Vooronderzoek

Brochure

Veelgestelde vragen over de Readon behandeling

Nee, de behandeling zelf doet geen pijn. Je ogen zijn verdoofd met oogdruppels. Ook na de behandeling ervaar je na een lensimplantatie weinig pijn of ongemak. Wel moeten je hersenen wennen aan de 'nieuwe manier van kijken'. 

Je kiest niet zelf je behandeling, maar altijd samen met je behandelend oogarts op basis van jouw verwachtingen, de resultaten van het het vooronderzoek en jouw levensstijl. Je krijgt dus altijd een persoonlijk behandeladvies op maat.

Dat is een afhankelijk van je leeftijd. Vanaf ongeveer 45 jaar zal je, net als iedereen, een leesbril nodig hebben. Dat heeft alles te maken met de veroudering van je natuurlijke ooglens die steeds stugger wordt. Je bent dan ouderdomsverziend.

Je ogen zijn verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voel je tijdens de behandeling geen pijn. Er zit wel verschil in hoe de herstelperiode wordt ervaren. Pijn is namelijk voor iedereen verschillend en lastig te meten. De oppervlaktebehandelingen TransPRK en Lasek zijn de eerste 3 tot 5 dagen gevoelig of zelfs pijnlijk in het herstel. Deze worden door de meeste mensen dan ook als onprettig ervaren. Wil je een meer comfortabele behandeling, dan raden we, indien medisch mogelijk, een ReLEx SMILE-, IntraLasik- of ExtraLens-behandeling aan. Iedere behandeling is dus anders in comfortniveau. 

De Readon-behandeling corrigeert het zicht aan 1 oog om ouderdomsverziendheid aan te pakken. Het niet-behandelde oog moet uiteindelijk ook behandeld worden, omdat de natuurlijke ooglens van dit oog veroudert en vertroebelt. Op dat moment kan je, indien medisch mogelijk, de ReplaceLens-behandeling doen.

De Readon-behandeling betekent een compleet nieuwe manier van zien. Het is dus flink wennen voor je hersenen. Bekijk het alsof ze opnieuw getraind moeten worden.