Vooronderzoek

Brochure

Genezing en controle

Herstel na ooglaseren

Herstellen van een ooglaserbehandeling is eenvoudig. Tijd, rust, controles en oogmedicatie. De nazorg duurt zolang je voor controles langs moet komen. Tot zeker 3 maanden na je behandeling.

Eigen verantwoordelijkheid

Leefregels ogen laseren

Het is belangrijk om de leefregels van je oogarts op te volgen. Het voorkomt complicaties en bevordert je herstel.

Leefregels zijn niet voor alle ooglaserbehandelingen hetzelfde. Voor je behandeling ontvang je een passende behandelbrochure die gedetailleerd alle do's and don'ts aangeeft. Alvast enkele algemene adviezen:

  • Normale dagelijkse bezigheden mogen, indien mogelijk, de dag na behandeling weer worden opgepakt. Vermijd de eerste week zware inspanningen.
  • Wees voorzichtig met contact- en balsporten. Het advies is 2 tot 4 weken geen fysiek contact en balsporten, afhankelijk van je ooglaserbehandeling.
  • De gouden regel is tot 2 weken na je behandeling geen water in je ogen.
  • Zorg dat de ogen in de eerste maand zo min mogelijk worden aangeraakt. Wrijf de eerste 4 weken niet in je ogen.
  • Na de behandeling mag je na 2 weken weer oogmake-up dragen. Bij de IntraLasik-behandeling geldt 4 weken.

Medicatieschema

Na het vooronderzoek ontvang je het medicatieschema dat bij jouw ooglaserbehandeling hoort. In het algemeen schrijft het schema verdovende oogdruppels
ontstekingsremmende medicijnen,
antibiotica en traanvervangende druppels voor.

Instructies
Vergelijkbaar met leefregels is het belangrijk de medicatie-instructies en het druppelschema exact te volgen. Om complicaties te voorkomen en je herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Herhaalrecept
Zijn je oogdruppels op? Zorg dat je tijdig een herhaalrecept aanvraagt.

Verschillend herstel per behandeling

Napijn en zichtherstel

Iedere ooglaserbehandeling heeft een eigen herstelproces. Afhankelijk van de gebruikte techniek en de mate van beschadiging aan het hoornvlies zijn de eerste dagen meer of minder gevoelig. Ook het startniveau van het zicht is verschillend. De oppervlaktebehandelingen TransPRK en Lasek geven direct na de ingreep minder zicht dan de dieptebehandelingen ReLEX SMILE en IntraLasik.

Cliënt ooglaseren

Op controle

Controles zijn er om het herstel van je hoornvlies in de gaten te houden en eventuele complicaties tijdig op te sporen. Voor iedere ooglaserbehandeling zijn vaste controles gepland. Deze kan je in het schema nazien. Dit zijn de minimale controles. Soms zijn er extra controles nodig. Deze vinden plaats op advies van je oogarts of bij urgente klachten.

Minimale controles per ooglaserbehandeling

 

ReLEx SMILE IntraLasik TransPRK Lasek
1 dag na behandeling 1 dag na behandeling 5 tot 7 dagen 5 tot 7 dagen
1 maand 1 maand 1 maand 1 maand
3 maanden 3 maanden 3 maanden 3 maanden

 

 

 

Garantie en nazorg

Aanvullende behandeling

Wij geven op alle ooglaserbehandelingen 5 jaar garantie. Dat betekent dat je standaard verzekerd bent van complete nazorg.

Als binnen 5 jaar na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.

Meer over garantie en nazorg
Neveneffecten en complicaties

Risico's van ooglaseren

Geen operatie is zonder risico. Ook ogen laseren niet. De kans is heel klein, maar complicaties kunnen ontstaan.

Meer over neveneffecten en complicaties van ogen laseren
Herstel na ooglaserbehandeling

Urgente klachten

Neem bij een noodgeval direct telefonisch contact met ons op. Buiten openingstijden kan je bellen op het speciale alarmnummer. Gedetaileerde instructies over wat te doen bij urgente klachten ontvang je voorafgaand aan je behandeling.

Check openingstijden en contactgegevens