Home » Wat past bij mij? » Ooglaseren of ExtraLenzen

Ooglaseren of ExtraLens implantatie

Op basis van uw leeftijd komt u in aanmerking voor een ooglaserbehandeling of ExtraLens implantatie. Beide behandelingen zijn bedoeld om het zicht voor veraf te corrigeren, zodat u goed ziet zonder uw bril of contactlenzen.

Wat is ooglaseren?

Ooglaseren is de bekendste en meest toegepaste methode om zonder bril of lenzen door het leven te gaan. Tijdens een ooglaserbehandeling wordt uw oogsterkte gecorrigeerd middels een hypermoderne laser. Deze laser corrigeert de vorm van het hoornvlies dusdanig dat het beeld weer scherp op het netvlies valt. Om het beste resultaat te behalen, beschikt FYEO Medical, als één van de weinige klinieken in Nederland, over maar liefst vier verschillende typen ooglaserbehandelingen: ReLEx SMILE, IntraLasik, TransPRK en Lasek.
Meer informatie over Ooglaseren

 


Wat zijn ExtraLenzen?

Als ooglaseren door een te grote sterkteafwijking of een te dun hoornvlies niet mogelijk of niet verantwoord is, is de ExtraLens een heel goed alternatief. Bij een ExtraLens implantatie plaatst de oogchirurg een heldere kunstlens tussen uw natuurlijke ooglens en de iris. Er wordt als het ware een contactlens ín uw oog geplaatst in plaats van óp uw oog. Deze implantlens is na de plaatsing niet zichtbaar.

Meer informatie over ExtraLens implantatie

 


Welke behandeling past bij mij?

Of u daadwerkelijk geschikt bent voor een behandeling is afhankelijk van verschillende factoren. Dit begint natuurlijk bij de sterkte. In het overzicht hieronder ziet u welke behandeling bij uw sterkte past. Echter is het niet mogelijk om een bindend advies te geven op basis van uw sterkte. Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan de keuze voor de juiste behandeling, zo kan een eventuele cilinder, de grootte van uw pupil of de dikte van uw hoornvlies hierbij een rol spelen.

Welke behandeling voor u de beste oplossing biedt, is pas te bepalen wanneer we precies weten hoe uw oog in elkaar zit en wat uw zichtverwachtingen zijn. Tijdens een gratis en vrijblijvend vooronderzoek brengen we precies in kaart wat uw verwachtingen zijn en hoe FYEO Medical aan deze verwachtingen kan voldoen. Omdat FYEO Medical alle verschillende brilvervangende behandelingen aanbieden krijgt u altijd een persoonlijk advies van één van onze artsen; For Your Eyes Only.

Gratis vooronderzoek?

Kosten behandeling

begint bij FYEO Medical vanaf 995 euro per oog en ExtraLenzen zijn beschikbaar vanaf 2195 euro per oog. Deze prijzen zijn inclusief:

 • Een uitgebreid vooronderzoek en consult (altijd kosteloos. Ook wanneer u niet voor een behandeling gaat);
 • 5 jaar garantie;
 • Alle controles;
 • Zonnebril;
 • Nachtbril;
 • Kunsttranen;
 • Een eventuele noodzakelijke aanvullend behandelingen;
 • Geen extra kosten voor monovision;
  PLUS
 • Gratis hotelovernachting na uw behandeling indien u verder dan 70 kilometer van de kliniek woonachtig bent
 • Gratis tijdelijke bril of lenzen indien nodig (voorafgaand aan het vooronderzoek of behandeling);

Voor het complete kostenoverzicht verwijzen wij u door naar de tarievenpagina.

For Your Eyes Only, omdat ieder oog uniek is.

Gratis vooronderzoek?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden