Vooronderzoek

Brochure

Boven 50 jaar

ReplaceLenzen

Door ReplaceLenzen de rest van je leven haarscherp zien. Een éénmalige ingreep, waarbij de ReplaceLens je natuurlijke ooglens vervangt. Je sterkte verandert daarna nooit meer. Ideaal wanneer je ouder bent dan 45 jaar en je af wilt van bril of contactlenzen. Een totaaloplossing, omdat ReplaceLenzen bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid en staar definitief oplossen. Completer kunnen we het niet maken.

Waarom niet ooglaseren?

Ooglaseren is de meest bekende oogbehandeling, maar geen definitieve oplossing voor de rest van je leven. Ooglaseren kan namelijk maar 1 sterkte corrigeren. Veraf óf dichtbij. Op jouw leeftijd is de veroudering van je ooglens al in volle gang. Niet alleen je zicht nabij wordt minder, ook je vertezicht neemt af door vertroebeling van de natuurlijke ooglens.

Cliënt lezen

Waarom een leesbril?

Je ooglens verandert constant van vorm om scherp te zien. Platter bij ver weg kijken. Boller bij dichtbij kijken. Deze aanpassing heet accommodatie.

Accommodatievermogen
Door ouder worden neemt dit accommodatievermogen af. De natuurlijke ooglens veroudert en wordt stugger, waardoor het boller worden steeds lastiger gaat. Om op korte afstand scherp te blijven zien, heb je een leesbril nodig. Oftewel, je bent nu een presbyoop.

Lees meer over presbyopie
Jouw oogsituatie weten?

Een compleet vooronderzoek GRATIS en speciaal.

Vooronderzoek inplannen
Gratis en compleet vooronderzoek

Weten wat jouw oogsituatie is?

Iedere behandeling begint met een gratis en vrijblijvend vooronderzoek. Jouw ogen exact in kaart brengen. Zijn je ogen gezond of heb je afwijkingen? Wat is de lengte van je oog, de grootte van de pupil en de werkelijke sterkteafwijking?

Ooggezondheid is een deel van het vooronderzoek. Belangrijk is ook jouw persoonlijke verhaal. Hoe gebruik jij je ogen? Wat zijn je verwachtingen? Samen met je oogarts kom je tot de behandeladvies op maat dat het beste bij jou past. De oogarts waarmee je het consult hebt, is ook meteen de arts die je uiteindelijk zal behandelen.