Vooronderzoek

Brochure

Vergoedingen ooglaseren

Wanneer heb ik recht op vergoeding ooglaseren?

Basisverzekering

Je hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering wanneer er sprake is van een medisch indicatie. Dit wordt vastgesteld door de behandelend oogarts of door de zorgverzekeraar op basis van meetgegevens uit het vooronderzoek.

Ooglaseren vergoeding

Medische indicatie

Tijdens het vooronderzoek wordt je sterkte gemeten. Voldoe je aan de eis die gesteld wordt aan de medische indicatie dan worden er aanvullende onderzoeken verricht en vragenlijsten afgenomen om ook vast te stellen of er sprake is van contactlensintolerantie. Vervolgens beoordeelt je zorgverzekeraar al deze gegevens. Na een positief antwoord wordt een gedeelte van je factuur vergoed vanuit de basisverzekering. Hoe hoog deze vergoeding is, hangt af van je zorgverzekering en zorgverzekeraar. Doe navraag bij je zorgverzekeraar voor het exacte bedrag.

Aanvullende verzekering

Het gekozen aanvullende pakket bepaalt of je in aanmerking komt voor een vergoeding en wat de eventuele hoogte is.

Welk bedrag krijg ik vergoed bij ooglaseren?

Basisverzekering

Je zorgverzekeraar bepaalt de hoogte van de vergoeding. Deze is per zorgverzekeraar verschillend en is afhankelijk van het soort basisverzekering - natura of restitutie. Via de COV - Controle op Verzekeringsgegevens - zullen wij je hierover de juiste informatie verstrekken. Houd rekening dat de hoogte van de vergoeding onder aftrek is van een eventueel eigen risico.

 

Aanvullende verzekering

Indien je aanvullend verzekerd bent, is de vergoeding een éénmalig bedrag voor de complete behandeling, 2 ogen dus. Het is niet afhankelijk van het eigen risico.