Vooronderzoek

Brochure

Doet een Readon-behandeling pijn?

Tijdens de behandeling ervaart je geen pijn, omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels.

Na een ooglaserbehandeling kun je wel gevoelige of pijnlijke ogen ervaren, afhankelijk van het type ooglaserbehandeling. Een ExtraLens- en ReplaceLens-behandeling zijn pijnloos.

Veelgestelde vragen

De Readon-behandeling betekent een compleet nieuwe manier van zien. Het is dus flink wennen voor je hersenen. Bekijk het alsof ze opnieuw getraind moeten worden.

De Readon-behandeling corrigeert het zicht aan 1 oog om ouderdomsverziendheid aan te pakken. Het niet-behandelde oog moet uiteindelijk ook behandeld worden, omdat de natuurlijke ooglens van dit oog veroudert en vertroebelt. Op dat moment kan je, indien medisch mogelijk, de ReplaceLens-behandeling doen.

Dat is een afhankelijk van je leeftijd. Vanaf ongeveer 45 jaar zal je, net als iedereen, een leesbril nodig hebben. Dat heeft alles te maken met de veroudering van je natuurlijke ooglens die steeds stugger wordt. Je bent dan ouderdomsverziend.

Tijdens de behandeling ervaart je geen pijn, omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels.

Je kiest niet zelf je behandeling, maar altijd samen met je behandelend oogarts op basis van jouw verwachtingen en de resultaten van het het vooronderzoek.