Vooronderzoek

Brochure

Tussen 40 en 50 jaar mét leesklachten

Readon-behandeling of ReplaceLenzen

Het is onomkeerbaar. Je natuurlijke oogzicht gaat achteruit. Veraf is alles misschien nog helder. Dichtbij wordt alles steeds waziger. Aan jou de keus of je je leesklachten wilt aanpakken. Er zijn 2 opties om je totale blik weer scherp te krijgen. De Readon-behandeling of ReplaceLenzen. Een uitgebreid vooronderzoek en het consult met de arts, zullen moeten uitwijzen welke behandeling het best bij jouw ogen en levensstijl past. Na het consult krijg je van de arts een uniek behandeladvies op maat. Dit is tevens de arts die je uiteindelijk zal behandelen.

Lensimplantatie assistenten
De slimme 1-oog-behandeling

Readon-behandeling

Letterlijk vertaald: lees door. En dat is precies wat de Readon-behandeling doet. Jou voor een aantal jaar van je huidige leesbril afhelpen. Correctie van slechts 1 oog. Met als voorwaarde dat je vertezicht in zowel je linker- als rechteroog in orde is. Met beide ogen samen kun je na de Readon-behandeling zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Nieuwe oogsituatie
Je hersenen moeten zichzelf flink trainen voor de nieuwe oogsituatie. Houd rekening met een wenningsperiode van 6 tot 9 maanden.

Tijdelijke oplossing

Heb ik nooit meer een leesbril nodig?

De Readon-behandeling is slechts een leesbriloplossing voor een aantal jaren. Totdat je merkt dat je weer leesklachten krijgt. Logisch, want het natuurlijke verouderingsproces van je andere oog gaat gewoon door.

 

Readon-leesbrilcorrectie

3 behandelmogelijkheden

De Readon-behandeling is uniek, omdat er 3 verschillende behandelopties zijn. Afhankelijk van de bouw, gezondheid van je ogen en de benodigde correctie zal 1 oog behandeld worden. Op basis van de vooronderzoeksresultaten en het behandeladvies van de oogarts heb je de keuze uit ooglaseren, ExtraLens of ReplaceLens.

Ooglaseren

De laser past de vorm van het hoornvlies aan zodat het beeld van dichtbij weer scherp op je netvlies valt. Met hightech-apparatuur. Ooglaseren kan slechts 1 sterkte corrigeren. Bij Readon-ooglaseren is de 1-oog-correctie dus voor dichtbij, omdat je vertezicht in orde is. Een optie waarmee je weer enkele jaren zonder leesbril kunt.

Lees meer over ooglaseren

1 ExtraLens

Plaatsing van een heldere kunstlens tussen je natuurlijke ooglens en de iris van 1 oog. Een soort contactlens ín je oog in plaats van óp je oog. De ExtraLens corrigeert je leessterkte. Samen met je andere oog dat veraf goed ziet, kan je weer scherp zien. De komende jaren zonder leesbril.

Lees meer over ExtraLenzen

1 ReplaceLens

Hoogwaardige kunststoflens vervangt de natuurlijke ooglens van 1 oog. De ReplaceLens corrigeert je zicht van zowel dichtbij als veraf en blijft dit een leven lang doen. Er ontstaat ook geen staar meer in dit oog. Mogelijk vanaf 45 jaar.

Lees meer over ReplaceLenzen

Ben ik geschikt voor Readon?

De Readon-behandeling is bedoeld om jou van je beginnend leesprobleem af te helpen. Om in aanmerking komen, zijn er een aantal voorwaarden.

  • Tussen de 40 en 55 jaar
  • Goed vertezicht in het oog dat niet behandeld wordt
  • Sterkteafwijking is niet hoger dan +0,75 of -0,75 in de verte

Uiteindelijk kan alleen het vooronderzoek echt bepalen of de Readon-behandeling geschikt voor jou is. In bepaalde gevallen zal de arts een ReplaceLens-behandeling voor beide ogen adviseren.

Lensimplantatie oogarts
Totale brilvrijheid

ReplaceLenzen

Door ReplaceLenzen de rest van je leven haarscherp zien. Een eenmalige ingreep, waarbij de ReplaceLens je natuurlijke ooglens vervangt. Je sterkte verandert daarna nooit meer. Ideaal wanneer je ouder bent dan 45 jaar en je af wilt van bril of contactlenzen. Een totaaloplossing, omdat ReplaceLenzen bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid, cilinder en staar definitief oplossen. Completer kunnen we het niet maken.

Lees meer over ReplaceLenzen
Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek GRATIS en persoonlijk.

Vooronderzoek inplannen
Gratis en compleet vooronderzoek

Weten wat jouw oogsituatie is?

Iedere behandeling begint met een gratis en vrijblijvend vooronderzoek. Jouw ogen exact in kaart brengen. Zijn je ogen gezond of heb je afwijkingen? Wat is de lengte van je oog, de grootte van de pupil en de werkelijke sterkteafwijking?

Ooggezondheid is een deel van het vooronderzoek. Belangrijk is ook jouw persoonlijke verhaal. Hoe gebruik jij je ogen? Wat zijn je verwachtingen? Samen met je oogarts kom je tot de behandeling die het beste bij jou past.