fbpx Spring naar content

Wordt mijn lensimplantatie vergoed?

Het is mogelijk dat jouw lensimplantatie gedeeltelijk wordt vergoed. Die vergoeding krijg je uit je basisverzekering of aanvullende verzekering. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekering. Kom je voor een vergoeding in aanmerking? Laat het ons weten. Na je behandeling ontvang je dan een speciale zorgnota. Deze dien je in bij jouw zorgverzekeraar.

Wij voldoen aan de voorwaarden

FYEO voldoet aan de aanvullende voorwaarden die de meeste zorgverzekeraars aan een oogkliniek stellen:

  • Wij zijn ZKN-gecertificeerd (Zelfstandige Klinieken Nederland);
  • Onze oogartsen hebben een BIG-registratie;
  • Onze oogartsen zijn aangesloten bij het NOG (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap).
Hein

Vergoeding uit basisverzekering

Heb je een medische indicatie? Dan wordt jouw lensimplantatie gedeeltelijk vergoed uit je basisverzekering. De oogarts die jou behandelt, stelt de medische indicatie vast. Dat doet hij of zij op basis van de meetgegevens uit het vooronderzoek. Van een medische indicatie is sprake als je staar hebt of een bijzondere sterkte in combinatie met contactlensintolerantie.

Je zorgverzekeraar bepaalt hoe hoog de vergoeding is. Dat verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van het soort basisverzekering (natura of restitutie). Houd er rekening mee dat je in dit geval je eigen risico betaalt.

Vergoeding uit aanvullende verzekering

Of je een vergoeding krijgt uit je aanvullende verzekering hangt af van jouw verzekeringspakket. Lees hiervoor de polisvoorwaarden. Daarin staat ook hoe hoog de eventuele vergoeding is. Heb je recht op een vergoeding, dan is dit altijd een eenmalig bedrag voor de volledige behandeling van twee ogen. Je hoeft voor deze vergoeding niet je eigen risico te betalen.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult is behandelend oogarts
  • All-in prijs