Ooglaseren
Heb je genoeg van die bril of contactlenzen? En ben je benieuwd of ooglaseren geschikt is voor jouw ogen? Elk behandeltraject begint met een vooronderzoek. We hebben op deze pagina alle informatie over ooglaseren onder elkaar gezet.
Ooglaserbehandeling op maat
Er bestaan verschillende behandelingen. Welke het beste bij jou past hangt af van jouw eigen oogsituatie, leeftijd en leefstijl. In onze oogklinieken bepalen we tijdens een gratis en vrijblijvend vooronderzoek welke behandelingsmethode het beste bij jou past.
Behandelingsmethoden
Dit zeggen onze cliënten
Goed om te weten
De vrijheid ervaren om alles scherp te kunnen zien zonder hulpmiddelen? Het vooronderzoek vormt altijd de basis van iedere ooglaserbehandeling. Gevolgd door de behandeling en uiteraard de nazorg.
Meer weten over de risico’s, kosten, het herstel en de voorwaarden van onze levenslange garantie? Lees dan snel verder.
Het vooronderzoek
Nazorg ooglaseren
Wat kost ooglaseren?
Levenslange garantie op je behandeling
De risico’s
Herstel ooglaseren
Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze behandeling?
Veelgestelde vragen over ooglaseren
Bij welke sterkte is ooglaseren mogelijk? arrow_downward
Theoretisch gezien kunnen sterktes behandeld worden tussen -12 en +4,5. Dit zijn de maximale sterkteafwijkingen die behandeld mogen worden. Rekening houdend met beste resultaat en veilig en verantwoord ogen laseren is de maximale sterkte die behandeld wordt lager.
Ooglaseren als behandeling is dan niet altijd een optie. Alternatieve behandelingen kunnen ExtraLenzen, de Readon-behandeling of ReplaceLenzen zijn. Je ogen kunnen ook gelaserd worden bij een minimale min-afwijking van -0,75 en bij een minimale plus-afwijking van +0.50.
Wanneer is er sprake van een medische indicatie voor ooglaseren? arrow_downward
Een medische indicatie geldt bij contactlensintolerantie in combinatie met extreme plus- of min-sterkteafwijkingen en een uitzonderlijk hoge cilinder.
Vergoeding basisverzekering
In enkele situaties is een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Alleen de oogarts kan op basis van het vooronderzoek bepalen of je hiervoor in aanmerking kunt komen. Uiteindelijk neemt je zorgverzekeraar hier een beslissing over.
Wat als mijn ogen niet geschikt zijn voor ooglaseren? arrow_downward
Een perfect alternatief voor ooglaseren zijn ExtraLenzen. Tijdens de ExtraLens-implantatie plaatst de oogarts een geavanceerde kunstlens voor je natuurlijke ooglens.
Contactlens ín je oog
De ExtraLens is eigenlijk een soort contactlens ín je oog in plaats van óp je oog. Vooral geschikt voor hogere min- en plus-sterktes, extreme afwijkingen, droge ogen of dun hoornvlies. De ultradunne lens is niet zichtbaar voor anderen. Eenmaal geïmplanteerd, kan de lens levenslang blijven zitten. Maar ook zonder problemen verwijderd of vervangen worden, mocht je ooit van je leesbril af willen. In tegenstelling tot ooglaseren verandert niets aan de anatomie van je ogen.
ReplaceLenzen
Een andere mogelijke behandeling kunnen ReplaceLenzen zijn. Ben je ouder dan 45 jaar, dan kan de ReplaceLens-behandeling verziendheid aanpakken.
Geeft ooglaseren een blijvend resultaat? arrow_downward
Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar.
Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt na een ooglaserbehandeling. Dit betekent alleen niet dat je ogen en je sterkte in de loop der jaren niet meer kunnen veranderen. Door het ouder worden, krijg je wellicht last van staar of kun je een leesbril nodig hebben.
