Home » Wat past bij mij? » ReplaceLenzen

ReplaceLens implantatie

Op basis van uw leeftijd komt u in aanmerking voor een ReplaceLens implantatie. Deze behandeling is bedoeld om zowel het zicht voor veraf als het zicht voor dichtbij te corrigeren. De ReplaceLens is een goede keuze wanneer u van het ongemak van uw (lees)bril of lenzen af wilt.

Waarom kan ik mijn ogen niet laten laseren?

In uw oog bevindt zich een ooglens. Om scherp te zien van veraf en dichtbij, wordt deze ooglens boller en platter. Dit noemen we accommoderen. Tijdens het natuurlijke verouderingsproces van uw lichaam, neemt ook het accommoderend vermogen van uw ooglens af. Hierdoor ervaart u leesproblemen.

Tijdens een ooglaserbehandeling wordt de vorm van het hoornvlies dusdanig gecorrigeerd dat het beeld weer scherp op het netvlies valt. Met deze methode kan slechts één sterkte worden gecorrigeerd: dichtbij óf veraf. Als enkel het vertezicht gecorrigeerd wordt, blijft uw leesprobleem dus aanwezig. Een leesprobleem corrigeren door middel van ooglaseren is mogelijk, maar is altijd tijdelijk. Het is niet mogelijk uw leesprobleem volledig te verhelpen middels een ooglaserbehandeling. Omdat de natuurlijke ooglens doorgaat met verouderen, heeft u op den duur weer een leesbril nodig.

Wat zijn ReplaceLenzen?

Bij een ReplaceLens implantatie wordt uw natuurlijke ooglens vervangen door een hoogwaardige heldere kunststoflens, waarmee uw zicht voor zowel dichtbij als veraf gecorrigeerd wordt. Na de ReplaceLens implantatie bent u vrij van de ongemakken die brillen en lenzen met zich meebrengen. Daarnaast krijgt u ook geen last meer van staar.

Meer informatie over ReplaceLenzen

 

Welke behandeling past bij mij?

Of u daadwerkelijk geschikt bent voor een behandeling is afhankelijk van uw oogheelkundige uitgangssituatie. Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan de keuze voor de juiste type ReplaceLens. Zo kan een eventuele cilinder, de grootte van uw pupil en uw werk/hobby’s hierbij een belangrijke rol spelen.

Welke behandeling voor u de beste oplossing biedt, is pas te bepalen wanneer we precies weten hoe uw oog in elkaar zit en wat uw zichtverwachtingen zijn. Tijdens een gratis en vrijblijvend vooronderzoek brengen we precies in kaart wat uw verwachtingen zijn en hoe FYEO Medical aan deze verwachtingen kan voldoen. Omdat FYEO Medical alle verschillende brilvervangende behandelingen aanbiedt krijgt u altijd een persoonlijk advies van één van onze artsen; For Your Eyes Only.

Gratis vooronderzoek?

Kosten behandeling

De ReplaceLenzen zijn beschikbaar vanaf 2595 euro per oog. Deze prijzen zijn inclusief:

 • Een uitgebreid vooronderzoek en consult (altijd kosteloos. Ook wanneer u niet voor een behandeling gaat);
 • 5 jaar garantie;
 • Alle controles;
 • Zonnebril;
 • Nachtbril;
 • Kunsttranen;
 • Een eventuele noodzakelijke aanvullend behandelingen;
  PLUS
 • Gratis hotelovernachting na uw behandeling indien u verder dan 70 kilometer van de kliniek woonachtig bent
 • Gratis tijdelijke bril of lenzen indien nodig (voorafgaand aan het vooronderzoek of behandeling);

Voor het complete kostenoverzicht verwijzen wij u door naar de tarievenpagina.

For Your Eyes Only, omdat ieder oog uniek is.

Gratis vooronderzoek?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden