fbpx Spring naar content

Readon ReplaceLenzen

Ben je benieuwd of het voor jou interessant is om je ogen te laten behandelen? Op deze pagina hebben we alle informatie onder elkaar gezet over de Readon ReplaceLens-behandeling.

visibility
Geen leesbril meer
Altijd een oplossing in huis
groups
Al 50.000 mensen gingen je voor
Een vertrouwd gevoel
medical_information
Arts van consult is behandelend arts
Een bekend gezicht

Waarom heb ik leesklachten?

Je ooglens verandert constant van vorm om scherp te kunnen zien. Zodra je ver weg kijkt wordt deze platter en wanneer je dichtbij kijkt, boller. Dit noemen we accommodatie.

Accommodatie betekenis

Door het ouder worden neemt dit accommodatievermogen af. De natuurlijke ooglens verandert en wordt stugger, waardoor het boller worden steeds lastiger gaat. Om op korte afstand scherp te kunnen zien, heb je een leesbril nodig.

Behandeling in twee stappen

De Readon ReplaceLens-behandeling, het kunnen blijven lezen op korte afstand, is geschikt wanneer je goed zicht hebt in de verte, maar wel beginnende leesklachten hebt. Je draagt bijvoorbeeld een leesbril en hebt meer licht nodig tijdens het lezen.

In 1 oog wordt een ReplaceLens geplaatst om dichtbij weer goed te kunnen zien. Met beide ogen samen kun je na de Readon ReplaceLens-behandeling zowel dichtbij als veraf scherp zien.

In de toekomst komt het andere oog nog aan de beurt. Op welke termijn dit is hangt af van gewenning, visuele taken en veroudering van de natuurlijke ooglens van het nog niet behandelde oog.

Hoe werkt de behandeling?

1: We verdoven de ogen met oogdruppels.
2: De oogarts fragmenteert je natuurlijke ooglens. Dit kan met de laser of handmatig gedaan worden.
3: Oogarts maakt een minuscuul sneetje van 2,2 millimeter in het hoornvlies om toegang tot de ooglens te krijgen
4: Met een soort stofzuigertje verwijdert de oogarts de natuurlijke ooglens uit het lenszakje.
5: Oogarts plaatst de ReplaceLens op de juiste positie. Het oog hoeft niet gehecht te worden.
arrow_back
arrow_forward

Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze behandeling?

1
2
3
Wat is je leeftijd?(Vereist)
Vooronderzoek
Consult
Behandeling OK
Controle

Behandeltraject

1. Gratis vooronderzoek
arrow_forward

Gratis vooronderzoek

Het vooronderzoek is altijd gratis, geheel vrijblijvend en bestaat uit 2 delen. Tijdens het eerste deel worden je ogen uitgebreid gemeten. Er wordt onder andere gekeken naar jouw sterkte-afwijking, de bouw van je ogen, de algemene gezondheid van je ogen én of je geschikt bent voor een behandeling. Het tweede deel is een consult met de oogarts die uiteindelijk ook jouw behandeling uitvoert.

2. Behandeladvies op maat
arrow_forward

Behandeladvies op maat

Samen met de oogarts bespreek je welke behandeling voor jou het beste resultaat geeft. Er wordt naast alle metingen die zijn gedaan ook gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Wat zijn je hobby’s, beroep en andere dingen die belangrijk zijn voor jouw zicht. Wij hebben alle behandelingen in huis waardoor we jou het beste advies kunnen geven

3. Behandeling
arrow_forward

Behandeling

De behandeling vindt plaats in één van onze klinieken door de oogarts die je hebt gesproken tijdens het consult. Zo zie je meteen een bekend gezicht, wel zo fijn. Je ontvangt van tevoren uitgebreide informatie om je optimaal voor te bereiden.

4. Nazorg & controles
arrow_forward

Nazorg & controles

Kwaliteit staat voorop. Nazorg is daarom een belangrijk onderdeel na jouw behandeling. Controles zijn hierin onmisbaar. Zo kunnen we jouw herstel monitoren.

Meest gestelde vragen over IntraLasik

Moet mijn andere oog ook behandeld worden? arrow_downward

Afhankelijk of je aan de nieuwe situatie kunt wennen, het natuurlijke verouderingsproces van de ooglens én jouw eisen qua kwaliteit van zien in het dagelijks leven zal op korte termijn of pas na vele jaren een behandeling aan het andere oog gewenst zijn.

Doet een ReplaceLens-behandeling pijn? arrow_downward

Tijdens de behandeling ervaar je geen pijn, omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels. Een ReplaceLens-behandeling is pijnloos.

Kan de leessterkte na een lensvervanging nog teruglopen? arrow_downward

Nee, de leessterkte kan na een lensvervanging niet meer teruglopen. De reden dat je een leesprobleem krijgt, is omdat je natuurlijke ooglens veroudert en niet meer goed kan accommoderen. De vervanglens hoeft niet te accommoderen, want de verschillende sterktes in de ReplaceLens Multiple Vision doen het werk.

Wat is accommoderen?
Hoe goed jij ziet van dichtbij heeft alles te maken met je ooglens. Je ooglens zorgt dat jij kan in- en uitzoomen. Dit doet de ooglens door zich heel bol te trekken of juist platter te worden. Wil je iets van dichtbij zien, dan trekt de accommodatiespier de ooglens bol. Zo zie jij scherp op korte afstand. Ontspant de spier, dan blijft je ooglens plat en kan je goed focussen in de verte. Dit scherpstellen van veraf naar dichtbij heet accommoderen.
Werkt dit proces perfect, dan heb je geen klachten bij het dichtbij kijken. Alles wat je wil zien, valt precies op het netvlies.

Presbyopie (ouderdomsverziendheid)
Door het stugger worden van de ooglens, wordt het boller trekken van de ooglens steeds moeilijker, duurt het langer om van plat naar bol te gaan en weer terug. Daarnaast kan de ooglens steeds minder bol worden.
Hierdoor kun je steeds minder goed zien op kortere afstand en kan het langer duren voordat je het beeld scherp ziet. Dit kan ook erg vermoeiend zijn voor je ogen. Waar je voorheen nog makkelijk een boek of de menukaart in een restaurant kon lezen, moet je deze nu steeds verder van je af houden. Tot het punt waarop je armen ook te kort worden en het dus tijd wordt voor een leesbril of leesbrilcorrectie.

Wennen aan Readon behandeling arrow_downward

De Readon ReplaceLens betekent een compleet nieuwe manier van zien. Het is dus flink wennen voor je hersenen. Bekijk het alsof ze opnieuw getraind moeten worden.

Gemiddeld duurt het gewenningsproces 6 tot 9 maanden. In het algemeen is het beste advies om jezelf de tijd te geven.
Een extreem klein percentage van de mensen krijgt het niet voor elkaar om aan een Readon ReplaceLens te wennen. In dat geval kunnen we de lens probleemloos verwijderen.

Kan ik altijd nog een ReplaceLens-behandeling doen na een Readon ReplaceLens-behandeling? arrow_downward

De Readon ReplaceLens-behandeling corrigeert het zicht aan 1 oog om ouderdomsverziendheid aan te pakken. Het niet-behandelde oog moet uiteindelijk ook behandeld worden, omdat de natuurlijke ooglens van dit oog veroudert en vertroebelt. Op dat moment kan je, indien medisch mogelijk, de ReplaceLens-behandeling doen.

De ReplaceLens is eenmalig, corrigeert je zicht op alle afstanden levenslang en kan vanaf 45 jaar uitgevoerd worden.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult is behandelend oogarts
  • All-in prijs