Wordt mijn ooglaserbehandeling vergoed?
Het is mogelijk dat jouw ooglaserbehandeling gedeeltelijk wordt vergoed. Die vergoeding krijg je uit je basisverzekering of aanvullende verzekering. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekering. Kom je voor een vergoeding in aanmerking? Laat het ons weten. Na je behandeling ontvang je dan een speciale zorgnota. Deze dien je in bij jouw zorgverzekeraar.
Wij voldoen aan de voorwaarden
Vergoeding uit basisverzekering
Heb je een medische indicatie? Dan wordt jouw ooglaserbehandeling gedeeltelijk vergoed uit je basisverzekering. De oogarts die jou behandelt, stelt de medische indicatie vast. Dat doet hij of zij op basis van de meetgegevens uit het vooronderzoek. Van een medische indicatie is sprake als je een bijzondere sterkte in combinatie met contactlensintolerantie hebt. Of wanneer een PTK-laserbehandeling nodig is voor het repareren van je hoornvlies.
Je zorgverzekeraar bepaalt hoe hoog de vergoeding is. Dat verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van het soort basisverzekering (natura of restitutie). Houd er rekening mee dat je in dit geval je eigen risico betaalt.
Vergoeding uit aanvullende verzekering
Of je een vergoeding krijgt uit je aanvullende verzekering hangt af van jouw verzekeringspakket. Lees hiervoor de polisvoorwaarden. Daarin staat ook hoe hoog de eventuele vergoeding is. Heb je recht op een vergoeding, dan is dit altijd een eenmalig bedrag voor de volledige behandeling van twee ogen. Je hoeft voor deze vergoeding niet je eigen risico te betalen.
Veegestelde vragen over ooglaseren
Wat kost ooglaseren? arrow_downward
Dat is volledig afhankelijk van de behandeling waarvoor je ogen geschikt zijn.
Prijsindicatie
De kosten voor ooglaseren lopen uiteen van 1050 euro per oog voor de goedkoopste handmatige Lasek-behandeling tot 1995 euro per oog voor de ReLEx SMILE-behandeling. Wellicht passen ExtraLenzen beter bij je, die is vanaf 2695 euro per oog beschikbaar. Dit zijn de basiskosten voor ExtraLenzen. Eventuele toeslagen voor een cilinderafwijking of hoge sterktes zijn daar niet bij inbegrepen. Bij de behandelprijs zijn het vooronderzoek, consult en de controles inbegrepen.
Gratis vooronderzoek
Alleen een vooronderzoek, volkomen gratis en altijd vrijblijvend, kan uitwijzen welke behandeling mogelijk is. Je bekijkt vervolgens samen met de arts welke behandeling het beste bij je past.
All-inclusive
Goed om te weten dat onze prijzen altijd all-inclusive zijn. Dus geen vervelende verrassingen achteraf. Je weet precies waar je aan toe bent.
Bekijk onze ooglaser-kosten
Hoe werkt ooglaseren? arrow_downward
Bij ooglaseren corrigeert een laser je sterkteafwijking. Hoe hoger je sterkte, hoe meer de vorm van je hoornvlies moet worden aangepast. Met ooglaseren kunnen bijziendheid, verziendheid en een cilinderafwijking worden gecorrigeerd.
Ooglaseren verloopt altijd in twee stappen, ongeacht de gekozen techniek:
- De juiste laag in het hoornvlies bereiken.
- Verwijderen van weefsel om de sterkte te corrigeren.
De laser verdampt minuscule laagjes weefsel of maakt een laagje los, waardoor het hoornvlies vlakker of krommer wordt. Hierdoor krijgt je hoornvlies de juiste vorm en valt het licht weer perfect op je netvlies, met als resultaat scherp zicht. Elke ooglaserbehandeling richt zich uitsluitend op de voorzijde van het hoornvlies. De onderste 2/3e van het hoornvlies blijft volledig intact en wordt niet geraakt door de laser.
Wanneer is een oogbehandeling niet mogelijk? arrow_downward
In bepaalde gevallen kunnen we zeker geen behandeling uitvoeren. Dit noemen we absolute contra-indicaties. Bij ongeveer 1 op de 20 cliënten is het medisch gezien niet verantwoord te behandelen.
Voorbeelden absolute contra-indicaties
- BMI boven 35 – bereken hier je BMI
- Leeftijd onder 18 jaar
- Vergevorderde glaucoom – verhoogde oogdruk
- Zwangerschap
Specifiek voor ooglaseren
- Keratoconus – abnormale vorm van het hoornvlies
- Staar – een ReplaceLens-implantatie kan wel een ideale oplossing zijn
Relatieve contra-indicaties
Soms is er meer behandelruimte. Relatieve contra-indicaties zijn aandoeningen waarbij we per persoon bekijken wat de mogelijkheden zijn. Voorbeelden zijn:
- Diabetes
- Onvoldoende kwaliteit hoornvlies
- Onvoldoende ooggezondheid
Consensus Refractiechirurgie
Alle contra-indicaties staan beschreven in de Consensus Refractiechirurgie. Deze is als consensus onder de Nederlandse oogartsen opgesteld door de leden van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirugie – NGRC. Naast de mening van deze oogartsen is ook gekeken naar internationale maatstaven en opvattingen. Het vormt een belangrijke leidraad voor het verrichten van hoogwaardige, veilige refractiechirurgie.
Welke garantie heb ik? arrow_downward
Wij bieden levenslange garantie. Je bent standaard verzekerd van complete nazorg, inclusief alle controles. Bekijk hier de voorwaarden.
Mocht het nodig zijn, dan kun je gratis een aanvullende behandeling ondergaan. Mits dit medisch verantwoord is en het zal bijdragen aan de correctieverwachting. Het moet ook gaan om hetzelfde type behandeling. Gedurende het eerste jaar na de behandeling mag je ook gratis gebruik maken van kunsttranen.
Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek
Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.
- Persoonlijk behandeladvies op maat
- Oogarts van consult is behandelend oogarts
- All-in prijs