Leesbril door het ouder worden
Heel veel mensen vragen zich af of ze na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig hebben. Het feit dat je door het ouder worden een leesbril nodig hebt, heeft niks te maken met je hoornvlies, maar met je ooglens. Door het ouder worden kan je ooglens niet meer scherpstellen voor dichtbij. Je hebt dan last van ouderdomsverziendheid. Dit staat dus los van de ooglaserbehandeling. Een oplossing hiervoor is een lensimplantatie. In de meeste gevallen adviseren we deze daarom ook als je een leeftijd hebt waarop het waarschijnlijk niet lang meer duurt voordat je leesklachten krijgt.
Hoe gaat ooglaseren in zijn werk? arrow_downward
Bij ooglaseren corrigeert een hightech-laser je sterkteafwijking. Hoe hoger jouw sterkte, hoe meer de oogvorm moet worden aangepast. Met ooglaseren kan bijziendheid, verziendheid en een cilinderafwijking worden gecorrigeerd.
Ooglaseren bestaat altijd uit twee stappen, welke ooglasertechniek je ook kiest.
De juiste laag in het hoornvlies bereiken.
Verwijderen van weefsel om de sterkte te corrigeren.
De laser verdampt minuscule laagjes weefsel van je hoornvlies of maakt een laagje los van de omgeving. Om het vlakker of juist krommer te maken. Je oog krijgt weer de juiste vorm. Het licht valt perfect op je netvlies achter in je oog. Met als resultaat scherp zicht.
Voorzijde hoornvlies
Bij ogen laseren richt iedere behandeling zich alleen tot de voorzijde van het hoornvlies. De onderste 2/3 van het hoornvlies blijft volledig intact en wordt totaal niet geraakt door de laser.
Doet een ooglaserbehandeling pijn? arrow_downward
Je ogen zijn verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voel je tijdens de behandeling geen pijn. Er zit wel verschil in hoe de herstelperiode wordt ervaren. Pijn is namelijk voor iedereen verschillend en lastig te meten. De oppervlaktebehandelingen TransPRK en Lasek zijn de eerste 3 tot 5 dagen gevoelig of zelfs pijnlijk in het herstel. Deze worden door de meeste mensen dan ook als onprettig ervaren. Wil je een meer comfortabele behandeling, dan raden we, indien medisch mogelijk, een ReLEx SMILE-, IntraLasik- of ExtraLens-behandeling aan. Iedere behandeling is dus anders in comfortniveau.
Is ooglaseren mogelijk als je zwanger bent? arrow_downward
Als je zwanger bent kan je helaas geen ooglaserbehandeling ondergaan.
Tijdens een zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding neemt de hormonale activiteit toe. Je zicht kan hierdoor beïnvloed worden. Daarom laseren wij pas 3 maanden nadat je bent bevallen of bent gestopt met het geven van borstvoeding.
Is ooglaseren mogelijk bij verziendheid? arrow_downward
Ja, ooglaseren bij een plus-sterkte kan zeker, maar ook de dikte van het hoornvlies en de grootte van de pupil zijn bepalend. Een alternatief kan een ExtraLens zijn. Het vooronderzoek kan precies aangeven of ooglaseren mogelijk is bij jou. Bij het vooronderzoek en het consult kijkt de oogarts naar jouw specifieke oogsituatie en levensstijl en geeft je op basis daarvan een behandeladvies op maat.
Ogen laseren
Ooglaseren is sterk leeftijdsgebonden. Tot ongeveer 45 jaar is ooglaseren vaak de beste optie. Na 45 jaar zijn de Readon ReplaceLens- of ReplaceLens-behandeling meer geschikt.
Persoonlijk advies bij jou in de buurt
FYEO heeft 10 klinieken waar je welkom bent voor alle vooronderzoeken en nazorg. Ontdek welke kliniek het dichtstbij is voor jou. Zo komt die ooglaserbehandeling nóg dichterbij!
location_on Vind een kliniek in de buurt
Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek
Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.
- Persoonlijk behandeladvies op maat
- Oogarts van consult is behandelend oogarts
- All-in prijs