fbpx Spring naar content

Herstel ooglaseren

Wij willen dat je goed herstelt na jouw ooglaserbehandeling. Daarvoor moet je een aantal dingen doen én een aantal dingen laten. Wat precies, dat lees je hier en in de brochure die je voor je behandeling krijgt. Het is belangrijk dat je voldoende rust neemt, naar alle controles komt en je oogmedicatie gebruikt.

Wat voel ik en zie ik?

De eerste dagen na je ooglaserbehandeling zijn je ogen gevoelig. Ook je zicht is minder. Er zitten wel verschillen tussen de ooglaserbehandelingen. Bij een TransPRK- of Lasek-behandeling zie je na de operatie bijvoorbeeld minder dan na een ReLEx SMILE- of IntraLasik-behandeling.

OoglaserbehandelingAantal dagen uit de runningSnelheid zichtherstel
ReLEx SMILE1 tot 2 dagenNa enkele dagen scherp zicht
IntraLasik1 tot 2 dagenNa enkele dagen scherp zicht
TransPRK7 tot 10 dagenHet duurt enkele weken voordat het zicht volledig scherp is
Lasek7 tot 10 dagenHet duurt enkele weken voordat het zicht volledig scherp is

Wat mag ik wel/niet doen?

Voor je ooglaserbehandeling krijg je een brochure. Daarin staat wat je wel en niet mag doen na de operatie. Leefregels voorkomen complicaties en bevorderen je herstel. De adviezen uit de brochure lees je ook hieronder:

Werk, bezigheden en sport

  • Wanneer mogelijk, mag je de dag na behandeling dagelijkse bezigheden oppakken. Meestal kun je na 7 tot 10 dagen weer aan het werk. In enkele gevallen kan werken achter een beeldscherm daarna nog wat lastig zijn.
  • Wees voorzichtig met contact-, bal- of intensieve sporten. Wacht hier tot 2 weken na je behandeling mee. Overige sporten kunnen na een week rustig worden opgepakt.

Vermijd stoffige ruimtes

Vermijd de eerste 2 weken stof in je ogen. Is dit niet mogelijk, draag dan een beschermbril.

Geen reizen buitenland

Het advies is om de eerste paar weken niet naar landen te reizen die niet hetzelfde zorgniveau kunnen bieden. Bij reizen per vliegtuig wordt het oog droger. Bevochtig het oog daarom extra tijdens en na de reis.

Zonnebril

Draag de eerste 6 maanden na je behandeling een zonnebril bij zonnig en licht weer.

OK medicatie uitleg

Medicatieschema

Volg je medicatieschema
Om de kans op infecties verder te verlagen, krijg je uit voorzorg antibiotica druppels en ontstekingsremmers mee. Daarnaast ontvang je ook traanvervangende druppels om het comfort te verhogen.Zijn je oogdruppels op? Vraag dan hier eenvoudig een herhaalrecept aan.

Op controle

Na je ooglaserbehandeling houden we het herstel van je hoornvlies goed in de gaten. Dat doen we tijdens een aantal controles. Deze plannen we samen met je in bij één van onze klinieken.

Meer over controles

Zitten er risico’s aan ooglaseren?

Geen enkele operatie is zonder risico. Ook het laseren van je ogen niet. Gelukkig is de kans dat er iets gebeurt heel klein.

Meer over risico's

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs