Vooronderzoek

Brochure

Dr. Frank Kerkhoff

Dr. Frank Kerkhoff

Ik ben een echte vakidioot

Sommige mensen werken om te werken. Anderen werken om te genieten. Dr. Frank Kerkhoff geniet van zijn werk. “Ik moet soms weggehouden worden van mijn werk. Ik ben een beetje een vakidioot. Het is een manier van leven, net zoals een kunstenaar die dag en nacht bezig is met zijn passie.”

“Ik ben daarnaast een ontzettend gevoelsmens. Ik vertrouw heel erg op mijn onderbuik, wat een combinatie is van ratio, kennis, verleden en allerlei andere dingen. Als je passie hebt voor je werk, houd je het makkelijker vol. Dan is werk geen werk meer.”

Jarenlange ervaring

Dr. Kerkhoff zit al ruim 25 jaar in het vak als oogarts. Hij heeft veel ervaring opgedaan in complexe operaties. “In Eindhoven heb ik het landelijk centrum voor premature behandelingen opgestart. Hier worden te vroeg geboren baby’s met netvliesproblemen behandeld. In 2005 ben ik al naar Amerika gegaan om deze behandeling te leren. Inmiddels heb ik twee jonge netvlieschirurgen opgeleid. Dit is heel bijzonder en waardevol werk.”

Het tekent dr. Kerkhoff daarnaast hoe veelzijdig hij zich ontwikkeld heeft. Woorden die zijn carrière het beste omschrijven zijn ‘nooit tevreden’ en ‘het kan altijd beter’. “Ik ben altijd op zoek naar beter of gunstiger voor een cliënt. Ik ben innovatief en sta altijd open voor nieuwe ideeën. Daarnaast vind ik het leuk te communiceren met cliënten en de persoon die ik voor me heb te analyseren om daaruit keuzes te kunnen maken die bij hem of haar passen.”
Hieruit blijkt nog maar eens hoe gedreven Dr. Kerkhoff is en hoe belangrijk hij het vindt om iedere cliënt het best passende advies te geven waarbij kwaliteit altijd voorop staat.

Medisch directeur FYEO

In 2011 is dr. Kerkhoff begonnen bij FYEO en sinds 2012 is hij medisch directeur. “Vroeger was de refractieve chirurgie een minder uitgekristalliseerd specialisme in Nederland. Er waren wat dokters die het er ‘een beetje bij deden’. Bij FYEO hebben we, net als in het buitenland, de perfectionering en professionalisering van refractieve chirurgie in gang gezet. Mijn visie als medisch directeur is dat refractiechirurgie een volwaardig sub-specialisme is binnen de oogzorg. Onze visie en way of work willen we overbrengen in Nederland en de rest van de wereld.

"FYEO moet overal dezelfde kwaliteit hebben en uitstralen. Waar je ook bent."

Volgens dr. Kerkhoff is het een hele uitdaging om de goede mensen eruit te vissen. “Niet iedere dokter kun je het vak leren volgens onze eisen. FYEO is echt de top van de top.”

Unieke werkwijze

De unieke werkwijze van FYEO uit zich met name in de behandelingen op maat. “Het beste advies is het advies dat past bij het leven van de cliënt. Dat betekent dat de keus voor iedere cliënt net wat anders zal zijn. Veel mensen realiseren zich niet is dat ze in veel klinieken een soort eenheidsworstadvies krijgen voorgekauwd. Onze visie is dat artsen de consulten zelf doen en daarmee zorgen we ervoor dat iedere cliënt een advies op maat krijgt dat het beste past bij het leven van de cliënt. Hier zijn wij als FYEO in Nederland en zelfs in de wereld heel uniek in. Ik ben heel trots om hier aan het hoofd te staan.”

“Wat wij nog niet goed genoeg doen, is onze resultaten publiceren. Ik ben druk bezig om een onderzoekscentrum op te starten binnen FYEO om veel duidelijker te kunnen laten zien wat onze onderzoeksresultaten zijn, waardoor wij nog meer aandacht uit de vakwereld zullen gaan generen.”

Als medisch directeur heeft dr. Kerkhoff hoge ambities en verwachtingen. “FYEO moet zo worden als McDonalds, overal dezelfde kwaliteit. Waar je ook bent. Het zou mooi zijn als FYEO diezelfde kwaliteit en ervaring teweeg kan brengen.”

Even voorstellen

Dr. Frank Kerkhoff behandeling

Behandelingen door Dr. Kerkhoff

• Ooglaseren
• ExtraLenzen
• ReplaceLenzen
 

Persoonlijke informatie

• BIG-geregistreerd onder nummer: 59035819001

Lidmaatschappen