fbpx Spring naar content

Ben ik geschikt voor lensimplantatie?

Ben je niet geschikt voor ooglaseren, dan ben je dat meestal wel voor lensimplantatie. Met lensimplantaten ben je snel van je bril, contactlenzen en staar af. Alleen je leeftijd kan nog zorgen voor wat vertraging. Maar dan is het een kwestie van tijd totdat je de juiste leeftijd hebt bereikt voor de geschikte lensimplantaten.

Plan jouw gratis vooronderzoek

Zonder vooronderzoek kunnen wij je niet behandelen. We doen een aantal oogmetingen en je krijgt een adviesgesprek met een oogarts. Dit is ook de oogarts die jou uiteindelijk behandelt. Na het vooronderzoek weet je welke lensimplantatiebehandeling voor jou het beste is. Het vooronderzoek is gratis en vrijblijvend.

Hein

Welke lensimplantaten passen bij mij?

In het vooronderzoek bepalen wij samen welk type lensimplantaat bij jou past. Zijn dat lensimplantaten die we voor je natuurlijke ooglenzen zetten? Of lensimplantaten waarmee we jouw natuurlijke ooglenzen vervangen? De keuze hangt o.a. af van je leeftijd, je oogconditie en van de dagelijkse activiteiten die je thuis of op je werk uitvoert. Lees hieronder wanneer je voor vervanglenzen of voorzetlenzen in aanmerking komt.

Waarom krijg ik pas vanaf 45 jaar vervanglenzen?

Dat zit zo. Ons oog is een complex orgaan. Het heeft zelfs een autofocussysteem waardoor je op korte afstand scherp kan zien. Speciale spiertjes maken je ooglens boller voor dichtbij kijken. Of platter voor veraf kijken. Dat proces heet accommodatie.
Word je ouder, dan neemt je accommodatievermogen af. Vanaf je 45e jaar verliest je ooglens haar soepelheid en wordt stugger. De spiertjes kunnen je ooglens niet meer boller trekken. Voor jou wordt het lastiger om dichtbij te lezen. Ook duurt het langer om scherp te stellen als je eerst in de verte kijkt en daarna dichtbij (en omgedraaid). We noemen dat ouderdomsverziend.

Met lensimplantaten kunnen we je natuurlijke ooglenzen vervangen. Door deze kunstlenzen kan je oog weer scherp stellen. En kun jij dichtbij en veraf weer goed zien.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs