Vooronderzoek

Brochure

Is lensimplantatie mogelijk als je zwanger bent?

Als je zwanger bent, kan je helaas geen lensimplantatie ondergaan.

Tijdens een zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding neemt de hormonale activiteit toe. Je zicht kan hierdoor beïnvloed worden. Daarom implanteren wij pas 3 maanden nadat je bent bevallen of bent gestopt met het geven van borstvoeding.

Veelgestelde vragen

  • Bij een ReplaceLens hebben je hersenen gemiddeld 3 tot 6 maanden nodig om te wennen.
  • Tijdens de gewenningsperiode kun je last ervaren van onder andere halo’s en lichtuitstralingen. Je went hieraan en in de meeste gevallen zien mensen dit na een aantal maanden niet meer.

De nieuwe ReplaceLens wordt in je natuurlijke lenszakje geplaatst. Na verloop van tijd kan er wat aanslag op dit zakje komen.

De kans dat je blind wordt na een behandeling is heel klein. Bij FYEO hebben wij hier nooit mee te maken gehad.
Net zoals bij iedere medische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een behandeling. Een complicatie, vaak door het niet opvolgen van medisch advies en onzorgvuldig omgaan met de leefregels en medicatie, zou in theorie kunnen leiden tot blindheid. De kans hierop is heel minimaal wanneer je alle leefregels volgt. Complicaties zijn bovendien vaak goed te behandelen.

Nee. Het materiaal waar de kunstlens van is gemaakt, wordt door het lichaam niet gezien als vreemd.

Als eerste worden je ogen verdoofd met oogdruppels. Daarna maakt de laser een minuscule opening in de zijkant van het hoornvlies. Vervolgens wordt de implantlens door de opening op de juiste plaats gepositioneerd.

Lensimplantatie lost veel oogsituaties op. Nog meer dan ooglaseren. Implantlenzen zijn ideaal voor leesklachten, slechtziendheid, hoge sterkteafwijkingen en oogaandoeningen als staar.

Ja, mogelijk wel, maar lensimplantatie wordt niet altijd geadviseerd. Bij een lui oog is er sprake van wazig zicht in 1 van de ogen.

In principe is lensimplantatie bij verhoogde oogdruk geen probleem.

Ja, dat is geen probleem, afhankelijk van de grootte van de cilinder en je sterkte.

Als je zwanger bent, kan je helaas geen lensimplantatie ondergaan.

Dat is volledig afhankelijk van de behandeling waarvoor je ogen geschikt zijn.

Prijsindicatie

We kunnen je wel een prijsindicicatie geven. De kosten voor lensimplantatie lopen uiteen van 2295 euro per oog voor de ExtraLens-behandeling tot 2795 euro per oog voor de ReplaceLens-behandeling.
Dit zijn de basiskosten. Eventuele toeslagen voor een cilinderafwijking, Select, lasergestuurd of in het geval van de ExtraLens-behandeling een leesbrilcorrecite, zijn daar niet bij inbegrepen. Bij de behandelprijs zijn het vooronderzoek, consult en de controles inbegrepen. Een compleet overzicht vind je op de kostenpagina

Na een oogbehandeling mag je 2 weken geen crème en make-up rondom je ogen dragen. Bij de IntraLasik-behandeling zelfs pas na 4 weken. De make-updeeltjes kunnen in je ogen terechtkomen, wat ontstekingen kan veroorzaken.
Wrijf de eerste 4 weken sowieso niet hard in je ogen. Wees ook voorzichtig met het verwijderen van hardnekkige oogmake-up.

Nee, implantlenzen zijn niet zichtbaar na een behandeling.

De lens heeft een levensduur van meer dan 100 jaar. Het is wel mogelijk dat aandoeningen die slechtziendheid veroorzaken toenemen.

Dat kunnen we pas vaststellen na een aantal noodzakelijke onderzoeken en testen. Vervolgens bespreken onze speciaal opgeleide oogartsen met jou welke visuele verbetering kan worden bereikt. Het doel van de Low Vision Lens is je vergrootglas, leeslineaal of wat je ook gebruikt te vervangen. Zie het als een loep die ín je oog geplaatst wordt.