Leefregels voorkomen complicaties en bevorderen je herstel. Deze regels staan uitgebreid beschreven in de behandelbrochure die je voor de behandeling ontvangt.

Nee, de behandeling is niet pijnlijk, maar kan wat oncomfortabel aanvoelen.

  • De flap blijft altijd een zwakkere plek
  • Niet mogelijk bij droge ogen

Je mag gedurende twee weken na de ooglaserbehandeling niet in je ogen wrijven. Vanwege de hygiëne, genezing, plooivorming en het bandagelensje.

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar.