Vooronderzoek

Brochure

Jouw trajectplan

Lensimplantatie stap voor stap

Brilloos door het leven gaan. Dat uitspreken is een eerste belangrijke stap. Nu wacht het echte brilvervangende traject. Van oriëntatie, vooronderzoek, de juiste behandeling bepalen tot veilige nazorg. Compleet gebaseerd op jouw ooggezondheid, hoe jij je zicht dagelijks gebruikt en jouw persoonlijkheid.

 

Behandeltraject lensimplantatie
Van vooronderzoek tot nazorg

Het behandeltraject

Het vooronderzoek staat altijd aan de basis van iedere lensimplantatie. Het vervolgtraject is een uitgedokterd stappenplan. Veilig en comfortabel.

Hetzelfde traject, een andere invulling
Voor iedere lensimplantatie geldt exact hetzelfde behandeltraject. Alleen jouw specifieke lenskeuze kan voor een aangepaste invulling zorgen.

Gratis vooronderzoek

Stap 1: Oriëntatie

Het moment van informatie verzamelen. We informeren je graag verder via onze website, informatiebrochures, e-brochures, informatieavond of telefonisch contact.

 

Stap 2: Vooronderzoek

Metingen bouw en gezondheid oog
Je ogen worden gedetailleerd onderzocht. Naast de gezichtsscherpte wordt de sterkteafwijking, grootte van de pupil, oogdruk, dikte van het hoornvlies, lengte van het oog en bouw van de voorzijde van het oog gemeten.

Persoonlijk gesprek met behandelend oogarts
We proberen de metingen en het adviesgesprek met de behandelend oogarts op dezelfde dag te doen. Dat is niet altijd mogelijk. Samen met je oogarts bespreek je de testresultaten. Maar ook wat je eigen zichtverwachtingen en je dagelijkse activiteiten zijn. Je hebt volop tijd om al je vragen af te vuren.
De gezondheid van je ogen wordt nogmaals beoordeeld. Op basis van alle input geeft de oogarts een behandeladvies. Samen besluiten jullie tot de behandeling die het beste bij jou past. Je kunt op deze dag meteen een afspraak maken voor je lensimplantatie.

 

Stap 3: Behandeling

De grote dag. De cliëntbegeleider ontvangt je in de kliniek. Over je eigen kleding krijg je een overjas, overschoenen, een muts en de nodige medicatie, zoals verdovende oogdruppels. Als jij klaar bent, komt de oogarts je ophalen voor de behandeling. Inderdaad, dezelfde arts van het vooronderzoek.

Bescherming
Na de behandeling ontvang je een zonnebril als bescherming tegen het felle licht. Hierna mag je de kliniek verlaten.

 

Stap 4: Nazorg

Na 1 of enkele dagen, afhankelijk van je behandelmethode, kom je terug naar de kliniek voor een eerste controle. In de weken en maanden hierna volgen meer controles om te monitoren hoe je herstel verloopt.

 

Behandeling lensimplantatie

De behandeling: Stap voor stap

Afhankelijk van je leeftijd en oogklachten kan je kiezen uit 2 methodes. Een kunstlens die voor je natuurlijke ooglens wordt gezet. Of een implantlens ter vervanging van je eigen ooglens. Iedere methode heeft een eigen invulling.

Implantlensbehandelingen hebben belangrijke voordelen. Ze zijn pijnloos, duren per oog amper 10 tot 15 minuten en je zichtherstel is snel tot zeer snel. Het zijn de hersenen die moeten wennen dat je ogen weer scherp kunnen zien.