Home » Veelgestelde vragen » Hoe lang mag ik geen lenzen dragen voor het vooronderzoek en behandeling?

Hoe lang mag ik geen lenzen dragen voor het vooronderzoek en behandeling?

Onze richtlijnen zijn; als het gaat om zachte lenzen, mag u deze een week niet dragen. Voor harde lenzen geldt: als u deze minder dan 10 jaar draagt, moet u ze minimaal 4 weken uitlaten. Wanneer u ze langer dan 10 jaar hebt gedragen, mag u ze 6 tot 8 weken niet dragen. Nachtlenzen moeten minimaal 2 maanden uitgelaten worden.
Nogmaals betreft het hier richtlijnen. Het beste voor contactlensdragers is om eerst een QuickScan af te spreken zodat we weten in welke conditie uw ogen zijn. De reden dat de lenzen niet gedragen mogen worden heeft te maken met de vervorming van het oog door de contactlenzen. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, is het van groot belang dat voor zowel het vooronderzoek als de behandeling, uw oog zijn oorspronkelijke vorm weer heeft. Heeft u voor deze overbruggingsperiode een tijdelijke bril nodig, dan krijgt u deze gratis van ons.

Ga terug naar algemene vragen over brilvervangende chirurgie

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden