fbpx Spring naar content

TransPRK

Elk behandeltraject begint met een vooronderzoek. Daaruit komt een behandeladvies op maat, want elk oog is uniek.
Heb je nog geen vooronderzoek gehad, maar ben je wel benieuwd welke behandelmethodes geschikt zijn voor jou? Plan dan eenvoudig je vooronderzoek.

Al wel een vooronderzoek gehad en daaruit kwam het advies voor een TransPRK-behandeling? Op deze pagina lees je meer over wat deze behandeling precies inhoudt.

visibility
Alle soorten behandelingen in huis
De beste oplossing voor jou
groups
Al 50.000 mensen gingen je voor
Een vertrouwd gevoel
medical_information
Arts van consult is behandelend arts
Een bekend gezicht

Wat is TransPRK

Je ogen worden bij deze behandeling minimaal aangeraakt. Vandaar dat TransPRK ook wel de no-touch methode wordt genoemd. De TransPRK-behandeling is 100% lasergestuurd, waardoor de resultaten stabiel zijn en bijna exact te voorspellen. Deze behandeling is geschikt wanneer andere methodes zoals IntraLasik of ReLEx SMILE niet mogelijk zijn.

TransPRK: 100% lasergestuurd

De TransPRK ooglaserbehandeling is een oppervlaktebehandeling. Hierbij wordt eerst de buitenlaag van het hoornvlies, het epitheel, verwijderd om vervolgens de sterkte te kunnen corrigeren met de laser. Bij de TransPRK-behandeling wordt deze laag losgemaakt door middel van een laser.

Hoe lang de behandeling precies duurt hangt af van je sterkte-afwijking. Hoe hoger je sterkte, hoe meer tijd de laser nodig heeft. Het duurt in totaal amper 1 minuut per oog.

Hoe werkt de behandeling?

1: We verdoven de ogen met oogdruppels.
2: Toplaag hoornvlies weglaseren. Direct aansluitend sterkte-afwijking corrigeren met laser. Duurt amper 1 minuut per oog.
3: Bandagelens ter bescherming.
arrow_back
arrow_forward

Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze behandeling?

1
2
3
Wat is je leeftijd?(Vereist)

Voordelen

check
Mogelijk wanneer veel andere behandelmethoden niet mogelijk zijn

(dikte hoornvlies)

check
Het oog wordt minimaal aangeraakt

(no touch methode)

Nadelen

check
Eerste dagen na de behandeling pijnlijk en gevoelig

3 tot 5 dagen

check
Na de behandeling niet direct scherp zicht

Dit verbetert in een aantal weken.

Vooronderzoek
Consult
Behandeling OK
Controle

Behandeltraject

1. Gratis vooronderzoek
arrow_forward

Gratis vooronderzoek

Het vooronderzoek is altijd gratis, geheel vrijblijvend en bestaat uit 2 delen. Tijdens het eerste deel worden je ogen uitgebreid gemeten. Er wordt onder andere gekeken naar jouw sterkte-afwijking, de bouw van je ogen, de algemene gezondheid van je ogen én of je geschikt bent voor een behandeling. Het tweede deel is een consult met de oogarts die uiteindelijk ook jouw behandeling uitvoert.

2. Behandeladvies op maat
arrow_forward

Behandeladvies op maat

Samen met de oogarts bespreek je welke behandeling voor jou het beste resultaat geeft. Er wordt naast alle metingen die zijn gedaan ook gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Wat zijn je hobby’s, beroep en andere dingen die belangrijk zijn voor jouw zicht. Wij hebben alle behandelingen in huis waardoor we jou het beste advies kunnen geven

3. Behandeling
arrow_forward

Behandeling

De behandeling vindt plaats in één van onze klinieken door de oogarts die je hebt gesproken tijdens het consult. Zo zie je meteen een bekend gezicht, wel zo fijn. Je ontvangt van tevoren uitgebreide informatie om je optimaal voor te bereiden.

4. Nazorg & controles
arrow_forward

Nazorg & controles

Kwaliteit staat voorop. Nazorg is daarom een belangrijk onderdeel na jouw behandeling. Controles zijn hierin onmisbaar. Zo kunnen we jouw herstel monitoren.

Meest gestelde vragen over IntraLasik

Waarom kom ik met een hogere sterkte niet in aanmerking voor ooglaseren? arrow_downward

Het is mogelijk dat je van tevoren had verwacht om met jouw sterkte in aanmerking te komen voor ooglaseren. Misschien heb je zelfs al een vooronderzoek gehad bij een andere oogkliniek waaruit dit bleek. Toch kan het zijn dat het advies na een vooronderzoek bij FYEO is om voor een ExtraLens behandeling te kiezen.

Wij willen altijd het beste resultaat voor jou. Niet alleen nu, maar ook voor in de toekomst. Bij een ooglaserbehandeling veranderen we de vorm van het hoornvlies. Wanneer een grotere sterkte gelaserd moet worden, wordt de vorm van het hoornvlies dus ook meer aangepast. Voor nu zou dat misschien veilig en verantwoord kunnen, maar wanneer het hoornvlies flink aangepast moet worden kan het zijn dat je hierdoor in de toekomst niet of minder goed geschikt bent voor een andere behandeling, zoals een lensvervanging.

Bij een ExtraLens behandeling veranderen we niks aan je hoornvlies, waardoor dit wel nog mogelijk is.

Wat als ik na ooglaseren in mijn ogen wrijf? arrow_downward

Je mag gedurende twee weken na de ooglaserbehandeling niet in je ogen wrijven. Vanwege de hygiëne, genezing, plooivorming en het bandagelensje.

Lasek & TransPRK
Bij de Lasek en de TransPRK behandeling krijg je een bandagelensje in je ogen. Door, per ongeluk, in je ogen te wrijven zou je deze kunnen verplaatsen. Dit lensje wordt na 5 dagen verwijderd.

IntraLasik Femtosecond & ReLEx SMILE
Bij de IntraLasik Femtosecond en ReLEx SMILE behandeling is er vooral de eerste dagen een geringe kans op plooivorming als je in je ogen wrijft. Als dit jou onverhoopt overkomt, kun je dit herkennen aan branderige, rode ogen en wazig zicht. Gelukkig is het wel te verhelpen.

Wat is customised? arrow_downward

Om een optimale zichtkwaliteit te realiseren, dienen we rekening te houden met de specifieke vorm van jouw hoornvlies. Daarom adviseren we bij onze ooglaserbehandelingen Lasek, TransPRK en IntraLasik om deze altijd customised (ook wel bekend als wavefront) uit te laten voeren.

Zouden we dit niet doen, dan gaat dit ten koste van jouw zichtkwaliteit. Dit ga je bijvoorbeeld merken aan (meer) last van halo’s, kleurschifting, glare en starbursting. Dit willen we natuurlijk voorkomen en we streven dan ook altijd naar de beste kwaliteit voor jouw ogen.

Wil je meer weten over customised?
Lees hier verder

Kun je blind worden door een ooglaserbehandeling? arrow_downward

De kans dat je blind wordt na een behandeling is heel klein. Bij FYEO hebben wij hier nooit mee te maken gehad.
Net zoals bij iedere medische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een behandeling. Een complicatie, vaak door het niet opvolgen van medisch advies en onzorgvuldig omgaan met de leefregels en medicatie, zou in theorie kunnen leiden tot blindheid. De kans hierop is heel minimaal wanneer je alle leefregels volgt. Complicaties zijn bovendien vaak goed te behandelen.

Net zoals bij iedere medische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een behandeling. Een complicatie, vaak door het niet opvolgen van medisch advies en onzorgvuldig omgaan met de leefregels en medicatie, zou in theorie kunnen leiden tot blindheid. De kans hierop is heel minimaal wanneer je alle leefregels volgt. Complicaties zijn bovendien vaak goed te behandelen.

Wat zijn de nadelen van TransPRK? arrow_downward
  • Gevoelige ogen de eerste dagen na de behandeling
  • Herstel duurt langer
  • 3 tot 4 dagen voor de bovenste laag van het hoornvlies hersteld is
  • Volledige wondgenezing duurt 3 maanden met laag startniveau van het zich

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult is behandelend oogarts
  • All-in prijs